Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 2 juli 2017

Ansvarig för renovationen av infernobyggnaden i KensingtonFisförnäma Rock Feilding-Mellen friades för korruption i samband med en annan byggnadsaffär. men spåren som leder fram till fuskbytet av brandsäkert material till det som gjorde Grenfell Tower till en flammande fackla går att skönja...Fullmånen mellan Fiskarna och Jungfrun representerar förstås en praktiker snarare än en teoretiker men också en rätt skakig psykologi. 

Jord och Vatten som en praktiker kanske förklarar hans ansvar för områdets byggbestånd. Men oppositionen mellan de två olyckliga och ibland rent onda husen är förstås olycksbådande. För att inte tala om att sinnelaget i Jungfrun INTE ska befatta sig med stora och lätta vinster (t.ex. genom besparingar eller försämringar av byggkvaliteten). Jupiter är ju en verksam illgörare för detta tecken i 1a huset. tyvärr befinner sig onda och lätta pengars Jupiter i hemmets och trygghetens tecken Kräftan - vilket ger ytterligare en koppling till husaffärer. 

Och denna onda Jupiter som har det i sig att spricka som en bostadsbubbla befinner sig t.o.m. i ett hus individen vid livets början inte kan sägas äga annat än som ett ideal man strävar mot. Hela Rock Feilding-Mellens liv rörde sig alltså mot denna gigantiska spruckna bubbla för hans trovärdighet i frågor om hem och trygghet...

I likhet med den andra fula fisken som avgick samma dag är även brand- och olycksplaneten Mars prominent i det här horoskopet. För Jungfrun i 1a huset är Mars dubbelt ond, som Fredrik Reinfeldts horoskop så tydligt visade. Jungfrun kan vara otäckt kallsinnig mot samhällets svaga och gör skäl för sitt antika rykte om att vara den som sår fiendskap och olyckor genom att bara tänka på sig själv (vilket främst drabbar Fiskarna mittöver - "samhällets olycksbarn"). 

Det går att läsa in "brandoffer" i 7e allianshuset för den här figuren: 7e huset står för alla typer av allianser och kontraktskrivande - inklusive bostadskontrakt. Kopplingen mellan 7e och Jupiter i Kräftan som hem och boende behöver knappast kommenteras. Den här mannen är en klassiskt ond kapitalist när det kommer till fastighetsfrågor. Han ser faktiskt ut som en stockholmsmoderat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar