Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 2 juni 2017

Hur man räddar sin idol från det pinsamma


Katy Perry, en showroom dummy
och troligen gay-ikon
 
Rubriken anammar momentant Aftonblödningens tilltal, typ "du är helt dum i huvudet", med rubriker för att förmå folk att klicka och se vad som var "det hemska", "det förskräckliga" eller "det vidriga". Någon eller några på den tidningen kommer att återfödas som vanskapta monster... 

kändissidan har någon Andreas Hansson, som ännu inte vet hur lågt han är på väg att sjunka i detta liv, tagit sig an uppgiften att rädda sin idol från vad hon faktiskt säger:


 ...med sin nya korta blonda frisyr hyllade hon sedan svenska folkets känsla för stil.
– Jag älskar Stockholm, svenskar är så jävla snygga, det måste vara något i det ni äter, sa hon.

Troligen tillhör Hansson dessa språkdöva svenskar som från tidningssidorna tippar folket ner i en ännu mer diffus mentalitet där inget korrekt längre kan tänkas eller sägas. Arbetsgivarna jublar, nu kan de på goda grunder rekrytera utländsk kompetens och peka på den svenska arbetsmarknadens "mismatach" - här finns just ingenting att få utöver instagrammande och snapchattande byfånar. Folket som tog emot IT med vidöppen famn tog värsta smällen och gjorde sig "irrelevanta" (hatord) som människor!


Men möjligheten finns att Katy Perrys biologistiska - nästan rasbiologiska - dyrkan av svenskarnas snygga yta rörde en gammal nerv i skribenten,  en som han lärt sig att den inte är okej att uttrycka. Därför desinformerar han (oavsiktligt?) läsaren vilt och uselt genom att försöka få idolens kommentar att handla om att svenskarnas klädstil. Men korkat är det, för hur kan Perrys dumhet om snygghet som en effekt av biologisk supernäring landa i en fråga om klädval och yttre stil? 

Faktum är att redan Katy själv mörkar det hon var på vippen att säga och försökte "fördjupa" sin banala replik om vackra människor på Östermalm (för det var bara i Stockholms snobbstadsdel hon rörde sig) till en fråga om näringslära!

Jag säger bara: svensk tankekraft av år 2017. Som bekant slavar nationen under en hel planetär cykel under den onda demonen Rahu och den verkar primärt genom Sverigehoroskopets tredje hus för intellektualitet och tankens precision. Fattigsverige är tillbaka igen och nu har populasen intagit ledande positioner. De är överallt i medier och näringsliv, en absolut blockering för folkmentalitetens förädlande.


Kusligt väl matchar Rahu-cykeln den tid landet IT-fierades. Smartphone var uppfinningen som för svenskarnas blev sista spiken i kistan. Nu är de alla taggade och fast i ett system av en sådan ofattbar ondska att de istället för att förstå (för det vågar de inte) har gjort sig till dess anhängare. Biologismen är bara den senaste formen av den urgamla satanismen, dyrkan av de lägre makterna och vägran att acceptera de högre. 

*****

Man kanske inte ska döma allmänreporter Hansson för hårt. Han har trots allt jobbat sig upp från butiksråtta på ICA via ett om möjligt ännu värre skitjobb på McDonalds. Vändpunkten verkar ha varit några år som webbansvarig på Aftonblödningen från vilken han till slut fick förtroendet att skriva löskokta texter som ovanstående. Han ser det också som en merit att för tidningen ha bevakat Prideparaden, en av västerlandets många styggelser. Men jag menar, det finns bara en så lång sträcka en själ förmår växa under ett enda jordeliv. Det är därför vi kommer tillbaka hela tiden.

På västkusten finns det bara en i rätt ålder och samma namn och efter horoskopberäkning kan det knappast vara någon annan än skribenten. Horoskopet formligen skriker ut sexuella problem och en sjuklig, sensationalistisk (Eld/Vatten-krig) fixering vid sinnesvärlden - just den typ man kunde räkna med i samband med kändisbevakning eller skräniga fester för de kaotiska själarnas festival där de firar sin momentana urspårning. (Med största sannolikhet är själarna på bana i gen redan i nästa liv.)Månen i hemmaläge i Kräftan har jag elakt men inte oriktigt kallat för den naturliga patologins symbol. Månen anknyter här helt och hållet till den hungrande och irrationella näringssjälen. Dessa varelser kan inte hjälpa sig själva utan är ofta hjälplösa offer för sina basala instinkter. Den enda i min umgängeskrets som undgått behandling för alkoholism hade just den här psykpositionen och en annan (journalisttyp) som just tagit tag i sitt drickande har en Kräftascendent med ascendenthärskaren Månen olyckligt fångad i 12e huset för världsliga förluster. Han är något av sin egen värsta fiende, med andra ord.

Månen i Kräftan behöver en stark Sol att respondera på, men se vad som händer i den här kartan! Solen smiter och gömmer sig i 8e huset för korruption och dålig karma från tidigare liv! Det är också huset för sexualiteten som blind reproduktiv drivkraft. Minns att bloggens resonemang bara är tankeövningar utifrån några enkla spelregler i alla de fall då horoskopet bara är av sinnelagstypen (i brist på känd födelsetid). Det är således ur psykets perspektiv allmänreportern inte har en susning om vad intelligens (Solen) är, eller att han har en själ som är källan till sin individualitet. Tvärtom är han en dubbelt fallen själ eftersom den extremt rationella Solen i Vattumannen inte bara är oåtkomlig för sinnet (den simpla delen i oss som naivt som barnet pekar och pratar om saker, men aldrig intellektualiserar eller problematiserar). 

Förutom att Sol-Luften är upplåst i den dåliga karmans åttonde hus, spårar horoskopet också ur vad gäller Solens disponent, Vattumannens härskare Saturnus! Saturnus står i den irrationella själens skorpioniska fas och fokuserar där "formen för sexualitet". Det här avgör för mig saken: identitetsplaneten Solen är krossad på två olika sätt (utifrån det egna sinnelagets horisont). Månen indikerar det inre och Solen utagerandet, så det kan hända att han bevakade Pridefestivalen som garderobshomo som inte har solär kraft nog att agera på sin hemliga lystnad. 

Typiskt för homosar med dragning att spela den kvinnliga rollen är också deras ytliga förhållande till kvinnor som enbart estetiska dockor - se bilden på Katy Perry här ovan. I detta fall är det ovanligt tydligt eftersom Månen i Kräftan är en empatisk och inlevelsefull position och den ytligaste och mest rasbiologiska av alla axlar, den mellan Kräftan och fysiologiska Stenbocken är hyperaktiv på ett vekt och feminint sätt: Månen opposit kvinnoplaneten Venus. 

Notera också hur den alltigenom maskulina Mars i starkt härskarläge i Väduren hugger mot psyket men att Mars ändå är en planetär välgörare för Kräftan (Vattentecknen handlar mycket om biologisk hälsa och reproduktion och sexualdriftens Mars sorterar därför till de verksamma välgörarna för Kräftan - det är påsättaren Mars-Väduren som gör Mamma Matrix (Kräftan) på smällen! Den här reportern drömmer kanske om att bli påsatt - hårt! - av en kvinna i polisuniform, en Katy Perry. Sadomasochismen står som spön i backen här, med överdriftens Rahu och Jupiter-i-Fiskarna som "viiligheten att ta det". Det är ett horoskop som passar perfekt för en undersätsig kvinna, och det är, tror jag, de aktiva influenser från ett tidigare liv som bäst förklarar de själar som accepterar en återfödelse under sådana här stjärnor...

Som sagt, man kan bara växa till sig så långt under ett enda jordeliv, och den här själen har riktigt dålig karma i sitt förflutna. Detta är helt klart ett mellanliv i väntan på en bättre återfödelse och ett horoskop som också börjar teckna konstruktiva tendenser. De är få och den bittra sanningen är att de flesta på jorden är "utfyllnadssjälar" som de få rika och mäktiga gör vad de vill med.

*****

Se även: Kety Perry står inte högt på den här bloggens intresselista och kommenterades senast 2014 i "Katy Perry, Reinfeldt och narcissism". 

När jag nu tittar till hennes karta ser jag den perfekta förklaringen till att hon utbrast att svenskarna var "så jäkla snygga": hon är den typ av Vågens tecken som lider av BALANSUNDERSKOTT genom att härskaren Venus (skönhet) står i den negativa och missnöjda Skorpionen. Minns hennes galna utbrott när dåvarande pojkvännen Russell Brand postade ett morgonfoto på henne i osminkat tillstånd. 

Jag kommenterade nyligen Vågens tecken och deras undertyper (baserat på Venus position) i två åtföljande inlägg om nymånen i Vågen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar