Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 31 juli 2017

Sveriges svek mot könsbytarna
En utförlig artikel i SvD om ett solklart fall av själavandring där den Levande Varelsen återvänder från ett manligt liv till en flickkropp men har så mycket "bagage" med sig att det psykiska läckaget skapar anpassningsproblem i det nya livet.

I en god kultur, en ansvarstagande kultur, finns regressionsterapi för att nollställa systemet så att den unga människan kan ta sin nya kropp i besittning. Det är en annan ända av problemet där mediala människor tvingas hjälpa odöda spöken att gå till vila ("gå in in ljuset"). 

Men i det satanistiska Sverige med dess officiella materialism och förnekande av en evig själ låter det som i SvD-artikeln - trots dess längd inte en anstymmelse till problematisering av kroppsproblematiken, inte ett knyst om att reinkarnationsteorin är den bästa förklaringen och att den utgångspunkten öppnar för olika terapiformer. Istället ett själsdödande socialrealistiskt krypande för individens rätt till könsbyte bara för att det finns vissa teknologiska möjligheter att sy ihop en delvis ny kropp åt det SPÖKE, den fantom från det förgångna som alltjämt lever kvar som en odöd i det nya barnet!

Herregud. Sverige gör absolut ingenting rätt och man kan just undra om det är hit alla de mest syndiga själarna väljer en återfödelse. I det här landet slipper man nämligen ta ansvar för sin IDENTITET (som är vare sig manlig eller kvinnlig). Här är Staten den enda identitet som gäller, och så länge man jobbar och sliter ett helt liv för knappt en fattigpension spelar alla de andra sakerna ingen roll.

Nej, något himmelrike på jorden blev inte den svenska versionen av Vattumannen (den kosmiska och all-inneslutande Världssjälen). Vem vet, kanske borgarna ska få bryta ner det sista av välfärdssamhället så att en blodig konflikt mellan de Fattiga och de Rika till sist mynnar ut i någon helt ny samhällsmodell?

2 kommentarer:

  1. Mediumet Andrea Foulkes ger exakt samma förklaring som du till varför folk byter kön. Nämligen att det beror på trauman från tidigare liv som sitter djupt. https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=AmQntP-ednQ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, ännu en okänd människa för mig. Ett litet horoskop för Foulkes kommer inom kort.

      Radera