Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 28 juni 2017

Helmerson fortfarande utan sjukdomsinsikt
T.o.m. för att vara en ledare signerad Erik Helmerson i DN är det här något av ett bottennapp. Han vågar inte direkt kalla 60-talets vänster svettiga och illaluktande (han var inte med då men har besudlat gamla arkivfoton med sin egen nedrighet). På den här sura pöbelnivån kunde han lika gärna ha lagt till "...och feminister blir bara de fula kvinnorna". 

Blir man sån här bara av att bo i det borgerliga Stockholm och få lite för mycket daglig livsstilsreklam i brevlådan? Jag bara undrar.

Hade DN någon självbevarelsedrift tar de bort den här pajasen från sin ledarposition. Tidningens läsare kommer att inte att på sikt fördra den här låga tankenivån, särskilt inte som röda vindar drar genom landet. Många borgare vet inte om det själva än, men det är genuint trötta på vad den rika eliten gjort med deras liv.

Helmerson - mannen helt utan sjukdomsinsikt - säger som sensmoral:

"....Ens ylande finns där, inspelat och klart för eftervärlden att avlyssna och bedöma."

Jag pinnar upp skärmdumpen för att hjälpa eftervärlden höra hur borgarna faktiskt lät vid den här tiden.


PS. För att förstå något av DN-skribentens mentalitet, se tidigare inlägg där vissa innehåller horoskopanalyser. Taggen är Erik Helmerson.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar