Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 19 juni 2017

Vem behöver ännu en bank?


Straffavgiftsglada betalbulvanen Klarna blir nu Klarna Bank (SvD). Det är avgjort inte långsiktighet som driver det här IT-företaget eftersom kapitalismen är död redan nu - väst ser det bara inte ännu. Men vd Sebastian Siematiokowski här ovan och hans anhang kommer säkert att kunna tjäna sig fina miljarder på att äga de köpgalna och djupt olyckliga svenskarnas transaktioner på ett helt annat sätt som bank. Avkomman lär dock bli den första i historien som inte ärver de nyrikas privilegier. 

Kapitalismen har kanske tjugo-tjugofem år kvar som västerlandets infrastruktur, åtminstone om man använder bloggens studie av Sverigehoroskopet och tänker sig att hela västvärlden kommer att uppleva något liknande. Vad vi har fr.o.m. 2018 och några dagar in över Riksdagens öppnande hösten 2036 är den mest helvetiska tid svenskarna varit med om sedan industrialismen, tiden då det ur massornas tilltagande armod poppar upp nya miljardärer här och var och eliten bildar en superrik och tillsluten klan. Sverige var alltid ett mini-USA men det kommer att bli helt barockt! 

Det är perioden under Sverigehoroskopets "verksamt onda" Jupiter som kommer att bygga en rikemansbubbla som aldrig förr, och helt klart har Siematokowski riktat in sig på att mjölka kapitalismen under dess sista och dystra sträcka...En enda blick på horoskopet visar hur passé den här människotypen är! Här måste man inflika att varje zodiaktecken har sina legitima uttryckssätt, men det är knappast någon överraskning att hitta ännu en närig och ständigt rikedomstörstande rovkapitalist i den fadda och döda tillvaro som Jord och Vatten tillsammans bildar. Och hur talande är det inte med den korrupte Satans stjärna i exakt kontakt med pengarnas Venus i det ständigt "halvtomma glaset" Skorpionen!

Död materia och den ständigt hungriga näringssjälen avslöjar sig t.o.m. i vd:ns vattniga blick. Den kan ses hos många Hollywood-stjärnor och okunniga folk tjusas av blickens magnetism. Men det är den tomma och giriga näringssjälen de ser, knappast någon förebild för mänskligheten. 

Man skulle kunna gå så långt som att betrakta detta till en underart till mänskligheten, de som har mer apa än människa i sig och saknar ambition eller intelligens att utforska mänsklighetens nästa riktiga steg framåt, då Vattumannens tidsålder inte längre behöver ha skimmare som dessa som berikar sig på massornas konsumtion utan att göra mycket hederligt arbete för att motivera deras hungersjäls ständiga behov av att ackumulera mer rikedom.

Vattumannen är medvetenhet på Luftens nivå, på den principiella nivån. Detta är människans verkliga nivå och där är inte den vegetativa själen - denna ständigt kurrande mage och gnälliga otillfredsställelse längre en faktor. 

Den sanna människan kan jobba trots hunger, den ringa människan går i bitar eftersom hon saknar styrning från sitt sanna jag! Politiken i Sverige handlar helt om att hålla folket nere på denna beklämmande nivå eftersom härskarna själva vill förebehålla sig rätten att tänka ut policys för de andra. 

Allt detta kommer att ändras i Vattumannens tidsålder och tragiken nu och då kommer att vara att Sverige faktiskt var ett Vattumanland - utan att kunna realisera det framtidslöfte som det en gång tycktes ha på gång med allmän välfärd och många andra framsynta idéer. Men grundbulten bestod av en otjänlig legering av sekularism och kapitalism.

5 kommentarer:

 1. Vem behöver ännu en judiskägd bank, tänkte jag faktiskt när jag fick syn på efternamnet. Men en snabb googling tycks ge vatten på min fördomsfulla kvarn:

  http://israelidag.se/klarna-ab-vinnare-av-arets-trade-award/

  "Once we squeeze all we can out of the United States it can dry up and blow away."
  Benjamin Netanyahu, 2002

  Det här med Antikrist som upprättar ett säte i Jerusalem (i stället för på Wall Street, då) i ett antal år, är det bara en myt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som Mars-Jungfru kanaliseras din ev. agg via den rent fysikaliska Jordplattformen, just som Jungfrun i bloggens undersökningar tycks tenderar mot fruktan och agg mot Främlingen. Men precis som Borgs kopplerska Petryz-nånting antyder namnet ashkenazijudar med deras trista historia under den vita kaukasierns månghundraåriga förtryck. Precis som med IS är det väst som skapat sina egna monster.

   Aagård i AB refererar en intressant studie av IS som visar att det snarast är våldsfilmsdyrkande pack i väst än folk från det relativt fredliga islam som går med i IS, förstörda av den västerländska våldskulturen. Ska man nödvändigtvis dra in judiskheten är det viktigt att minnas vem som skapade dessa sorgliga penningjägare.
   Boken han refererar motsäger därför bl.a. min tanke om att detta är kolonialt karma, men bara om man är ytlig – jag menar förstås att det är själar som varit med då som är här nu också och i den meningen fortsätter att föra sin oförlösta dåliga karma vidare. Att de numera är obildat pack i väst är bara den fysiska (Jord) ytans villospår, kolonialkarmaspåret gäller alltjämt.

   Däremot stämmer boken A relaterar perfekt med min tanke om att det är i Västs jord fröet till terrorn såtts, och det nämnde jag så sent som häromdagen och illustrerade med en yin/yang-symbol…

   http://www.aftonbladet.se/kultur/a/EVwQP/terroristerna-soker-doden--inte-gud

   Radera
  2. PS. Utifrån reinkarnationsperspektivet kan man fundera över om det var struntviktig kristen överklass under medeltiden - de som tvingade judarna till ful penninghantering - som senare återkommer i judiska ätter och nu ÄR den fulhet och närighet som de som kristen adel trodde sig stå över. Den som fördomsfullt stirrar på det "judiska" har fullständigt missat livets djupare logik...

   Radera
  3. Rovkapitalismens maktpyramid enligt visselblåsare:

   -BIS (Bank of International Settlements)
   -IMF och Världsbanken
   -Riksbankerna
   -Storbankerna
   -De internationella storbolagen
   -Djupstaten (ämbetsverk och säkerhetstjänster med icke folkvalda men politiskt tillsatta chefer)
   -Regeringarna
   -"We the People" d v s löneslavarna

   En bra illustration av skendemokratin. Allt ovanför regeringarna har åtalsimmunitet. Det är således en omöjlig uppgift att "dränera träsket". Egentligen borde man stryka ett streck över alla statsskulder och förbjuda räntekarusellen.

   Radera
  4. Vilket ibland diskuterats utifrån antik praxis (i Babylon och hos judarna). Några år sedan tanken fördes på tal dock, men den är sund. Mänskliga system halkar snett med tiden (likt den tropiska zodiaken).

   Radera