Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 2 juli 2017

Stå och stampa i gyttjan (Svidande kritik mot kulturministern)

Medieveteranen Jan Scherman i AB skräder inte orden när han sågar kulturminister Alice Bah Kunkhes insats vid fotknölarna och påpekar hennes exceptionella visionslöshet, senfärdighet, inkompetens och ja, faktiskt vänskapskorrupta läggning. Hon ser till att inte stöta sig det minsta med kapitalismens mediehus och sittande vd:ar inom public service och är med andra ord en typisk representant för den skandalösa regeringen Löfven i dess högervridenhet.

Det är således egentligen inget sensationellt alls, men här repriseras ändå kulturministerns horoskop med anledning av Schermans text (läs den!), i skenet av vilken det är enkelt att se hur exakt kartan motsvarar hans "åtalspunkter".Den visionära udden saknas helt i det kulturdepartementet ägnar sig åt. Utifrån sinnelagsascendenten i den konservativa Stenbocken måste visionära Skytten offras. Tyvärr råkar Bah Kunkhes pådrivande solära motor ligga just i Skytten så all futurism, all blick för radikal nyordning, offras till förmån för den rådande ordningen. Exakt som Scherman beskriver katastrofläget!

Månen i Stenbocken är extremt maktorienterat och med överdriftens demon Rahu är ambitionen att tillhöra "mainstream" eller den rådande ordningen monstruös. Dessutom inträffar en förödande ömsesidig reception mellan Venus, som enbart söker sin balanspunkt, och den dikterande Saturnus. Venus ligger därtill i det statiska tecknet Oxen så att herren och hans kreatur eller dragdjur är en generande tydlig indikation i horoskopet. Då övermaktens Saturnus är känd som Shani, Den Långsamma i Indien och Venus i statiska Oxen samklingar med denne, får vi nu en uppfattning om hur OÄNDLIGT LÅNGSAMT Bah Kunkhe och därmed hela hennes departement fungerar. Som Scherman noterat står allting i princip still... 

Och papper stämplas i svart: "Uppdraget omöjligt. Skrinlägg." Ingen kan rubba Saturnus, den rådande ordningen, "the powers that be", särskilt inte om man som Bah Kunkhe i sitt sinnelag attraheras av den Absoluta Makten och identifierar sig med den. Hon är en femtekolonnare, en skiftnyckel i maskineriet som högern kastat in. Någon kanske minns hennes plötsliga "konversion" till partitillhörighet inom MP/S-blocket för några år sedan. Hade hon redan då vänskapskorrupta kontakter med Sveriges Radios ledning och ett direktiv med sig efter att själv tidigare ha arbetat inom SVT?

Det är värt att notera de frågetecken som finns för Saturnus ingress i Oxens tecken 1971,  makt-, kontroll- och lag & ordningsplaneten under åtskilliga månader utsätts för Satansstjärnans (Algol) korrumperande inverkan och denna för Bah Kunkhes sinnelagsascendent koncentreras till det 5e huset för ledare och chefer !!! Eftersom Saturnus och Venus har en ömsesidig reception är hennes eget psyke (Månen) helt indränkt i denna trögflytande materialistiska bindning - hon har, om jag minns rätt, kallat sig andlig av något slag men det är Djävulen hon tillber!

Bristen på vision och progressivitet är faktiskt dubbelt tecknet: inte bara har den seende Solen offrats i 12e huset och där renderats ineffektiv i världen utanför denna skyddade verkstad (detta är huset för fängelser, kloster, långvården, etc). Även Skytt-Solens disponent Jupiter står vid denna tid i Skorpionen, ett allra minst visionärt och framåtsträvande tecken. 

Skorpionen kan förvisso kopplas till en skräckblandad tjusning för det okända, det är lite av en mysterielösare eller detektiv, men notera att vad den undersöker tillhör det förflutna! Skorpionen är syndens och dödens symbol och är i sig fast i detta tillstånd. Det är bara med nästa tecken - Skytten - som själen vidgar sina vyer och hellre visionärt blickar framåt än söker reda ut sitt belastade förflutna! 

När nu Bah Kunkes soldisponent dessutom står i 11e huset för ideal eller höga målsättningar och kombinerar detta med det slöa budskapet från föreningen av Oxe och Stenbock antyds en senfärdig navelskådare av guds nåde - precis som Scherman beskriver och raka motsatsen till vad Sveriges kulturliv behöver.

Avslutningsvis kan man notera hur perfekt ineffektivt horoskopet är speciellt för medievärlden eftersom kartans andra ömsesidiga reception inträffar mellan soldisponenten Jupiter och dess disponent Mars. Mellan 11e idealhuset och det 3e medie- och kommunikationshuset skapas alltså band på den Vegetativa Näringssjälens nivå och det är nu den observante kan ta ett steg tillbaka och se helheten från den rationella själens högre fågelperspektiv. Vi ser då den mest materiellt korrupta minister, så totalt fast i lersörjans Jord & Vatten som möjligt är.

Sinnelagskartan är i praktiken 100% dedikerad till "denna världens herre" (Satan-Saturnus) och det enda goda i den här orienteringen är att hon förmodligen är en stor djurvän - Vattenelementet brukar uppvisa stor empati med de lägre livsformerna. Mitt förslag därför är: skicka ut kvinnan på någon lantgård att räfsa och kratta i makligt tempo - hon har överhuvudtaget inte i politiken att göra. Hur kunde hon ens komma in i den? Blinda kan inte leda blinda men Sverige är ett land bräddfullt av idioter där ständigt fel personer väljs till de viktiga posterna. Eliten skrattar hela vägen till banken och har absolut inga planer på att höja standarden i våra skolor.

Se även nytt inlägg om guldgrävarhustrun Anna Anka som kommer att följa snart efter detta. Där fortsätter diskussionen om Saturnus ingress i Oxens tecken.


PS. I ett inlägg från 2011 hade jag inte mycket till övers för Jan Scherman själv sedan han lågt och populistiskt hackat på drottningen. Sedan dess har jag läst honom några gånger och där har han producerat några riktigt bra - alltid kritiska - texter i mediefrågor, vilket är ett typiskt aktivitetsfält för en Solen i Tvillingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar