Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 26 juli 2017

Sverige ledarlöst (IT-skandalen)

Under IT-skandalens upprullande har jag upprepat att detta är den ledar- och identitetskris bloggen noterade i landets ödescykel, som det slumpade sig bara några veckor innan skiten träffade fläkten. 

Jag vill här påminna om att hinduisk astrologi bollar med tre faktorer: MAHA DASHA, den huvudsakliga cykeln, ANTARA DASHA, sub-cykeln, och slutligen, för att ringa in tiden så exakt som möjligt, GOCHARA, det västerlandet kallar planeternas passage eller transiter genom tecknen.

När Oppositionen idag uttalar sin oåterkalleliga missförtroendeförklaring för inte mindre än tre av Löfvens tunga ministrar är det på sin plats att se på transiterna i förhållande till det Sverigehoroskop vars Vågascendent även tidigare kontroller av viktiga händelser har bekräftat. (Ett nationalhoroskop är i många fall öppet för diskussion, flera tidpunkter kan ha sina meriter...)Att Vågascendenten har sina meriter kan ingen betvivla efter att ha noterat hur Sverigehoroskopet har ledarklientelet i det favoriserade 5e huset så att Solens egen transit idag drar med sig den naturliga och för Sverige också verksamt onda vapenskramlaren Bofors/SAAB, ursäkta, jag menar krigs- och olycksplaneten Mars. Denna stod idag i EXAKT konjunktion med Solen och kastar i hinduisk astrologin sin dödande 210-gradersvinkel FRÅN statsmaktens 10e hus rakt mot nationalhoroskopets själva identitet - Solen. 

Det är alltså olyckans Mars i transit som binder samman 10e makthuset (ett opersonligt hus) med de faktiska individer som innehar makten (5e ledarhuset tillhör horoskopets mellanakt där fokus gått från en banala personlighetsfixeringen till individualiteten).

Naturligtvis är det en astrologisk fullträff att misstroendeförklaringen inträffar med både Sol och Mars i Kräftans 10e grad och den besannar helt vad den här bloggen tyckt om Kräftan i 10e makthuset (inte!). Sekterism och klanmentalitet har sin rätta plats nere i 4e huset för Hemmet. I maktposition krävs en helt annan "disposition". Obama (Sol-Kräfta) lyckades inte uppnå något under två mandatperioder, Reinfeldt ryckte sönder Sverige och lät de fattiga betala medelklassens ökade komfort. Löfven visste inte ens skillnaden på "höger" och "vänster". Och här är vi nu...

Det har sin poäng att transiten i Kräftans 10e grad träffar Merkurius i Vattumannens 10e grad, en symbol för femtehuselitens intellektualitet, logistik och transportförmåga samt inte minst pressen (se föregående inlägg). Men hela perioden då Solen och Mars tillsammans passerar genom "interna förhållandens" Kräfta i statens 10e hus är instabil eftersom nationalhoroskopets 5e ledarhus rymmer hela tre planeter

Jag noterade för några dagar sedan hur Löfvens egen Sol-Kräfta fick sig en kyss av den destruktiva transiten under hans födelsedag/semester. Man kan också påminna sig att Mars traditionellt anses vek i Kräftan, detta är dess "fallna" läge, så i 10e makthuset skulle t.o.m. en nybörjare kunna föreställa sig en genomklappning eller "implosion" av något slag...

För den som är spekulativt lagd är det roande (eller oroväckande) att misstroendeförklaringen mot hela tre ministrar sker under en tillfällig "dissociation" eller slirig glidning mellan instinktiva Vatten och rationell Luft. Rubriker de senaste dagarna har undrar om den här regeringen inte kommunicerar inbördes och det är exakt det problem tillslutna Kräftan och den sociala kooperationens Vågen ställer till med. Fredrik Reinfeldt hade samma tecken som sol- respektive måntecken och kritiska röster inifrån partiet gjorde gällande att människan inte var kommunicerbar och trivdes bäst med en dålig despots härsklystna envägskommunikation! På den här himmelen ser vi ett liknande tema tillfälligt skapas mellan transit (T) och natal (N) karta. Sverige har nu officiellt gått sönder.

Det här gör bloggens amatörmässiga och lösliga prognos för landets kommande MAHA DASHA från och med hösten 2018 extra intressant. Inte en anstymmelse till effektiv opposition mot högern återstår. Den verksamt onda Jupiter i nationalhoroskopets 5e ledarskapshus är förstås den onda rika eliten som nu har världens chans att göra en "Donald Trump" och skicka resten av det som återstår av den svenska välfärdsmodellen till soptippen. 

I avsaknad av en stark opposition och tillräcklig antikapitalistisk grundstämning hos ett shopping-indoktrinerat folk kommer nu medelklassen att hasa ner mot fattigdom medan de fattiga får det ännu sämre. Landet började faktiskt redan idag resan mot fullskaligt inbördeskrig trots DN:s försök på senare tid att låta socialt engagerad (otroligt viktig bok diskuterad denna dag).

2 kommentarer:

 1. Noterar att valdagen 9 september 2018 är det nymåne i Lejonet. Klockan 20 när vallokalerna stänger befinner sig Solen och Månen på samma bågminut, under attack av Mars i Stenbocken. Rahu transiterar Kräftan (den ansiktslösa massan) och Ketu Stenbocken (eliten). Transiterande Mars och Saturnus lägger sina korta aspekter mot Sverigehoroskopets Måne respektive Sol.

  Dygns-AC för Stockholm blir Tvillingarna och horoskophärskaren Merkurius hamnar i tredje (med Solen och Månen) för korta resor till vallokalen. Med Tvilling-AC blir Mars en verksam illgörare. Den tillfälliga härskaren över hus 6 och 11 (Mars) blir verksam illgärningsman, men detta neutraliseras genom att Mars befinner sig i åttonde huset? Samma sak med Solen, verksam illgärningsman i egenskap av tredjehushärskare, men neutraliseras av att befinna sig i tredje?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din avslutande fråga får hänga lite i luften eftersom de här hektiska dagarna i Kräftan tar för mycket tid från min semester just före regeringen Löfven kastar ut mig i arbetslöshet genom konstiga direktiv till Arebetsförmedlingen!

   Men av uppräckningen att döma ser det ut som om folket kommer att få vad det förtjänar. Det är inga vidare aspekter och det återspeglar förstås svenskarnas politiska okunskap om hur man återskapar ett samhälle för människan. (Marita Ulvskog bra i AB idag om motsättningen mellan kapital och människa - men ack vilken fel tid att ens höja rösten... http://www.aftonbladet.se/debatt/a/mqwxL/det-ar-nog-nu-svensk-lon-ska-galla-i-sverige).

   Radera