Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 9 juli 2017

Lindbergh, Lundell och Skorpionen


Lindbergh och Lundell - Skorpionens genomborrande blick

AB:s recension av en biografi över hjälten och sedermera parian Charles Lindbergh leder till AstroDatabank som visar sig ha exakt födelsetid för flygaren som växte i upp i de svenskbygder i Minnesota som fyllde den unge Bob Dylan med sådan avsmak. 

Var det därför det var så problematiskt för Dylan att komma hit och ta emot Nobelpriset? Men varför gick det i så fall utmärkt när företaget Polars skitpris delades ut några år tidigare? Kanske för att Nobel associerar till dynamit och att svenskbygderna för en ung och vaken man bara erbjöd smutsigt och ointressant gruvarbete?

Dylans komplexa outgrundlighet påminner i hög grad om den bild AB-artikeln frammanar av Lindbergh. Hos amerikanska AstroDatabank är Lindbergh så viktig för nationens självbedrägeri att hans pro-nazistiska uttalanden slätas med orden "hans image solkas av uttalanden före Andra Världskriget" och den begränsade uppgiften att han mottagit en förtjänstmedalj från Görings hand. 

Visserligen nämns också "antisemitiska" uttalanden men texten säger indirekt att hans image rehabiliterades eftersom han gjorde viktiga insatser för den amerikanska flygindustrin, vilket idag - under den rovdjurskapitalistiska slutfasen av vår civilisation - lett till att alla MÅSTE skicka flygfrakt från USA till omvärlden och till betydligt högre kostnader än den lugna och billiga båtfrakten som Förenta Staternas postservice erbjöd tills bara för bara några år sedan. Båtarnas kapacitet bör dessutom ha gjort dem till det mindre miljöfarliga alternativet...

(Det pinsamma landet Sverige som imiterar USA i allt har också en profitorienterad postverksamhet som på samma sätt rensat bort alla billiga alternativ, med mindre du är storföretagare och kan få väldigt gynnsamma avtal som småföretagaren inte är i närheten av.)

När jag tittar på AstroDatabanks foto av Charles Lindberg är hans extremt stirriga blick slående - jag har just läst bokrecensionen och kopplar samman detta med hans extrema aversion mot människor och önskan att få vara ifred. Blicken påminner starkt om en annan person med samma patologiska integritetsbehov, den tydliga SolSkorpionen Ulf Lundell. När horoskopsajtens biografi säger att Lundbergs flygäventyr gav honom smeknamnet "Ensamma örnen" är det dags att räkna horoskop! 

Och nog har Lindbergh en siderisk Skorpionascendent, apropå moderna västerländska fantasier om att den "bra sortens Skorpion" i själva verket ska uppfattas som Örnen - Aquila

Lindberghs östra födelsehorisont några timmar senare.
Klicka för läsbarhet

Det simpla skälet verkar vara att den här stjärnbilden följer på Skorpionen men en bit högre upp på himlen (egentligen borde väl Örnen snarare betraktas som en överton till Skytten... Astronomin har säkert förklaringen utifrån någon annan bas än solekliptikan)

Resonemanget är acceptabelt enligt astrologisk världsbild där man ser omen i allt och fantasin söker sig från Skorpionen och döden i Vattnet till den luftburna Örnen - frisjälen som överlever därför att den tillhör den eviga andevärlden - Luften.... När hinduisk astrologi finner två planeter på samma hela grad används också simpla fantasier: den planet vinner "kriget" som har högre altitud än den andra...
I det här fallet instämmer även den tropiska zodiaken om Skorpionen. Dock har bloggen ett äss i rockärmen och det är den gäckande och korrumperande Satans stjärna som ligger helt perfekt i väster och exakt bestrålar Skorpionascendenten med det antika husdelningssystemet. Nu trillade polletten ner, för bloggaren för Bob Dylan har samma konfiguration och påfallande sociala besvär. En väninna med samma konfiguration (AC Skorpion bestrålad av Algol i väster) fick nervösa utbrott en gång på Ikea i folkvimlet och, slår det mig nu, älskar att vara på tu man hand långt borta från folk och civilisation. 

Kan det vara så att Satan i 7e sociala umgänges- och partnerhuset blir som att Dylan, Lindbergh och alla andra drabbade upplever det som rena fanskapet att vistas alltför nära folk? 

Ulf Lundell föddes visserligen med Jungfruascendenten men den är också rätt antisocial och introvert (och mår bäst framför tv:n, läsande en bok eller begravd i arbetet som den tar med sig hem), så fenomenet kan naturligtvis uppstå via olika symboler. Men... Lundell föddes faktiskt under en värsta av alla nymånar ("vargmåne") - den under tidiga Skorpionen. Därför står även hans horoskop under all jävelskaps herre Satans korrumperande blick.

Och här finns ytterligare en parallell. Bloggaren har aldrig varit någon Casanova men av tre flickvänner i yngre år hade Lundell under sina mest spritindränkta år redan besudlat två av dem och försökt med den tredje, en barservitris på en innekrog. Hon motstod hans avancemang där bloggaren lyckades bättre genom att partygissa rätt stjärntecken på henne! I AB-artikeln läser man nu att Charles Lindberg - en präktig amerikansk moralist - efter sin död befanns ha horat runt och lämnat efter sig sju eller fler utomäktenskapliga barn. Så glöm det där med Örnen som Skorpionens högre evolutionsnivå. Här ser vi Vatten som generationens princip och ett Vatten som spårat ur...

En spaning i spaningen! I samband med förra stycket vill jag framhålla att den, tror jag, typiskt svenska klyschan "personlig men inte privat" är något av det mest obegåvade man kan yttra. Man medger i princip att man bara är en ytlig narcissist, snål alternativt feg individ som inte bjuder på sig själv. En ointressant människa helt enkelt, eller till och med en förställd psykopat. Nationalhoroskopet antyder tyvärr att det är så här vi i Sverige fungerar. Det personliga är förstås ascendenten i Vågen och det privata är det 4e huset, även känt som "hemmet" eller "det skyddade". Problemet med Sverige (och hur dess folk presenterar sig, åtminstone vid vår senaste återfödelse 1974), är att ascendenthärskaren lagt sig i det 4e privata huset och därtill i det ytligaste och mest formbundna av alla tecken: Stenbocken. 

Att svenskarna älskar att fixa med sina bostäder kunde jag själv höra i går, när en ovanligt ineffektiv granne i höghuset behövde 4-5 fucking timmar för att hamra ihop en IKEA-produkt (eller om det var ett "instant kitchen" i delar i kartong på IKEA-viset). Jag hade tänkt läsa en bok efter lunch men tvingades spela gamla hårdrocksplattor på hög volym ända till halvsex. Jag såg en granne ute på sin balkong, spejande upp och ned för att försöka lista ut varifrån det ettriga hamrandet kom. Ett hushåll hinner knappt sluta renovera eller byta ut kök och badrum i det här höghuset förrän viruset sprids till nästa lägenhet. Det är ett helvete att bo i lägenhet i Sverige där folk köper och säljer sina lägenheter och alla "måste" remejka sitt patetiska lilla livsutrymme när de flyttar in. Så här beter sig råttor i bur, inte intelligenta människor med ett rikt inre liv.

Bristen på själsligt djup i detta svenska folk avslöjas av nationalhoroskopets Venus i formella Stenbocken i "privata 4e huset" och passar perfekt med floskeln att aldrig yppa något privat. Svenskarna har inget privat inre själsrum, de är bara sin yta!

Obs. Nationalhoroskopet anger förstås den officiella trenden och kommer att drabba alla indoktrinerade och välanpassade medborgare. Däremot kommer enskilda individer med starka horoskop på högre verkshöjd naturligtvis att värja sig mot den officiella agendan som i Sverige är enastående materialistisk och simpel. Jobba i veckan och heminred under helgen.

Vad var Lindberghs problem (förutom familjetragedin med det kidnappade barnet)? Rätt uppenbart i mina ögon. Han var garderobshomosexuell och förförde kvinnor på basis av ren sexuell drift för att bygga upp en macho bild inför sig själv. Här ser vi precis samma omen som åtföljde "Sir" Elton Johns födelse: sexualdriftens Skorpion i öster men ascendenthärskaren vriden i helt annan riktning i Lufttecknet Vattumannen. Detta stavas "social utstötning" eller särlingskap visavi den omgivande kulturen så för att inte tappa publik under sina stora år, ljög Elton John om sin sexuella läggning inför offentligheten genom ett fem år långt äktenskap med en troligen ovetande (men säkert allt mer sexuellt frustrerad) hustru. Det säger sig själv att betyget för en Skorpion där Mars inte fungerar med sitt eget tecken knappast kan bli en "Örn"!

Dessutom finns en våldsamt djup spänning mellan frihet och bundenhet genom den ömsesidiga receptionen mellan fria Jupiter och lagbundna (och bindande) Saturnus. AB-recensionen citerar Lindbergh om att han bara "var sin egen" när han var ensam i flygplanets cockpit, avskuren from folkmängden. Det är som om den "sociala utstötningen" (SCO/AQU) och "egenmäktighetssyndromet" (alla konflikter mellan Eld- och Jordtecken) samverkar till obegripligt motsägelsefull natur.

Att han är så viktig för USA:s självlögn att inte ens en "objektiv" astrologisk sajt kan erkänna hur USA importerade nazityska ingenjörer på löpande band efter kriget eller att en av deras folkkära hjältar var pro-nazi, förklaras kanske bäst av att USA:s horoskop OCKSÅ innehåller det sociala mobbar- och utstötarsyndromet! Mörkläggning, corporate bullshit och annat optimistiskt tomprat ligger i USA:s djupaste natur. 

Därför är Donald Trump den onda kapitalismens logiska resultat. Fatta: en president från krämarskrået, ett släkte vars överlevnad i vår tid handlat om att skönprata kunden och samtidigt "cold readings" på den presumtiva köparens reaktioner och anpassa det falska säljtugget för att få till ett "avslut" (sälja varan). Många gånger har jag förstummad lämnat butiker med en känsla av att mänskligheten verkligen inte är namnet värt. Det är inte många årtionden kvar nu för västcivilisationen vars medborgare indoktrinerats att tänka på krämarnas låga nivå. 

Kapitalismen måste ersättas mot ett tänkande med andra målsättningar än profit. Det är det "huliganerna" i Hamburg larmar om just nu under G20-mötet (se föregående inlägg om den korrupta tidningen DN:s sätt att rapportera om oroligheterna).

Att Charles Lindbergh tyckte Hitler var en så rejäl karl kan delvis förklaras med flygarens enormt trångsynta sinne: Månen i Skytten med restriktiva (men organisatoriskt lagda) Saturnus, och det faktum att också Hitler hade sitt sinnelag i samma tecken. Det är sällan den här astrologiska fingervisningen slår fel: ens idoler lär ha påtagliga kopplingar till det egna horoskopet vilket leder till en (ofta falsk) identifikation med kändisen. 

5 kommentarer:

 1. Dina fantasier om finansminister Magdalena Andersson är tyvärr felaktiga... men det är ju möjligt att landshövding Magdalena Andersson har dem...
  Finansministern är född 23/1 1967. Och faktiskt finns det en större synastri med Zara Larsson i det horoskopet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var moderatpolitikern M Andersson - horoskopen låg osorterade i dataprogrammet och jag plockade det första som dök upp utan att minnas den här andra... Då får hela stycket utgå och jag återkommer med någon annan vinkling på MA och ZL...

   Radera
 2. Här kommer en typiskt Hafsig utvikning angående Örnen/Skorpionen/Skytten:

  Västastrologins samtida fantiserande har också en variant på Skorpionens olika faser där den utvecklas från låg giftspridare till den högtflygande örnen och till slut fågel Fenix eller den vita fredsduvan.

  Igår snubblade jag över ett YouTube-klipp där Elton John sjunger sin låt Skyline Pigeon (duva) på blödarsjuke pojken Ryan Whites begravning 1990. När jag läste det här inlägget så tänkte jag därför att White synkront borde ha en stark skorpionisk influens i födelsekartan.

  Japp, 6 december 1971 ger vid handen Solen och Jupiter i Skorpionen, men inte bara det. Disponenten Mars i Vattumannen ger det sociala utanförskapets signatur. Blodtransfusion smittad med HIV ledde till avstängning från skolan. Merkurius och Venus i Skytten disponeras av Jupiter i giftiga Skorpionen. Blodets planet Månen hittar vi hemma i Kräftan och Saturnus placering i Oxen gör att stora och lilla illgöraren attackerar varandra.

  https://www.youtube.com/watch?v=1e8IeZGBOw4

  Riktigt fin låt, hade helt missat den fram till igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, efter låten om Marilyn Monroes självmord har ju Elton John gjort sig lite av ett namn som klassisk gråterska modell Mellanösterns hyrda sörjerskor. Men för att inte skämta bort det så har han psykets Måne i olyckans 6e hus och det borde rimligen ge en dos empati med lidandet i världen. Givet den irrationella Saturnus-i-Vatten i 9e religionshuset också ett furiöst skorpionhat mot religionens enligt honom säkert odugliga försök att lösa problemet med en god Gud och allt lidande i världen.

   Den här Saturnus-i-Kräftan i attack mot hans Måne-i-Väduren luktar också makalöst omogenhet i andliga och filosofiska frågor, men så överlät han ju texterna till Bernie Taupin under de stora åren. Och Taupin ägnade sig mest åt att imitera Americana på alla de tidiga och bra Elton-skivorna!

   Jag tror inte det är kontroversiellt att säga att Empati främst tecknas av 4e och dess bhava karaka Månen. Elton Johns depressiva Saturnus i Kräftans Vatten ger sagda gråterska och då i synnerhet i fråga om Barnen (väduren).

   Fjärde huset ger samma besked eftersom Saturnus-i-Vatten äger det så att Elton Johns högsta goda (9e) eller hans Gud är lika med ett förtryckt känsloliv och så då Vatten/Eld i ursinnig urladdning för att ge uttryck för denna svarta sorg i själen. Man blir ju rent nyfiken på vad Elton John varit med om i ditt föregående liv för att återvända så här omskakad! Ett krigsoffer på Andra världskrigets slagfält och en så snabb retur att själen fortfarande wobblade av dödstraumat?

   12e huset för närmast föregående liv tecknas av Venus vilken här råkat i opposition till formala Saturnus. Inte omöjligt att han var kvinna med andra ord och nu hamnat i djup inre konflikt när hans högre själ valde en manskropp för detta liv. Helt enligt bloggens lösa teori om en förklaring till homofenomenet. (Bloggaren har också Venus som ägare av 12e och HAR minnen av sitt förra liv i kvinnokropp, men utan att det resulterade i homosexualitet i detta, kanske pga den starka bindningen mellan Sol och Venus med dragning från Vågen mot Lejonet.)

   Forts...

   Radera
  2. ....

   Beträffande pojken med blodfel som dog ung tittade jag på vilka Skorpioner årgång 1971 som fastnat i min samling med 9700 kartor:

   Walter Pullen;19.11.1971;11:01 - datatekniker

   Jonas Birgersson;21.11.1971;12:00 - it-entreprenör

   Dilba/Dilbahar Demirbag;24.11.1971;12:00 - sångerska

   Cecilia Gralde;25.11.1971;12:00 - nyhetspresentatör

   Christina Applegate;25.11.1971;17:45 - aktris, fick bröstcancer överlevde

   Åsa Kullgren;26.11.1971;12:00 - politiker i (s) styrelse

   Per Gyberg;26.11.1971;12:00 - docent teknik, dålig argumentation i SvD om sossarnas flumskola, använde astrologin som tillhygge!

   Rhonda Adams;27.11.1971;12:00 - Playboy utvikningsbrud

   Erik Menendez;27.11.1971;12:00 - homosexuell som mördade sina föräldrar

   Karin Katherine Taylor;28.11.1971;12:00 - mera Playboy

   David Stiernholm;29.11.1971;12:00 - entreprenör (DN-reklam för företagare)

   Nina Hemmingsson;30.11.1971;12:00 - artist, satirtecknare

   Emily Mortimer;1.12.1971;12:00 - aktris

   Ola Rapace (Norell);3.12.1971;12:00 - aktör med vilt förflutet

   Stefan Möller;3.12.1971;12:00 - moderat lokalpolitiker, höll mentalt handikappad inspärrad i kyligt uthus för att få extra pengar från staten

   Jenny Conlee;12.12.1971;12:00 - musiker i fina Decemberists ("eländesmusik" likt gamla skillingtryck), drabbades likt Applegate av bröstcancer

   Niklas Platow;13.12.1971;12:00 - fd ordf moderaterna Karlskrona, bistod SD med budgetarbete ("visa mig dina vänner och jag ska säga vem du är")

   Natascha McElhone;14.12.1971;12:00 - aktris

   Henrik Borelius;15.12.1971;12:00 - värsta kriminella vårtprofit-vd:n (Attendo Care)

   Att hitta 2 fall av bröstcancer i en så här liten grupp framtagen apropå död i defekt blod är naturligtvis en tankeställare. Och homon som mördade sina föräldrar (säkerligen pga deras underkännande av hans egenart) luktar helt klart det sociala utstötningskomplexet hos Elton John som kan ge rabiat hat mot t.ex. den kristna (hetereo) ideologin eller upplevt utstötning till följd av den.

   Eftersom både Mars och Saturnus är implicerad ligger döden (sexualiteten) alltid implict som en manifestationsform. Men inte säkert att livet tar den vändnigen... Applegate har känt födelseklockslag så där kan man granska om teckenkombinationen knyter an till 1a eller 6e... (har inte tittat närmare)

   Det som annars slår mig är att inget egentligt "ärbart" livsöde slank med i den här gruppen av 19 födslar. Flera kan väl sägas vara neutrala men jag känner inte till någon "god" koppling hos någon, tvärtom har vi ex-värstingen Rapace, den vidriga moderaten Möller och naturlitgtvis avskummet Borelius.

   Datateknikern Walter Pullens berättade en gång på sin hemsida om en andlig "primitivistisk" ritual han deltog i och hur han var dödsrädd genom hela ceremonien och därför inte fick någon andlig upplevelse... Apropå Skorpionen som Kräftan i intensifierad form: terrorskräck=dödsångest...

   Radera