Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 28 juni 2017

Transiter: f.d. finansminister Borg en mutkolv?


Hotter than hell - en image som krackelerar...


Dagens tredje inlägg om transiter och motsvarande blåsväder i det egna livet.Här är moderaten Anders Borg vars citat om att den svenska modellen med en skattefinansierad välfärd skulle brytas sönder även om det förorsakade befolkningen smärta. Att tidningen Aftonhoran alltjämt gör mysreportage om honom säger något om den ondska som genomsyrar den tidningen! Det finns ingen som helst naturlig eller logisk koppling mellan tidningens olika delar - satanisk kommersialism dominerar och så några politiska och kulturella journalister som mest tycks finnas där som pliktskyldig homage till vad tidningen en gång stod för.

Anders Borg, högerns gamla omslagspojke, är ännu inte åtalad för att ha tagit mutor men enligt DN har ett viktigt steg i den riktningen tagits, så viktigt att man tydligen finner det värt att exponera allmänheten inför detta faktum.

Det är Månen som representerar allmänheten och när DN lägger ut nyheten med en Lejonascendent (fokus på ledare) och med Månen i 1a huset är det extremt intressant att se hur denna Månens "återglans" fäster vid vad jag tror är den mutbenägna delen i Anders Borgs dunkla horoskop!

Månen på "triggeravstånd" i Lejonets 11 grad snuddar vid det här sinnelagshoroskopets ONDA RIKEDOM, den "verksamt illgörande" Jupiter i 12 graden. Jupiter i sin tur äger en intelligens (Solen) som Borgs psyke helt saknar kontakt med där den förlorat sig i den dåliga karmans och korruptionens 8e hus, ett "mörklagt" hus. Det onda välståndets Jupiter anknyter alltså till fuffens i det 8e (i detta eller ett tidigare liv).

Missa inte att Borg har en ömsesidig reception mellan den onda Jupiter och Solen så att det blir rundgång, Jupiter som klippare, tom tunna, hycklare och chanstagare och fuskare - dåliga ting som har att göra med viljan till det lätta och goda livet matas in i den solära aktiviteten som bedrivs utan någon som helst medveten reflektion från Månens sida. Anders Borg är en av dessa patologiska sociopater som möjligen förstår något om vem han är eller vad han har ställt till med först efter att han läst om det i tidningarna.

I sig själv är Månens transiter inte ens värda att nämna, men pågår det något djupare eller större kan de vara "sekundvisaren" som tajmar händelsen med hög precision. Intressant nog pågår just nu en något större transit, nämligen illgöraren Mars attack mot nyssnämnda Jupiter på himlen. Det vill säga, Borgs medfödda tendens till omoral och hyckleri (tomma tunnor skramlar mest) gestaltas också på himmelen under den tid Mars passerar genom Tvillingarna.

Eftersom Mars f.n. ligger med Solen impliceras därför båda ändarna på Borgs blinda och hycklande Jupiter/Sol-kombination!

Inte konstigt att olustiga nya fakta om den här löjliga stekarens verkliga natur dyker upp i medierna just nu.

Som svensk finansminister eller kanske ännu tidigare nämndes att han hade någon form av andlig tro i internationell press. I USA är detta inte så allvarligt menat utan mer som ett totemdjur, man kan tillhöra någon kristen religiös riktning men det är bara som att säga att man är med i klubb av ett eller annat slag, en rent sociologisk grej för att visa att man inte är en antisocial galning. 

Borg ville dock aldrig uppge om han var baptist, metodisk eller vad nu en amerikansk ekonomiskt intresserad läsekrets räknade med att få höra, men bloggaren har för länge sedan givit den troliga orsaken: Hycklaren Borg slingrade sig förbi det här passértestet genom att mumla om en andlig tro som han betraktade som alltför privat för att gå in på

Det finns bara en religion som inte går att nämna öppet: satanism! Han kan ha åberopat någon tonårsfäbless för hårdrockare med satanistiska förtecken och den vägen FEJKAT sig förbi den här typiskt amerikanska frågan om religiös tillhörighet. 

Borgs Måne har vid lunch redan passerat Satans stjärna Algol, men om man ponerar en riktigt tidig morgonfödelse har den alltjämt ett visst grepp om psyket. Lägg sedan till detta att Månens härskare för Oxen unikt är en verksam illgöare - Borg är en hora för pengarna (Venus), och att denna Venus står i motsatta tecknet Skorpionen, vilket slutligen för oss till den härd som bäst förklarar hans tendens till att ta mutor för att komma åt det ljuva livet: Skorpionhärskaren Mars i opposition till stora och lätta livets Jupiter! 

Borg måste ha varit världens avskum i ett tidigare liv för att tvingas tillbaka till jorden under så här enormt svåra stjärnor. Och han tycks inte ha förmått formulera en värdig bild av människan och samhället den här gången heller...

2 kommentarer:

 1. Det var inte bara i utländsk press som Borg betecknade sig som troende. Att han betecknade sig som kristen framkom även i svensk media. Här är en artikel om ett framträdande i Visby domkyrka: http://www.varldenidag.se/nyheter/tron-ministerns-trygga-borg/cbbkgf!a6C@TA@jOBaVLNWJYRxNvA/
  Typiskt nog gillar inte Borg Påskuppropet, där kyrkor protesterade mot försämringar i sjukförsäkringen, utan uppmanar kyrkan till 'ödmjukhet'.
  (Tidningen Världen idag har band till Livets ord, framkommer på Wikipedia, men typiskt nog står inget om dess utgivare på hemsidan.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyrkor ödmjuka sig inför Penningens makt? En märkligt omvänd kristen tro från Borg, där! Det låter mer som det jag kallar "satanism". :-)

   Radera