Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 24 juli 2017

Pummelled

Fade to grey

Engelskan har många intressanta ord och "pummelled" är precis hur Löfven ser ut - mörbultad - när han går ut och talar om IT-skandalen, nu medveten om vilken bifigur han egentligen är...


Statsvetaren Ulf Bjereld deltar i Lögnmaskineriet. Han vet naturligtvis. De verkliga makthavarna är den svenska vapen- och mördarindustrins mellanman Hultqvist och demonen Ygeman med sina Säpo-kontakter. De har hållit sin nickedocka Löfven utanför loopen. 

Löfven har inget att göra med den verkliga maktutövningen i landet men Aftonbladet är ett skamlöst lögnorgan och deltar i makthavarnas dramaturgi. Folket ska inbillas att tro de lever i en demokrati, felbar men dock en demokrati. Så är det inte.

Se DN:s summering.

2 kommentarer:

 1. Statsministern: 2 år ekonomiskt gymnasium. Socialhögskolan i Umeå 1,5 år

  Utrikesministern: 3 år gymnasium

  Försvarsministern: 1 + 1 år gymnasium

  Infrastrukturministern: 1 år på Komvux, ej körkort, aldrig arbetat med kommunikationsfrågor. "Klänningsskandalen", godkände klädkvitto som "lunch" och attesterade en massa utlägg på oläsliga kvitton. Hennes statssekreterare hade fram till i höstas resekostnader på 829000 kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utbildningen är ett talande (men kanske inte definitivt) sätt att beskriva den uppkomna situationen...

   Radera