Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 14 juni 2017

Höghusbranden i välbärgade Londonförorten Kensington


Brand i numera gentrifierade områden inte långt från
Kensington Palace. Filmen Notting Hill med Hugh Grant
fångade området under omvandling från charmigt och
invandrartätt till exklusivt tillhåll för en nyrik befolkning
i, tydligen, lyxrenoverade dödsfällor till höghus...

Bloggen gjorde sitt spinn på den rika Londonförorten Kensington som i protest mot sin egen vindflöjel Theresa May valde Jeremy Corbyn vid valet nyligen. Nu brinner ett 24/27-våningshus i dess östra del. Givet byggnadens dyra lyxrenovering häromåret som AB nämner, tycks även den östra delens invånare bidra till att Kensingtons medelinkomst är över en miljon kronor per år. 

Trots att brandorsaken anges som ett kylskåp (den nya tidens "smarta" skåp kan förmodas) och där elden spred sig till en yttre isolering för att göra lägenheterna tysta och lugna som anstår herrefolk, kan jag helt inte släppa misstanken att vi nu ser födelsen av en ny sorts terrorism. Frågan är hur branden i kylskåpet kunde uppstå. Var den fjärrstyrd? Var skåpet manipulerat precis som VW-koncernen i stor skala manipulerat sina produkter (en skandal som nyligen spred sig även till deras prestigemodeller av märket Audi)?

Jag noterade nyligen att Storbritannien just påbörjat en HEMSK ÖDESCYKEL, så vare sig brandorsaken var "naturlig" eller ej (hur kan man kalla it-fascismens produkter naturliga - de är ett angrepp på mänskligheten från början till slut i syfte att kontrollera den!) - så måste man räkna med återkommande problem under många år då den ONDA RIKEMANSPLANETEN JUPITER aktiveras i britternas usla öde (indirekt, via månnodsaxeln).
Med tidsangivelsen "strax före 01.00 lokal tid" omvandlad till cirka 0.50 får vi folkmassans ascendent Vattumannen i öster och dess härskare Saturnus ligger på den som en ond plågoande från 11e idealhuset i framgångsrika Skyttens tecken. Varför jag frångår Skyttens ädla kopplingar till religion, filosofi och förutsättningslös grundforskning beror som tidigare nämnt på Jupiters transit för närvarande. Den passerar den profithungriga Jungfrun och står vid brandens utbrytande dessutom hemskt illa i 8e korruptions- och dödshuset. 

Detta förstärker den negativa och destruktiva undertonen i 11e idealhuset och förvärrar Saturnus i sin roll som den stora förstöraren - här i aspekt mot sitt eget tecken Vattumannen. Folket som en ansiktslös massa tecknas annars snarare av Månen än av Vattumannen (som är mer precist indikerar gruppers ideologi eller samfällda tankesystem). 

Men Månen står i grovt fysiska Stenbocken och i 12e förlusthuset och drabbas därför lika hårt av den Saturnus som undermineras av den ONDA RIKE MANNEN (verksamt ond Jupiter) som vid denna tidpunkt passerade genom just den dåliga karmans 8e hus. 

Man ska inte missa att Solen här befinner sig i triggerposition till Saturnus, med 1 grad kvar till exakt opposition. Brandplaneten Mars befinner sig redan i generell opposition till Saturnus som att det faktiskt är en mix av båda de naturliga illgörarna som påverkar Vattumanascendenten.

Precis som med gårdagens inlägg om den svenska korrupta vd:n för försäkringsbolaget en himmel som är svårt underminerad av den dysfunktionell lyckoplanet. Och nog sprack lyckobubblan för de höginkomsttagare som valde att flytta in i den här dödsfällan i East Kensington. 

Detta är Ödet som verkar på Storbritannien och att diskutera enskilda individer (vilket är typiskt svenskar som förlorat helhetsgreppet) missar ämnets magnitud. Som jag föreslagit tidigare kan det vara Storbritanniens kolonialistiska karma, inskrivet i 1801 års nationalhoroskopm som kommit att hemsöka landet. Den här höghusbrandens unikt våldsamma förlopp understryker den tanken.

Se: Englands oturliga expansionsvilja.


9 kommentarer:

 1. Huset ägs visserligen av den Londons rikaste "borough" men det verkar typiskt nog inte vara välbärgade människor som bor där, utan mindre bemedlade. Det drivs enl DN av motsvarigheten till allmännyttan och SR har talat om "social housing." Däremot tycks katastrofen vara en följd av usel bostadspolitik och usel botadspolitik, snålhet och cynism hos Londons rikaste "borough" Kensington. Här är en artikel där det avslöjas: https://www.citylab.com/equity/2017/06/grenfell-tower-fire/530262/
  Husets invånare hade länge men förgäves på olika sätt varnat för vad som nu har hänt: "... the Grenfell Action Group firmly believe that only a catastrophic event will expose the ineptitude and incompetence of our landlord... and bring an end to the dangerous living conditions..."
  Ovanstående skrevs i ett blogginlägg, och den enda reaktion hyresgästorganisationen fick från Kensington borough var brev med hot om legala åtgärder om inte blogginlägget raderades!
  Snacka om den onde rike mannen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när jag senare såg en översiktsbild av området slog det mig också att det här inte var den mest välbärgade vyn... Kargt.

   Man kan kanske tänka sig att den kostsamma ljudisoleringen på utsidan (som brann som fnöske) ändå lett till hyreshöjningar så att bara de pakistanier som tjänade gott på sitt kvarterslivs hade råd att bo kvar, medan mindre lyckligt lottade hamnade än längre ut i periferin. En C-lagets gentrifiering...

   Sorgligt i vilket fall och ett klart exempel på nationens usla stjärnor - Jungfruns snålhet och onda Jupiters "bristande bubblor" under transit genom nationalhoroskopets första hus.

   Radera
  2. Nu på morgonen har det rapporterats om att det var fattiga människor som bodde där. Och som vanligt lyssnade ingen på deras varningar, utan de blev hotade med rättsliga åtgärder istället. Med det i vetskap blir "den ansiktslösa folkmassan" i martyrskapets hus kusligt tydlig.

   Radera
  3. Utifrån det du säger kan man nu skönja följande "tripp-trapp-trull"-drama (som inte renodlades i inlägget eftersom jag först trodde Kensington var en mer homogent välbärgad stadsdel).

   Perspektivet du tar är förstås ett speciellt: hyresgästernas. Men horoskopet är verkligen med på de noterna:

   1. Månen (folket, de boende i sina hem) i Stenbocken, ett tecken som paradoxalt nog både symboliserar "The Propertied" (de som äger sina hem) och "de ägda" (vanliga hyresgäster och lottlösa undersåtar).

   2. Denna folkmängd i 12e huset för förluster och deras husägare (landlord!) är den snåla Saturnus som här...

   3. ...tar sin karaktär från sin disponent, den rika men onda chanstagaren Jupiter i det onda 8e huset. Den Jupiter som f.n. stryker genom det brittiska nationalhoroskopets 1a hus för maximal fysisk kännbarhet.

   Ur det här perspektivet och med fokus på offren (Månen) är det ett nattsvart horoskop som väl illustrerar de snåla fastighetsägarna som flugor fångade i ägarnas spindelnät!

   Det är frestande att se Mars tillfälliga passage genom Tvillingarna i britternas 10e hus och dess hugg ner mot Jungfruascendenten som del i senaste tidens terror och olyckor, men Manchesterbombaren (popkonserten) slog till den 22 maj, några dagar innan Mars hunnit in i Tvillingarna.

   Däremot är det påfallande att den vid husbranden står ominöst i det "högresta 10e huset" och kastar "olyckor genom eld" ner mot ascendenten, exakt som Tarotkoret Tornet jag infogade i inlägg samma morgon jag läst rubriken om husbranden (men ännu inte tagit del av några detaljer):

   http://siderisk.blogspot.se/2017/06/det-profetiska-musikalbumet-med-exakt.html

   Radera
  4. PS. Litet minnesfel - Stenbocken liknar visserligen sin härskare Saturnus, men det är den planetära härskare som har den paradoxala dubbelheten av Ägare och Ägd...

   Radera
  5. Mars står inte i 10:e vid husbranden, däremot äger den det 10:e (Skorpionen). Och attackerar - inte ascendenten men väl de drabbade hyresgästerna i sitt olyckliga hus (i dubbel bemärkelse).
   Hur helst är horoskopet olycksbådande.

   Radera
  6. Så är det förstås. Tack för rättelsen.

   Radera
 2. Fuskbygget brann i tolv timmar. Ändå står det kvar. World Trade Center 7 kollapsade i närmast fritt fall utan att ha träffats av något. Liksom de två mer kända stålkonstruktionerna intill som träffades av flygplan. De enda tre skyskraporna med stålskelett som någonsin kollapsat p g a eldsvåda. Intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller också bara en bekräftelse på amerikanernas självironi när den amerikanska bilbyggarkonsten kommer på tal.

   Jänkarna tillverkar skit, helt enkelt, långt sämre konstruktioner än japaner eller tyskar...

   (Det har var förstås före IT-fascisterna drog in i bilindustrin med sina högtteknologiska system och VW-koncernens folk- och prestigebildar byggda för att förfalska avgasutsläpn...)

   Radera