Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 14 juli 2017

Sofia Coppolas "feminism": sunkmannens blick

En intressant analys av Sofia Coppolas filmverk i SvD! Jag lämnar hennes solascendent (passande när det gäller filmare och kameraögat) till bloggens läsare att tyda:Rent spontant kan man kanske undslippa sig ett "Oj, är det här det smutsigaste horoskop bloggen någonsin redovisat?" Hur har hon så länge lyckats dölja att hon bär på en sexuellt degenererad man i sin själ? 

Jo, genom att dejta män som uppenbarligen intresserar henne mindre än söta aktriser! I senaste filmen närmar hon sig ett erkännande av sin perverterade natur när hon hoppas att valet av hjälplöst ambivalente Colin Farrell ska locka en manlig homosexuell publik. 

Är det inte dags att kriminalisera det här psykologiska sidospåret igen? Det är uppenbarligen inte friska människor vi har att göra med. Men samhället ser att de tjänar in sina skattepengar åt staten och terapi kostar. Staten vill inte medborgarnas bästa, det är ett som är säkert. Istället sprids homopropagandan hejvilt i medierna. 

Försök finna en enda faktor som fungerar i filmskaparens horoskop och där  denna faktor inte drar med sig ytterligare en skock onda andar...


PS. Regissörens horoskop kommenterades redan 2010 i vad som verkar vara en rätt kylig analys utifrån de kanske något enklare betraktelsegrunder bloggaren då höll sig med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar