Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 31 juli 2017

Tiggarna på Stockholms gator


SvD:s Erika Hallhagen romantiserar över tiggarna och jag blir rent förbannad över hennes naivitet. Sopstrejken är över (för den här gången) men Stockholms gator ser ut som rena gettot! Överallt går manliga tiggare runt med stora plastsäckar, varv efter varv, dag efter dag. Och som de letar pantflaskor och återanvändbart material för sina svartbyggen i stadens utkanter! Överallt ser det ut som om stadens skräpkorgar hemsökts av gigantiska råttor som slitit av locket och rafsat ut innehållet i jakt på användbarheter. Allt oanvänbart ligger kastat runtomkring på marken. 

Situationen förbättras säkert inte av att fåglar sedan kommer dit där sopkorgarnas lock saknas och de sprider runt avfallet ännu mer. I morse såg det ut så här just utanför dörren där jag bor (i city) och häromdagen såg jag en cyklande tiggare vingla över Västerbron med en så gigantisk plastsäck pantflaskor (1½ meter hög och meterbred på pakethållaren) att polisen genast stoppat hans allmänfarliga färd - om det bara funnits några poliser på Stockholms gator! Sveriges huvudstad håller på att förfalla - vid Rosenbad, men just utanför politikernas synfält, halvlåg en hemlös EU-tiggare och sov ogenerat för ett par dagar. Invid bron över till Gamla stan pissar alla dessutom ogenerat och det står en vidrig stank över hela uppfarten fram mot Löfvens kontor 100 meter bort!

Men jag förstår att medieeliten som själva parkerat i borgerlighetens lummiga villaförorter har lätt drömma sig in i sin medmänsklighet utan att notera den råttlika aspekten av EU-tiggarnas närvaro. SvD:s Gudmundson som jag för flera år var kritisk om skriver förtjänstfullt om samma nedsmutsning som var och en som jobbar i Stockholm borde se med sina egna ögon. Hans senaste inlaga är värd att läsas.

När tänker den ynkliga regeringen Löfven agera på detta lågintensiva krig mot landets trevnad som EU-horderna fört med sig?

*****

Erika Hallhagens "kultur"-horoskop noterade jag när hon var oförskämd i något skriveri om någon i klanen Skarsgård i relation till ombyggnaden av Slussen. Har glömt detaljerna och det var kanske inte så viktigt eftersom inget inlägg resulterade. Här är dock kartan.
Med de båda naturliga illgörarna och olycksbringarna Mars och Saturnus i 12e huset för världsliga försakelser ser det ut som om den här kvinnan själv har återfötts från ett liv i slummen. För sinnelaget i Lejonet är visserligen Mars en verksam välgörare, men positionen är dålig och Mars själv anses fallen i Vattentecknet Kräftan där den engagerar sig för de mest underliga särintressen. Det ser ut som om Hallgren fantiserar om tiggarna istället för att vårda och reparera sin egen traumatiserade själ.

Samtidigt är det nöd och ofärd som utgör basen för hennes bästa sida, det gudomliga samvetet som lyser starkt via en god Jupiter i 9e huset. Ägaren till detta hus är således Mars i sin besynnerligt usla placering och kondition, så på något sätt bekräftar astrologin att hennes empati är äkta mot den sorgliga slum den svenska överheten importerat för att få befolkningen att jobba hårdare och begära mindre för att slippa bli som "dem". 

Ja, oduglingarna i Stockholms stadshus låter kanske tiggarna stanna på gatorna eftersom de tjänar som påminnelse för alla andra att se hur illa det kan gå för en del. Tiggarna utnyttjas av de lokala politikerna som subtil moralisk instruktion till stadsborna om att vara nyttiga och klamra sig fast i samhället var dag de låter dessa arma människor fortsätta pissa och skita ute i det fria och rota i sopkorgarna på allmän plats. Tiggarna är som syndarna som sattes i stock framför kyrkan i gamla tider. Det är den funktion inom EU som de värdelösa svenska politikerna låter dem ha.

Att kulturskribenten har ett angrepp från Satans huvud (den onda stjärnan Algol) rakt mot sitt enkla och materialistiska intellekt i Oxen avslöjar att hennes tankegångar inte kommer att fortgå utan mothugg. Men Algol är en lurig planet och jag har ännu inte lyckats hitta ett sätt att utröna när den går in i människans inre och korrumperar henne inifrån eller bara fungerar som en trubbelmakare som individen står emot. 

I synnerhet med bara en månkarta för dygn, som gäller för kanske 4-5000 födda svenska barn, är det nog klokt att inte ens fundera på om det finns några tecken på att vissa är predestinerade att bli Djävulens språkrör, dvs. överhetens och materialismens hantlangare. 

Jag misstänker dock att Satans stjärna gjort kulturskribentens intellekt till just en sådan som under empatin samtidigt finner det rätt bekvämt att ha den solkiga EU-horden på våra gator och torg just för att vi ska kunna känna oss lite mer humana genom att skänka dem en tanke. Jag föreslår därför att Erika Hallhagen uppsöker en KVALIFICERAD regressionsterapeut (och undviker det överutbud av charlataner som branschen också dras med). Genom tidigare liv-terapi kan hon få sitt föregående liv i armod utrensat så att hon inte behöver överföra sin melankoli på andra. Sen kanske hon ser lite nyktrare på den faktiska tiggarsituationen. 

Läsare kan notera hennes nuvarande grad av självförljugenhet i krönikan. Hon funderar över om tiggarkvinnan hon beskriver är från Tyskland! Det är möjligt att personen hon noterat upprepade gånger faktiskt ser ut som en "arisk" uteliggare, men för mig stinker det självlögn att skriva om en enstaka eventuellt tysk medborgare som gått vilse i Stockholm givet det VERKLIGA problemet - den anhopning av smutskastande och lortfattiga människor från Östeuropa som Sverige bara inte tycks kunna hantera eftersom man ser samma ansikten på gatorna år efter år. Glöm det här med några månaders uppehållstillstånd. De byter bara stadsdel då och då och ingen verkar bry sig om hur detta inflöde redan ätit sig fast som en ny (kastlös) samhällsklass i landet. 

De rika köper sig till en behaglig distans och folk handlar hellre på nätet än i den deprimerande staden - Sveriges förfall handlar om mycket mer än sosseregeringen Löfvens mörkläggning av sin egen inkompetens. Tiggarna är bara ännu ett tecken i tiden. Danmark fixade sitt tiggeriproblem utan problem, varför är svenska politiker så generande fega och ynkliga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar