Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 29 juli 2017

Den ständigt hungrande Vegetativa Själen
En blick på Mikael Odenbergs självvalda förfall genom ett liv fyllt av för mycket vällevnad, säger det mesta om Moderaterna. När han som f.d. försvarsminister talar för sitt skrå och tar vapenskramlande Nato-ivraren Hultqvist i försvar (DN), då inser man att han bara är en vettlös föredetting som virrar runt i huvudet. 

Horoskopet är heller inte särskilt imponerande annat än att soltecknet Skorpionen passar perfekt för dem terrorn satt skräck i och som alltid befinner sig vaksamt försvarsläge i attityden... Skorpionen är på gott och ont det mest värnande av tecken och bildar tillsammans med materiella resurstecknet Stenbocken en grund för kapitalismen, det vidrigaste system mänskligheten hittills kommit på. Problemet med Skorpionen är att den bara värnar individen, behagligare då att beskåda Fiskarna, det sista Vattentecknet som representerar universell empati. Insikten kan vara chockartad, men zodiaken är inte en feelgood-manual i 12 kapitel. Varje tecken representerar ett problem eller en möjlighet och vissa tecken är mer favoriserade än andra...Att äta för mycket och röra sig för lite kan ses på flera ställen med sinnelagsascendenten. Jupiter är vällevnad men ger fetma om inte "avmagraren" Saturnus och aktivitetens Mars håller jämna steg. Här står Jupiter i det mest penning- och matglada av alla tecken, Oxen, samtidigt som sinnelaget i Fiskarna undanröjer både Saturnus och Mars genom att flytta in dem i den blindfläck som är 8e huset för organismens korruption och slutliga död.

Sedan kan man inte missa att även den svartfärgade sataniska axeln har med balansen mellan orala Oxens intag och anala Skorpionens extrementering att göra. Axeln tenderar till fattig och trögtänkt hedonism eller ett liv helt ägnat det materiella goda, och då med särskild koppling till hur detta påverkar kroppen. 

Se även nyliga "återbesöket hos de fallna köttmänniskorna" för en kamp om övervikt/normalvikt som mental fångenskap i ett trivialt problem...

Sedan är det känt att även Fiskarna tenderar till plumphet och ansamling av vätska och här disponeras Månen av just Jupiter i orala Oxen.

Varför den unge Odelbergs blick är lika stirrig som den unge narcissisten Jonas Gardells, måste rimligen bero på den kraftfulla betoningen av Skorpionen, känd för sin genomborrande, ibland anklagande, ibland mordiska men ibland magnetiskt förföriska blick... Den magnetiska människan är negativt laddad och konsumerar, den karismatiska är positiv och ger ut något till andra. Den magnetiska biicken från Skorpionen är med andra ord en varning för en energitjuv som drar in omgivningen i dess eget spel - väldigt typiskt den uppmärksamhetssökande unge Gardell.


Gardells perverterade variant av horbockens Venus+Mars i Skorpionen motsvaras väl av Odelbergs Venus som istället för svart eldiga Mars kombineras med ljust eldiga Solen (Mars överman, men icke desto mindre planetära vän - båda är ju släkt via Eldelementet).Gardells Måne skulle kunna befinna sig i Oxen (vid en födelse efter 14.00) och då skulle den vaga look-alike-kopplingen via den hispiga blicken bli högintressant eftersom även Gardell då dras in i den sataniska axeln (vilket hans unga liv som prostituerad homo tyder på) samt att underhållarens horoskop då ger en sinnelagsascendent som lyfter upp Jupiter-i-Fiskarna som ett elftehusideal och således ger någon slags vag "vibration" som erinrar om Odelbergs Mån-Fisk grundad i Jupiter-Oxen! 

Detta med utseendelikheter och snarlika horoskopstrukturer är verkligen ett gäckande område och det är möjligt att allt bara är inbillning...

2 kommentarer:

 1. En prostituerad homo spelar väl oftare rollen som sår än som spjut (vet ej om det är vedertagen lingo i sammanhanget, hörde uttrycket i en av Fredrik Lindströms tjuvringningar i radioserien Hassan på 90-talet)? Men uppfattar man inte Mark Levengood som den mjuke i det förhållandet? Som klär ut sig i klänning i tv, lägger huvudet på sned och blinkar med blicken fäst i taket, pratar med vänlig finlandssvensk dialekt och så vidare. Gardell är mera offensiv, tvär och gåpåaraktig till sättet. Men så berättade min frisör, som bor utåt skärgården till, att hon sett en riktigt macho typ kliva ur en bil däromkring. Han såg stenhård ut och utstrålade verkligen testosteron. Och så var det Mark Levengood!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem som spelar vilken roll i det sammanhanget har jag förstås ingen vetskap om. Astrologiskt beror det sannolikt på om det är Venus eller Mars som har det större inflytandet och troligen också horoskopets allmänna grundton maskulinet och framåt eller feminint och inkännande...

   I ett lesbiskt fall med känd Skorpionascendent blir problemet lika tvistigt som hos Gardell. Ascendenthärskarens Mars står konjunkt med Venus i hennes negativa härskarläge i Oxen. Men denna person har både tydligt "manliga" sidor som söker dominera (särskilt yngre män) och undergivet kvinnliga sidor (kanhända i förhållande till kvinnor).

   Hur som helst en sidogren för dem med perversioner som sitt eget livs drama eller huvudintresse. Att jag halkade in på astro och hbt berodde helt på denna kvinnas oväntade "omvändelse" - mina undersökningar i ämnet ett sätt att hantera den otippade kovändningen...

   Dessutom verkade avvikelsen som rör så få och därmed är extrem som ett lovande område där planeterna möjligen kunde ge sig till känna, vilket den fallna Mars i Kräftan också gjorde.

   Via den upptäckten insåg jag långt i efterhand att en väninna från långt tillbaka hade bra många väldigt vänskapliga foton på sig själv och en gymnasiebästis (tjej) framme i sin bostad (jag reagerade på det redan på den tiden.) Idag skulle jag därför tolka hennes fallna Mars i angrepp mot Venus i Vågen som ett tecken på bisexualitet, även om hon senare "tog parti" och valde man och barn.

   Radera