Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 2 juni 2017

Rom, den eviga staden och dess sjuka frukt patriarkatet
När den före detta finansministern och moderaten från helvetet friade till sin nya kärlek, en kopplerska, noterade den senare att det hände i Rom, den eviga staden och troligen Hitlers omedelbara inspiration till sin dröm om att skapa ett tusenårsrike. Från Italien kommer, bör man minnas, västerlänningarnas egen variant på hederskultur och manligt förtryck av kvinnorna. Det är alls ingen unik uppfinning för de "abrahamitiska religionerna".

I AB Kultur - den enda läsbara avdelningen i tidningen - en intressant artikel apropå senaste superhjältefilmen Wonder Woman om mytologi som metafor för feministisk kamp mot det förtryckande patriarkat Andes Borg i hemlighet hejat på - och tydligen även hans senaste hustru, en så närig kapitalistkvinna att hon får Isabella Löwengrip att framstå som rena filantropen! (Löwengripskan senast aktuell för att återigen (!) ägna sig åt smygreklam på sitt sociala forum enligt DN. Moderater är en låg och närig sort!)

Jag kan inte bedöma om det var något värde i en bloggutläggning från 2012 om patriarkatet (läser ogärna saker som redan är skrivna), men det är helt uppenbart att man som då även här kan summera kulturartikeln med bara några snabba penseldrag. Så här skriver kulturjournalisten, vars slutord tappar rejält i tankehöjd jämfört med när hon för en sekund nuddar vid mytologin som kodspråk. Då hittar hon lekande lätt fram till vad som händelsevis är zodiakens patriarkala axel:
"Kvinnorna kommer från en annan värld. De utkämpar sina egna osynliga konflikter i vår värld, männens värld, där så kallade 'riktiga' män slåss om så kallade 'riktiga' saker. Feminismens kamp förs mot en för männen osynlig fiende och därför tror de inte på kampen. "

Detta är inget annat än zodiakens inbyggda motsättning mellan Stenbocken och Kräftan, mellan hårda faktas Saturnus - herre över det döda men för all del "verkliga" Jordelementet och den feminina Kräftan där Månen representerar det inre sinnet - en fantasifull spelplats där mytologiska figurer ränner runt!

Kalla det extrem intuition men när jag söker upp ett bra datum för att illustrera patriarken Saturnus hemma i sitt negativa världshärskartecken och en dag då Månen passerar sitt hem i Kräftan, hittar jag den perfekta skitdagen redan i andra försöket. Visserligen har Saturnus redan varit hemma i Stenbocken och Månen hunnit opponera den från Kräftan på sitt märkliga sätt att ta intryck och gestalta i sin inre föreställningsvärld (hysteri är en vanlig kvinnlig reaktion på Jordelementets omänsklighet). 

Men den dag jag slumpade mig på är sannerligen gräslig eftersom den generösa och frihetliga Jupiter nu hamnar exakt under Saturnus kontroll så att den tas fånga och sprider falska budskap från Saturnus om att "frihet är kontroll" - och mitt under detta pågående tvärtomspråk från överheten passerar nu det lägre lunatiska sinnelaget (ordertagaren) förbi och fylls i sitt inre av föreställningar om patriarkernas framgång (Jupiter). Beroende på vad mer som finns i sinnet antingen accepterar underklassen vad överheten signalerar, eller invänder sig.

Faktum är att kulturjournalisten skulle kunna ha stått vid exakt den tidpunkt i den temporala Världssjälen när hon inledningsvis citerar en historiker: "patriarkatet har varit norm i nästan alla jordbruks- och industrisamhällen. Det har hårdnackat stått emot politiska resningar, sociala revolutioner och ekonomiska omdaningar".

Hur kommer Wonder Womans mytologiska protest in i detta? Ja, vi kan åter använda detta "framtidshoroskop" jag råkade hitta fram till. Vad ser vi just vid denna tid om inte Wonder Womans fiende krigsguden Ares (Mars) som går till hämningslös attack mot kvinnans skyddade revir Kräftan!  

Bloggaren måste ha varit ledd av en högre makt han också för att direkt gå rakt på en tid i solsystemets cykliska historia som perfekt illustrerar Wonder Womans - och den rådliga kvinnlighetens - predikament alltsedan ägardjävlarna lade världen under sig. För nog är det så att Djävulen med lätthet kan kopplas till Saturnus i dess negativa Jord-läge. Länge förnekade jag detta, men det ligger något genuint ondskefullt i ambitionen hos vissa att låsa in mänskligheten i effektivitetshysteri och bara i syfte att själva känna lättnad över sin kontroll.

Jag tror inte att statsminister Stefan Löfven förstått vilken ofattbar Ondska han betjänar. Den spelade finansförståsigpåaren Anders Borg gjorde det, och han njöt perverst som den genuint vanskapta varelse han måste vara för att vilja se marknadens cyniska krafter regera hellre än en god och human ideologi som trots allt låg bakom den svenska välfärdsmodellen.

Problemet är att kapitalismen är ett monster som måste dödas - det går inte att samarbeta med den Irrationella Själen (mytologins Hydra) - så socialdemokratin - dessa patriarkala betonghäckar - sådde fröet till sin egen undergång. När alla slutar rösta på dem kommer bank- och krigsindustrin antingen att kuppa bort demokratin helt eller också har de korkade folkmassorna sällat sig till SD i tron om att de skulle få något annat än mer av precis samma sak!

*****

Gal Gadot, den israeliska aktris som spelar Wonder Woman har genast politiserats sedan grannlandet Libanon censurerat filmen bara två veckor före premiären. Klockslag saknas för henne men redan månascendenten visar hur starkt hennes eget horoskop är sammankopplat med det för staten Israels grundande (se Israels horoskop). I båda fallen är Satans stjärna starkt involverad i en eller annan nyckelpunkt och härskarlatens Saturnus har sjunkit ner till den irrationella näringssjälens nivå (Vatten). Hos Gadot angrips inte Solen av Djävulens stjärna utan krigaren Mars, och den nuddas bara svagt av Algol. Men framför allt är det gränsdragaren och kontrollören Saturnus, illa placerad i den döende naturens tecken Skorpionen, som mottar en gradexakt aspekt från Den Stora Vilseledaren!Jag tänker inte fördjupa mig i det här horoskopet nu (har inte tid), annat än notera att kampen mellan kroppslig status quo (Oxen) och naturens degraderande inverkan på allt materiellt är en spegelvändning av den onda patriarken Svenskt Näringsliv, där samma ledarskapsLejon i första huset har de båda planeterna omkastade. Aggressionen (Mars) i det maktlösa 4e huset för hushållen och den förtryckande Saturnus på topp i 10e huset som äger alla resurserna! 

Om detta omvända förhållande betyder att Gal Gadot själv är en feministisk krigare låter jag vara osagt, men helt omöjligt är det inte... Hollywood kan ibland prångla ut en del tänkvärdheter fast de bara ger sken av att syssla med underhållning och skådespelare tenderar förstås att tacka ja till roller de upplever att de säger något. Det här horoskopet är så slitet mellan materien och den klarsynta eld-anden att Gal Gadot rimligen har någon åsikt om vem som ska äga landet (världen) och dess resurser. I värsta fall är hon bara en israelisk nationalist, men för att möjligen kunna reda ut den saken behöver man ett födelseklockslag och gott om tid att tänka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar