Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 10 juli 2017

Även moderaterna har sina ljusa stunder...


Svensken en parodi på sig själv - och USA -
och ett högkoncentrerat kräkmedel
 
Moderaterna gnistrar till när de KU-anmäler ett verkligt skämt till politiker, pampen Peter Hultqvist för vad som i praktiken är klantiga försök att desinformera och mörka att regeringen Löfven, mot folkviljan, håller på och smygansluter Sverige till NATO (SvD) - något som bloggen i ett stycke uppmärksammade i sitt inlägg på midsommarafton.

Men det är bara pampens drulliga hantering moderaterna ifrågasätter, inte att Sverige blir en allt tydligare lydstat under den Store Satan och får hela världens hat riktat mot sig...

Samtidigt avblåser samme Hultqvist SAAB:s flygplansexport till Belgien (ett NATO-land) eftersom belgarna kräver för ett servicekontrakt som i princip gör Sverige till allierad i krigsinsatser Belgien företar sig. 

Så varför går det så bra att kriga på Storbritanniens (USA:s) order men inte Belgiens? 

För att Sverige är ett patetiskt land av posörer som försöker låta som det gläfser högre genom att alliera sig närmare NATO:s svarta hjärta. I en idiots hjärna är Belgien bara småfisk. Hultqvist har med andra ord lagt sig till med klassisk amerikansk arrogans bara några år in i sitt förfelade ämbete som landets försvarsminister. Han och hans stab gör folket långt mer skada än nytta.

Och att Margot Wallström accepterar detta för att hon är "pragmatisk" (Expr) och inser hur mycket stålar landets mördarvapenexport drar in, gör henne sannerligen inget gott. Vad trodde hon sig uppnå genom att tala ut om barndomspositionen (principiellt emot att Sverige har en vapenindustri) när den ändå inte påverkar hennes försök att bedriva politik? 

Sossar är uppenbarligen tvetungade hycklare hela vägen ner i graven. Inget de säger betyder något när det gäller. Statsfinanserna är Gud själv för dessa Djävulens (eller lilldemonen Mammons) verktyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar