Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 13 juli 2017

Hela Sverige rasar

Prolog: Apornas planet - kriget mellan den förstockade människan och de begåvade aporna - hade Sverigepremiär den 12 juli, just som planeterna som beskrivs nedan ställde sig i position...
 

Knappt hinner jag i dagens första inlägg påminna om hur den onda demonen i det fulkapitalistiska fusksverige mellan 2002-2020 verkar, förrän ett pågående brobygge över järnvägsspåren i Ludvika går åt helvete med personskador som följd. Typisk effekt av "demonen" och jag återkommer till det.

Aftonbladet berättar att en räddningshelikopter var på plats 14.44 och det vore väl genant om den behövt mer än en halvtimma att komma på plats. Så en tidig ascendent i Vågens tecken för Ludvika förefaller helt säker. Och det innebär, bästa läsare, ännu en bekräftelse på att Vågen - jämlikheten (spelad eller äkta) är en mycket passande ascendent för Sveriges nationalhoroskop. Det är samma ascendent vars härskare Venus i bygghysterins Stenbock jag helt nyss förklarade vara orsaken till att det inte finns någon själ i de svenska hemmen längre, bara nyrenoverad yta...

Och Skanska och andra bolag som kapar kostnaderna gör att allt går sönder - ibland t.o.m. under uppbyggnadsfasen - för att se till att svenskarna (och inhyrda låglönearbetare) har fullt upp med den svenska nationalsporten, att bygga dåligt och bygga om på nytt...


[Tillägg. DN har uppgiften "strax efter klockan 14.00" men visar en polistweet om just inträffad olycka med tiden 14.13. Vågen gäller fr.om. 14.09.30 i Ludvika men kartans 14.20 var en uppskattning.]

Horoskopet för byggolyckan är misstänkt likt ett jag gjorde för Sverige bara häromdagen. Olycksplaneten Mars hugger återigen mot Sveriges självbild (Vågascendenten) som nu börjar se riktigt ynklig ut, och ascendenthärskaren vandrar alltjämt genom landets åttonde korruptions- och dödshus, samtidigt som en satanisk axel (2a-till-8e) påminner om vad jag tidigare sagt om materialsvaghet och materiella kollapser. 

Dessutom passerar Månen vid olyckstillfället Vattumannens 17e grad vilket visserligen är en grad förbi Sveriges Sol-i-Vattumannen (Solen för större och signifikativa personer eller händelser), men minns då bloggens tes om att SAMTLIGA ASTROLOGISKA FAKTORER är "medvetna" om varandra och att händelsen slår till när så många omen som möjligt är så tajt aktiverade som möjligt. För hade olyckan inträffat 2 timmar tidigare med Månen gradexakt konjunkt Sveriges medfödda Sol, då hade ännu inte Vågen varit på plats i öster! Det var just som "rätt" ascendent visade sig vid Ludvikas östra horisont som nästa omen i det kollapsande Sverige fick sin perfekta himmelska representation.

Och indiskt betraktat attackerar olycksplaneten inte bara ascendenten utan även den "dödande" 210-graderasvinklen vilket här innebär en attack mot Månen halshuggen via Ketu... Den svenska demoncykeln är alltså höggradigt irriterad nu och så länge Mars rör sig genom Kräftan och attackerar landets Persona i Vågen... Det kan bli mer olyckor av notabel typ under sommaren... Kanske några begåvade apor som förklarar svenskarna krig för att freda sig själva?

Lustigt nog promenerade bloggaren vid ungefär samma tid längsmed den själlösa shoppinggatan Drottninggatan i centrala Stockholm enbart i syfte att inspektera stadens utställda stenklumpar på 1000 kilo styck. Det vill säga, jag inspekterade föremålet för min gårdagstext via en tidningsartikel vars "födelsehoroskop" var i princip identiskt med det för dagens byggras. (Den här bloggen går inte ner på millimeternivå utan nöjer sig med de tydliga gestalterna.)

Jag konstaterade att stenbumlingarna knappast skulle hindra en motiverad terrorist från att mosa fotgängare i stort antal. Det är bara att kapa någon av militärens bandvagnar och fräsa på. Förlagan till allt våld kommer numera från USA och Hollywoods filmer. Det är märkligt att Sverige nödvändigtvis ska ha världens värsta mördarnation som sin allierade. Vad säger det om våra styrande och vår elit? Dagens stora kors i Mörkrets kvalitet och byggbranschen på deken kan ge en del av svaret.

AB skriver att byggolyckan "stör tågtrafiken från Hallsberg och Örebro till Borlänge och Gävle samt Hallsberg och Örebro till Fagersta och Västerås i båda riktningar". Det låter i mina öron som att demonen Rahu i nationalhoroskopets 3e hus för kommunikationer och dagturer vaknat till liv rejält! 

Mycket riktigt så triggar Månens passage genom Vattumannen i går och i dag Rahu/Ketu-axeln. Igår hämtade jag en låda med två böcker om gåtan Shakespeare som bara kunde beställas från USA och pedant som jag är, retade jag mig på hur två tunga pockets på nästan 600 sidor styck kunde packas så hafsigt av Amazon USA att de låg och slängde i en för stor låda utan fyllnadsmaterial och anlände lätt tilltufsade. Edward de Vere, författaren till Shakespeare-pjäserna hade blivit fly förbannad med sin Måne i Vattumannen och den lättantändliga krigaren Mars i sinnelagstecknet! 

Den lilla bokhändelsen igår matchade "halshuggna" (huvudlösa) Ketu med Mån-Vattumannen på just det vis som båda titlarna antyder: undertryckandet av Shakespeares verkliga, adliga identitet av politiska skäl. Den andra boktiteln tarvar en förklaring. Den leker med grevens släktnamn Vere som här infogas i en besvärjelse som frammanar greven av Oxford från de döda: "Låt den verkliga författarens vår begynna!"(Böckerna tidigare nämnda i inlägget Skuggor & frön)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar