Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 2 juli 2017

Höghusinfernot: Kensingtonpampen Paget-Brown

OBS! Hypotetiskt horoskop.Det skamligt högavlönade och konservativa överhuvudet för distriktet Kensington/Chelsea smet ut bakvägen medan England vredgas av hur klassamhället har avslöjats genom höghusbranden där fattiga brann inne. 

För närvarande är bara den här generiska uslingens födelsemånad och år kända, men här ligger en sådan ondska i tiden att jag med hopp om att gissa rätt placerar en hypotetisk födelsedag vid den tionde 

Detta skulle kunna förklara varför den här människan faktiskt själv ser brännskadad ut: den tionde går Djävulens huvud in i konjunktion med eldsvådans och olyckans Mars!Stor dominans på Mörkrets kvalitet (Tamas guna) vilket är en indikation om människor som låter attityder ersätta kunskap - den värsta sorten att försöka tala förstånd med.

Vad vi får här är inget annat än en omvändning av satanismen i Svenskt Näringslivs horoskop, djävulskapen drabbar dem på botten (4e huset) istället för att utgå från djävulskt infekterade auktoritetsfigurer (Saturnus) på toppen (10e huset). Svenskt Näringsliv är en  annan entitet som hatar att betala vad det kostar, precis som det brunna huset fuskrenoverades med sämre material än i den ursprungliga planen.

Det är också anmärkningsvärt att mars detta år även innehåller DEN SOCIALA UTSTÖTNINGENS komplex. Saturnus är illa placerad i Skorpionen (redan innan den "algoliserade" Mars angriper) och som härskaren över Vattumannen - kollektivet - integrerar denna svarta Skorpion inte alls med massan. Detta "komplex" gäller under cirka första hälften av mars 1957, vilket rimligen måste vara när Paget-Brown föddes.Värt är att notera den brittiske astrologen Charles Carter i flera skrifter publicerade sina rön av planeternas positioner vid olika typer av psykologiska problem och olyckor ("An Encyclopaedia of Psychological Astrology", 1924 och flera revisioner, samt "The Astrology of Accidents", 1932). Han noterade särskilt att Saturnus var närvarande vid brännskador mot huden, och det är delvis jag påpekar Paget-Browns rödlätta hud. Här har vi alltså Saturnus angripen av en "satanisk Mars" - en regelrätt krutdurk av negativa besked att lägga till det arroganta sociala mobbar- eller utstötningssyndromet som blir så begripligt när det dyker upp hos en överklassperson!

Se även Höghusbranden i välbärgade Londonförorten Kensington - inlägget skrevs några timmar innan det stod klart att det var fattigt folk som bodde i höghuset, men horoskopet för branden en beröringspunkt med den fula fisken Paget-Brown: branden startar då Vattumannens tecken stiger i öster över London och kartan anknyter förstås till en hypotetisk Sol i Vattumannen hos den här människan. För att inte tala om att brandens ascendent triggar den "sociala utstötningsmekanismen" Paget-Browns karta. Och han smet sin väg, vilket är ett sätt att förekomma lynchmobben...


PS. Ansvarig för områdets bostadsbestånd var Rock Feilding-Mellen, en annan otäcking med "fin stamtavla" och som avgick samtidigt med Paget-Brown. Hans uppgift hittade jag just och kanske återkommer med en karta.

10 April 1979

http://www.thepeerage.com/p24539.htm

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar