Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 28 juli 2017

Scaramucci, Trumps svar på Sveriges Jens Orback

Trump har skaffat sig en ny seniorrådgivare (i Sverige kallad presschef) i formen av en direkt och inte så lite plump människa med hett italienskt blod i ådrorna. Han använde offentligt orden "suga kuk" om sin föregångare (SvD). Jag slogs genast av en viss senig porträttlikhet med socialdemokraten Jens Orback som en gång skapade en egen liten affär genom att dra någon märklig historia om en moster han känt och så något om hennes...var det djursex?

Jag letade inte passande Orback-foton mer än några sekunder utifrån bilden på Scaramucci som utlöste associationen, och hur man än ställer sig till porträttlikheten väntade en större överraskning när de bådas sinnelagshoroskop ställdes sida vid sida:


Scaramucci:
Orback:Båda de här frispråkiga männen visar sig ha psyket i den ibland lite väl vassa och spydiga Jungfruns tecken - ett tecken som lutar - och ska luta sig mot - sitt skarpa intellekt, sådan är dess funktion i zodiaken som en komplex helhetsberättelse om jordelivets mening och mål.

Att båda anses slinta lite på tungan ses genom att Jungfrusinnets härskare Merkurius inte är optimalt placerad hos någon. Båda har den nämligen i något av den expansiva Jupiters båda tecken och det kan få kommunikationen att gå till överdrift jämfört med Jungfruns exakta saklighet!

En annan likhet mellan männen är att det finns en lättare konflikt mellan det jordnära psyket och en pådrivande Sol i Eldelementet. De här två elementen tenderar starkt i diametralt motsatta håll och när det uppstår ett vakuum eller glapp kan underligheter slinka ut! Jag har kallat elementmixen för "andens brutalisering" och det kan nog passa här, en med grovt språk och en annan som dräller ifrån sig småsnuskiga historier. 

Men minst lika intressant är att båda männen faktiskt är oerhört intelligenta. Det är inte varje dag man ser ett storkors i Ljusets kvalitet på den här bloggen. Även om Merkurius anses en smula skakig i Skytten (Scaramucci) och rent av "fallen" i Fiskarna (Orback) är det ingen avgörande problematik. Einsteins liv var fyllt av problem på den personliga fronten och han tog en evighet på sig att lösa den allmänna och särskilda relativiteten, men hans fallna Merkurius-Fisk fick ändå saker gjorda till sist.

Orbacks dragning mot Ljuset, dvs höga medvetenhet eller vilja att söka kunskap och förståelse solkas en smula av att Jupiter i Skorpionen är en nattsvart (och kanske djursexuell) nivå som påverkar både hans intellektuella precision (Merkurius) men också förmågan att se var gränsen mellan människa och djur går (Saturnus). 

Under den här årslånga och svarta Jupiterpassagen genom syndens och självdegraderingens Skorpionen finns dock stunder av ljus och det är när Jupiters härskare under denna period, sexualitetens Mars, själv passerar något av tecknen i Ljusets kvalitet. Så sker här (Mars i Tvillingarna) så denna i grunden sunda bas räddar honom från alltför perverterade inställningar. Även den bristande kontakten mellan sinne och pådrivande Sol i Väduren räddas av att den senare drivs av en "bright" Mars i Tvillingarna. Men det är lite av "osäkrat vapen" över horoskopet. Troligen en rätt kul människa att umgås med!

Det är dock italienskblodade Scaramucci som har ett för bloggen närmast sensationellt horoskop. Jag kan faktiskt inte minnas någon tidigare karta där ett storkors i Sattva guna, i Ljuset, varit helt rent, utan att styras om vare sig till den fladdriga Rajas guna (Passionen) eller rakt in i Tamas guna och dess mörka, maktfixerade och habituerade läggning. Här är en rent briljant människa som Trump lyckats skaka fram! En som säger det han tänker - och då kan det tydligen slinka ut ovidkommande grodor som stör moralisterna i hans parti.

För den som undrar hur det alls är möjligt för en med så mycket gudomligt Ljus att tillhöra Demokraterna kan jag påminna om rasisten Geert Wilders som jag hade väldigt problem med. Inte bara för att en månascendent är helt otillräcklig för djupare analys utan för att Ljusets kvalitet till att börja med kunde uppträda hos en simpel främlingsfientlig människa. 

Bloggen återvände senare till hans horoskop och granskade planeternas "verksamma naturer". Då gick det, trots avsaknad av födelseklockslag, att se en del problem med kartan. Om jag minns rätt så bottnade vissa placeringar i en planetär disponent som inte var helt funktionsduglig. (Men åter: t.o.m. med rätt risiga horoskop kan RÄTT person få rätsida på livet - se bara hur väl den politiska krönikören Maria Ludvigsson på SvD tänker, bara hon slutar försvara kapitalismen och marknaden i varje sitt andetag.)

Om Scaramucci ställer till med fler hyss kan det finnas anledning att syna även hans spektakulärt självlysande horoskop lite noggrannare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar