Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 2 juni 2017

Häcklaren Kathy Griffin


Jim Carrey försvarar satirikernas självklara rätt att häckla bisarra makthavare, såsom Kathy Griffin bar runt ett avkapat Trump-huvud i en sketch, och för detta avskedades av det onda medieföretaget CNN trots att hon (för sent) kommit på att hon inte bodde i "home of the brave, land of the free" utan i Ondskans egen högborg och sökte pudla

Den Stora Satan reagerade mycket riktigt blixtsnabbt eftersom lillsatan Trump är tillsatt av Ödet för att driva USA i fördärvet. 

Kathy Griffins horoskop är verkligen nattsvart och det är ett genidrag att i detta läge bli en satiriker!

Och här är rimligen en tämligen akut kombination av psyke och Satans huvud - som i detta läge ska läsas som en politisk häcklare - den bibliske Satan är ju uppdragen av Gud att anklaga och därmed testa själarna!Det är lätt att se hur hon gör sig till makthavarnas fiende: Månen i Vågen men med disponenten i "balansunderskottets" Skorpion (se föregående inlägg!) är redan i sig en vinglande position (trots att Månen i Oxen ska föreställa en trygg och stabil kroppshydda och ett sovande eller lugnt psyke). 

Men denna Måne visar nu upp sig som en skrattspegel mot dess egen ljuskälla - Solen eller den politiska ledaren Trump - på ett sätt som väcker fiendskap. Detta eftersom Solen i Vågen av nödvändighet hamnar i olycks- och fiendehuset när Oxen ockuperar det första huset.

Oxens planetära vän och välgörare, Saturnus, är ineffektiv eftersom den befinner sig i det mörka och onda åttonde huset (och därav kanske Griffins avbön, att hon "gått över en gräns" - hennes psyke har inte en tydlig upplevelse av hur gränsdragaren Saturnus fungerar och detta är en blindfläck).

Samtidigt kan man föreställa sig att Mars-i-Tvillingarna - alltid en extremt vitaliserande inverkan på intellektet - är hennes egen utgångspunkt. Den respektlösa och amoraliska Tvillingarna kommunicerar vad den upplever av den här dolda klumpen av korruption i 8e huset. Men Griffins karta är knappast vad man skulle kalla hjärtegod. Venus är en problemplanet när Oxen står i första, och på en nivå därunder, visar sig även Venus disponent Mars vara problematisk som såväl en naturlig som för Oxen-i-första också en verksam välgörare. Kvinnan har elaka ögon, precis som den en gång så makthungriga Madonna.

Jag förmodar att hennes dåliga karma till sist hann upp henne, för nu är hon utfrusen från amerikanskt nöjesliv. De stor och verkligt onda sataniska härskarna i Washington och medievärlden har förskjutit en av de sina.

PS. Minns den "självlärde" finansministern Anders Borg (en kvällskurs vid köksbordet räcker tydligen för att bli mäktig politiker i detta byfånarnas Sverige) och hans sannolikt satansangripna Mån-Oxe. Han kombinerade den med en lika uselt placerad Sol som Kathy Griffin men nu istället i åttonde "blinda" huset. Därav hans otajming och senfärdighet som finansminister, även om de fursteslickande journalisterna i allmänhet skrev med mycket små ord om saken - rädda för att råka ut för en "Kathy Griffin". 

Värst kan Aftonhoran vara, som numera gör trivselstycken om denna Borg som förstörde Sveriges sammanhållning genom att tvinga på enkla arbetstagare ett isolerat och värnlöst liv utan det fackmedlemskap denna verkligt onda satan själv hatade. Aftonhoran är en skamlig tidning som fortsätter bevaka Borg efter det han gjorde Sverige. En sådan här landsförrädare ska tigas ihjäl (och begravas utan namn på stenen). Alla kulturfolk vet hur man sköter dessa ting, men inte svenskarna. Vad är det för fel på oss?

De gamla kineserna visste bättre. Här lovordas t.ex. att visa upp den onda ledarens avhuggna huvud inom ramen för den kamp som är nödvändig för att bevara den rådande goda ordningen - precis som Griffin symboliskt gjorde:
Konungen utkämpade ett krig
Belönade dem som kunde ta "huvudet"
Att fel fångar togs var inget fel

kap. 30, Elden
Den här översättningen av den konfucianska klassikern gjordes av kärnfysikern Kerson Huang och hans hustru och kom ut 1987 på ett litet amerikanskt bokförlag.Den sista raden är i Huangs läsart antikens sätt att beskriva "collateral damage" - lite civila förluster får man räkna med i ett krig för det större goda. Översättningen kan dock diskuteras och andra översättare har i allmänhet valt något i stil med "de tarvliga anhängarna skall inte klandras". 

Ordet för "fel" är detsamma som en som helt missat målet, en usel eller tarvlig syndare, och ordet "fånge" är detsamma som "hårt bunden/lojal". Innebörden är alltså att allt fokus i detta krig måste handla om att sätta ett pris på Huvudet och att generöst benåda uslingarna som lät sig duperas av denne. 

Kathy Griffin har enligt ett moraliskt mer högtstående folk än hennes eget, agerat helt rätt som paraderade Trumps huvud och undvek att - likt den här bloggen - håna den tarvliga menigheten för att sakna förstånd att genomskåda makthavarnas ränker. 

Nå, men betrakta Sideriskas slängar åt den folkliga inskränktheten i Sverigehoroskopet (Månen ägda av Mars i 8e korruptionshuset) som ett gissel för att folk måtte vakna upp och se vilka patetiska liv de lever under konsumismens förtrollning och i detta rus inte ödslar en tanke åt större ting än sin nästa måltid eller hur bostaden ska pimpas ytterligare en aning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar