Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 21 juli 2017

Rockmusiken och två uppseendeväckande självmord


Chris Cornell 1964-2017

Bloggaren har redan till sin egen belåtenhet säkrat kopplingen mellan döden och zodiakens kanske mest extrema tecken, Skorpionen. Jag hoppade därför över nyheten i maj när Soundgardens sångare Chris Cornell begick självmord genom att hänga sig.

Chester Bennington 1976-2017

Nu har Linking Parks sångare Chester Bennington också tagit livet av sig (under den rekordsvarta torsdagshimmel jag noterade i föregående inlägg). När AB skriver att den förres självmord bringade den senare ur fattningen kan det vara värt att undersöka en eventuellt "negativ synergi" mellan de båda männens horoskop.

Vissa människor borde inte vara läskunniga eftersom de inte kan hantera information på ett konstruktivt sätt och värst i det här avseendet kan "sensationalisttypen" vara, där Eld och Vatten råkar i intensivt krig med hejdlösa urladdningar som följd. Artisten Madonna var en "sensationalist" i yngre år, men ytterligheter tenderar att dämpa sig med åren...

Chris Cornell, Soundgarden:

Övermått av Tamas guna (Mörkrets kvalitet) och
en eldig Jupiter som "ställts av" i 6e olyckssektorn...

Med den här månascendenten (födelsetid okänd) kan man visualisera det mörker som bildas när depressionens Saturnus angriper känslolivets Måne och via Vattuman/Skorpion bildar "det sociala utstötningssyndromet" - ibland blir det här typerna mobbarna, ibland upplever de total alienation gentemot det omgivande samhället. Cornells alienation förvärras ytterligare eftersom det här är ett extremt lågintelligent horoskop där emotionaliteten dominerar, och ett passiv-aggressivt känsloliv:

"Horbockssyndromet" Mars/Venus i sensuella och världsliga Oxen opponerar sig på ett primitivt sätt mot sinnelaget i mörka Skorpionen. Psykets ägare bekrigar här sitt eget tecken och jag har aldrig förstått hur en del astrologer ser det som ett positivt drag när en av illgörarna riktar blicken mot sitt eget hem, skulle detta neutralisera mörkret? Jag ser det som ren och skär självdestruktivitet.

Horoskopet skulle kunna sammanfattas med en låttitel: Black Hole Sun, eftersom soltecknet i sublunära Kräftans irrationella Vatten dras ner i mörkret av att ägaren är den "fallna" Månen !!!

Trots att horoskopet saknar födelsetid är det till nytta vid granskningen av Chester Bannington som råkade i negativt spinn när Soundgardens sångare hängde sig. Astrotheme.fr återger ett overifierat födelseklockslag för Bannington, men givet den negativa överhettning som man ser längsmed den sataniska axeln (Skorpionen/Oxen) i kartan ovan, måste man förmoda att Banningtons Ox-ascendent är korrekt. Den står i nära kontakt med självspillingen Cornells oredliga "horbockssyndrom"! 

(De här kartorna påminner om varför filosofen Platon ansåg att musik degraderade människor när de istället för att skaka på huvudena i svart frenesi borde ha läst en god bok - inte kriminalhistorier! - och kultiverat sin högre, rationella själ.)


Chester Bannington, Linkin Park:

Återigen den eldigt frimodiga Jupiter
svregistrerad i ett olyckligt hus.
Extra illa eftersom det var Solens disponent.

Även om Chris Cornell hade en brutalt störande "dissociation" mellan Luft och Vatten, verkar Chester Bannington i samma liga. Hela horoskopet består av de divergenta principer som kallats Den Rationella Själen och Den Irrationella Själen. När Luft och Vatten samlas på detta sätt symboliseras den låga och fuktiga och hälsoskadliga luft som i forna tider krävde så många liv och som fick kineserna att utveckla en vetenskap för att inte bygga sina städer hälsovådligt. 

Metafysiskt representerar den låga luften i närheten av vatten den demonfyllda världen närmast planeten jorden. Brittiske läkaren Arthur Guirdham ansåg att besatta människor i själva verket var mer sensitiva i meningen synska är normalt men att de uppvisade galenskap som ett skydd mot en klarsyn de var för rädda (kanske dödsskräck) för att kunna hantera. Ledsen att säga det, men Banningtons blick är i mina ögon just en sådan demonbesatt blick, fylld av fruktan. Han verkar inte ha alla hästar hemma, vilket självmordet också visade. Och horoskopet är en bedrövelse. 

Depressionens Saturnus angriper den här gången inte låga Vatten utan befinner sig redan där, och tack vare den trovärdiga Ox-ascendenten dessutom i 3e huset för intellektuell profil där en Saturnus-i-Vatten passar utomordentligt illa. Här ser vi då en liten antydan till den "sensationalism" jag tidigare talade om, en av en negativ art eftersom Saturnus-i-Vatten söker dränka och utsläcka en livfull Jupiter i eldiga Väduren. Och det är inte svårt eftersom hoppets "stjärna" Jupiter redan från början befinner sig i offrets och förlustens 12e hus. 

Att Merkurius/Venus i 10e offentliga huset tecknar publika framgångar bland de yngre hindrar dock inte den underliggande glidningen mellan Luft och Vatten att försiggå... Merkurius/Venus "fjärrstyrs" således från 3e huset som i Vatten inte så mycket handlar om intellektualitet/logik. Istället verkar ett av husets bibetydelser ta över: sång och dans som den lägre, djuriska delens sätt att uttrycka sig. Det majoriteten av världens befolkning - som ännu står närmare djurriket än människoriket - betraktar som en mänsklig aktivitet. Men det är bara djuret i oss som känner behovet att röra på kroppen och brista ut i läten. Den verkliga människan har andra sätt att uttrycka sig. Jag betvivlar dock att Bannington hade värst mycket sprittig dans i sig, Saturnus-i-Vatten i kommunikationshuset låter mest som veklagan.

Och ingen missade väl det mest uppenbara? Också Bannington har det dödsrelaterade psykets signatur, den "fallna" Månen i Skorpionen! Och psykdisponenten Mars i ungdomliga Lufttecknet Tvillingarna upprepar han som en obegåvad papegoja Cornells självmord genom en snarlik "dissociation" eller glidning mellan förnuft och oförnuft, rationalitetens Luft och instinktivitetens Vatten. Så ja, nog är det en hisklig massa "negativ synergi" mellan de här båda kartorna.

På bloggen har efter åtta år drösvis med närmast identiska exempel hopat sig. De flesta är snart glömda medan några få fastnar och blir till bloggarens skolexempel. Att själslig ångest och utanförskap går att stöpa om till melodier har t.ex. Elton John visat prov på, och hans svårt homosexuella horoskop innehåller samma extrema störning mellan instinkt och den rationella själen som båda dessa självspillingar. Det är som natur och övernatur ibland bildar en särskilt ohelig allians och då återstår bara för artisterna att sjunga blues eller försöka spackla över det inre eländet med glitter och glamour.

Jag minns svagt en eller två låtar med Soundgarden men Linkin Park har jag aldrig hört. Av sångarens horoskop ser det ut att vara livstrött musik för livströtta ungar i de lägre tonåren och AB nämner några hits, vars titlar sannerligen inte låter muntra: Crawling, In the end, Numb, samt Faint (!!!)

Ungdomen är offren för västerlandets dekadenta kapitalism. Vem vet om samma horoskoptyper kanske fungerat bättre i ett annat samhällssystem eller värdkultur, en som inte pressat kartans svaga punkter så hårt som den av dödsdrift styrda västkulturen gör?


4 kommentarer:

 1. Jag ser att Chris Cornell var född samma dag som Pontus Gårdinger som du skrivit negativt om här förr... (och dessutom samma dag som en snickare/murare som jag känner som alltid lyckas strula till det och räkna fel...)
  Och apropå poker som jag skrev om i en kommentar till inägget efter: ser att Gårdinger en gång vann 1 miljon i en pokertävling... och faktum är att hans horoskop faktiskt påminner om proffspkerspelarens - och den misstänkliggjorda ministerns...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du är så mycket mer av "siffernisse" än jag, dem förutan skulle man inte helt lätt kunna koppla samman figurer och upptäcka snarlikheter.

   Själv är jag närmast sifferblind och vad kopplingar jag gör sker via ögat och fysiologiska associationer. Dessa, i bästa fall, anknyter till ett djupare "själsligt vetande" eftersom det visuella ju sägs vara den osedda världens "utbuktning på andra sidan"...

   Beträffande Cornell/Gårdinger slogs jag genast över hur "phony" rockmusikerns estetiska stil var. En instabil inre kärna där det måste till en yttre form för att hålla ihop.

   Gårdinger var ju också klädmodell i det förflutna. En tid tvingades man se honom på varenda affischpelare i Stockholm. Just nu är det något företag Lendo som hånar den konfliktskygga svensken genom att göra låtsas jobbet att ta in offerter från 25 bankar om deras villkor, så att svensken "slipper prata med banken"!

   Parodi eftersom det råder en kartellbildning här som överallt annars. Lendo-reklamens enda syfte blir därför att få svenskarna att belåna sig ännu mer och konsumera ännu mer... Djävulen har verkligen slagit klorna i det här landet (apropå ett dagsfärskt inlägg).

   Radera
 2. De hade ett engagemang för barn som utsatts för övergrepp. Chester hade även själv blivit utsatt i sju-årsåldern. Källor nära Cornell säger att han skulle publicera namn kort innan han dog på medlemmar i "elitens" pedofilnätverk. Att pedofili är något de rika ägnar sig åt vittnar rika människor själva om som vågat tala ut om det liksom deras offer. Ett sådant offer var t ex på den kända psykologen Dr Phil tv-program och hennes historia bedömdes som trovärdig. www.neonnettle.com/news/2437-chester-bennington-was-about-to-expose-the-truth-behind-chris-cornell-s-death Chester hade även kort före sin död haft en UFO-upplevelse han inte haft förut. www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/chester-bennington-revealed-saw-ufo-10856557

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant perspektiv på terrorns tecken Skorpionen du påminner om - att symbolen också kan uttrycka offer för terror eller sexuella övergrepp.

   Den hinduiska Purva punya-läran introducerade jag med ett exempel på dålig karma och det var fallet med kidnappade flickan Elizabeth Smart som också blev sexualoffer under åren i fångenskap. Här kan man se Skorpionens tecken i blåsväder...

   http://siderisk.blogspot.se/2012/01/elizabeth-smart-meriter-fran-tidigare.html

   Radera