Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 28 juli 2017

Ludvigssons klarsyn

Jag vet inte om SvD:s ledarskribent Maria Ludvigsson flyttade in bakom betalspärren och nöjde sig med att predika för de redan frälsta eller om jag bara tappade orken att läsa mer näringslivspropaganda. 

Men när jag idag råkar kasta en blick på hennes kommentar till regeringen Löfvens katastrofala hantering av IT-läckaget och fula försök att behålla vapenmannen Hultqvist, då finner jag mig hålla med henne i allt det hon säger! Kanske fan ändå blir religiös när han blir gammal?

Ludvigssons karta (använd i ett inlägg från 2015)  visar sig nämligen perfekt beskriva allt det hon beskyller Löfven (personlighen) för. Här är alltså Löfvens tjurskallighet (Oxen) och begränsade synfält i som i vrede (Mars) allvarligt skadar den verkliga sakfrågan: hur illa en regering egentligen får sköta skyddet av ett land och dess intressen.

Så fort Ludvigsson kliver ur sig själv och sin koppling till de äganderättsfixerade materialisterna i 2a ekonomihuset (se hur de stör sig mot den gudomliga ordningen som vill "allt gott åt alla" - världsalltets Jupiter i den högsta religiösa pliktens 9e hus) - då ser hon direkt hur Jupiter, räddaren i nöden, utsatts för den inkompetenta högersosseregeringens som här stavas våld/olycka (Mars) och systemiskt (Saturnus) haveri.

Visst var den tredubbla misstroendeförklaringen befogad. Bortom alla rökridåer journalister från vänster till höger nu släpper ifrån sig kvarstår det faktum att det svenska systemet är korrupt som regeringen Löfven presenterat det. Hultqvist informerade inte ens sin nominella ledare Löfven om vad som inträffat. Detta är en så otrolig skandal att t.ex. Aftonbladdrets så kallade opinionsbildare borde skämmas som inte vågar inse magnituden av det inträffade. De hejar på ett parti vars inre korruption och maktvägar hållit Löfven "utanför loopen" som den extrainkallade nickedocka han alltid var. Regeringen Löfvens inre arbete är en ren attack mot den skyddande Jupiter som borde skydda alla inom domänen men här inte har gjort det.

Om sedan Ludvigsson använder sitt horoskop som en måttstock - istället för själv vara ett offer för dess inskränkthet - kommer hon snart att hitta många och än vidrigare skurkar inom sina egna vänkretsar... Att på detta sätt födas med ett så fint omen som Jupiter i hemmaläge i filosofiska Skytten (med dess globala utblick) är ett fantastiskt omen, särskilt under en nymåne i Väduren. Men hon har hämmats av att Vädurens härskare Mars gått ner sig i penningtänkandet, vilket utestänger samvetets fina röst (Jupiters stämma är inte helt lätt att höra, jag har bara hört den några få gånger i livet).Tillägg

Noterar senare samma dag att även SvD:s Tove Liefvendahl är klockren i sin analys, vilket är mer än man kan säga om Aftonbladets i tjänst nyligen återkomna politiska ledarskribent Karin Pettersson. 

I återkomstkrönikan berättade hon om ett hedrande stipedium som låtit henne studera bl.a. politisk filosofi i USA (av alla perspektivmodifierande länder!), men tillade att hon inte riktigt visste nyttan av det här årets fördjupning. Det var som hon skämdes inför sin gråsossiga läsekrets att hon nu positionerat sig en nivå högre och sällat sig till det lärda etablissemanget

Som varken anhängare av sosseri eller borgarmentalitet blir det lättare att bedöma i sådana här fall. Och vänsterskribenterna är helt klart däckade av själva omfattningen av regeringens inkompetens och den skada den kan ha ställt till med. Svaret på Petterssons fråga blir därför: nej, det där studieåret gjorde dig ingen större nytta, för här är du igen med samma flata populism och barnsliga tilltal som tidigare: "Löfven är vuxen på barnkalaset"! 

Nu låter det visserligen som om Liefvendahl slagit upp några facktermer för att imponera på sina läsare men det är förmågan att uppfatta problemen som borgarna i det här läget är bättre på. Liefvendahl gav mig ett nytt ord för det jag direkt uppfattade som att Löfven hållits "ute ur loopen" - läs hennes smarta krönika och begrunda själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar