Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 25 juli 2017

Homoagenda: Hämnden för åratal av samhällsförtryck
En artikel i SvD berättar om en "obegriplig" ökning av unga människor i akut störning med sitt biologiska sex och bekräftar vad den här bloggen då och då påpekat under flera år: homoinfiltratörerna har via medierna, där de har ett oproportionerligt stort genomslag, lyckas fucka upp en hel generation just när ungdomarna istället för tvånget att välja mellan ett tredje, fjärde eller femte sex skulle ha fått lära sig att hitta ro i sin antingen manliga eller kvinnliga kropp.

Lite konspiratoriskt skulle man kunna tänka sig att homomaffian nu njuter av sin hämnd på ett samhälle som tills för inte så länge sedan klassade homoböjelsen som sinnessjukdom och där homosexuella förbindelser var kriminella.

Tanken slog mig ett antal dagar innan den här diskussionen rullade igång i SvD och jag sparade Friskis & Svettis kampanslogan för i år som underlag för en annan vinkling på ämnet: det är den sjukliga ytligheten i den homosexuella skadan som lett till kropps- och fitnessideal som även sprider sig till och föröder den till 98% heterosexuella ungdomen. 

Kroppsfixering associeras med perverterad sexualitet
och helt normala ungdomar krisar som brevet med posten
(hm, sedan PostNord funkar inte talesättet...)
 
Den här förklaringen - åter i kombinationen med böglobbyins oproportionerliga genomslag i medierna - är troligen mer realistisk än att det handlar om 2-4% homosexuella som karmiskt drabbas av sina egna onda handlingar mot homosar i tidigare liv genom att nu själva födas med avvikande orientering och den "hårda vägen" lära sig respektera olikheter, men misslyckas ihämta lärdomen och istället förgiftar hela samhället med sin osmakliga "liberalism".

Hur självklart är det att medborgarna ska behöva utstå sådan grotesk "samhällsinformation" som jag häromdagen noterade i slasktidningen Aftonhoran som lär ut "knepen" till sociopatiska sexförbindelser utan hjärta? 

Se: Sveriges sexuella "vidsynthet" är västvärldens kloak

Om bara överläkaren i SvD-artikeln tänker efter lite hårdare, ska hon nog förstå varför svensk ungdom idag lider av identitetskriser på alla nivåer - t.o.m. den simpla kroppsliga. Hon nämner visserligen sociologiska orsaker, men tycks inte vilja följa upp tråden. Ungdomen i västvärlden är offren för rovkapitalismens försök att monetarisera minsta lillfingernagel i lika hög grad som människans själ.

PS. Tidningsartikeln är vag om hur utbredd identitetsstörningen i Väst egentligen är. Men håller man sig till Sverige är tanken onekligen lockande att vi här har att göra med KOLLEKTIV KARMA. Det kan röra sig om ett stort inflöde av själar som alla hade ett tidigare liv i ett oerhört nedlåtande samhälle någonstans i världen. Nu återkommer de och utgör en kollektiv representation av sitt forna, typiskt kristna eller islamiska samhälle, och drabbas nu själva av skadad eller obalanserad kroppsidentifikation

Det betyder inte att homokritiken genom historien varit inkorrekt - naturen har sin gång och anger själv normen - men att man idag borde vara i position att utifrån själavandringsperspektivet försöka med terapi istället för att som kapitalismen gör, omfamna allt som det går att göra pengar på. Det är t.ex. väl känt att könsbytare ofta fortsätter att vara snurriga i själ och psyke och att ändra på de yttre attributen var en skenlösning.
 
 

 

2 kommentarer:

  1. Hej! Läser du några "alternativa"nyhetersidor som du skulle kunna rekomendera?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vag fråga men faktiskt inte. Föredrar gamla hederliga böcker med varierande grad av vetenskaplig korrekthet. Nätet är en annan "kloak" av desinformation och enstaka guldklimpar blir allt svårare att urskilja pga. dess exponentiella tillväxt...

      Radera