Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 18 juni 2017

Englands katastrofer (inkl. Theresa May)

Det här blir en av katastroferna som kommer att bli hågkommen genom årtiondena, både för det hemska dödstalet och för vad den berättar om eran i vilken den inträffade.
En läsvärd betraktelse i The Guardian över problemet med de Fattiga och de Rika i anslutning till höghusbranden och Theresa Mays katastrofalt usla hantering av eländet. Se för övrigt horoskopet med hennes grasserande "sociala utstötningskomplex" - jag försäkrar att jag inte hade någon övernaturlig klarsyn in i framtiden då jag kort före katastrofen satte rubriken: May - social mobberska och snart själv utstött. Ibland blir det bara så att verkligheten hinner ifatt dikten...

Då jag tidigare noterat att det stora terrordådet i Londons tunnelbana 2005 inträffade förra gången den onda rikedomens och noblessens Jupiter rörde sig genom det brittiska horoskopets sårbara kroppsliga sektor (1a huset), intresserade mig ett stycke i Guardian-artikeln som räknade upp vad jag förmodar är de senaste 32 årens värsta olyckor som involverat allmänheten:
The inquiries into the fire at the Bradford City stadium (11 maj 1985)

https://en.wikipedia.org/wiki/Bradford_City_stadium_fire

and the Hillsborough crush (15 april 1989) in the 1980s

https://en.wikipedia.org/wiki/Hillsborough_disaster

led to the transformation of football grounds.

The investigation into the King’s Cross fire (18 nov 1987)

https://en.wikipedia.org/wiki/King%27s_Cross_fire

prompted modernisation of safety on the underground.

Inquiries into the Potters Bar rail accident (10 maj 2002)

https://en.wikipedia.org/wiki/Potters_Bar_rail_accidents

and Paddington rail (5 okt 1999) crashes

https://en.wikipedia.org/wiki/Ladbroke_Grove_rail_crash

effected remedial measures to save future lives.


*****

Det vore en remarkabel bekräftelse på den inherent svaga Jupiter med dess uppblåsta världshärskarambitioner om den var implicerad i samtliga fem publika katastrofer... Låt oss se efter!
  1. 1985-05-11 Eldsvåda, Bradfords fotbollsarena
  2. 1987-11-18 Eldsvåda i tunnelbanestattionen King's Cross
  3. 1989-04-15 Kollapsad fotbollsläktare i Hillsborough
  4. 1999-10-05 Tågolycka vid Paddington
  5. 2002-05-10 Tågolycka vid Potters Bar

Katastrof 1: Check. T-Jupiter i opposition till dess N-läge

Jag har inte bemödat mig att söka efter exakta klockslag för olyckorna, men här öppnar dygnet i Storbritanniens soltecken Skytten så att den onda Jupiter (bubblor som brister) är dubbelt implicerad.Katastrof 2: Check. T-Jupiter opponerar ascendenten samtidigt som allmänhetens Måne stryker över densamma med halshuggna Ketu. Månen står natalt med problemplaneten Jupiter så vi har återigen en dubbel indikation. Ja en trippel om man väger in dygnets öppning i Lejonet vilket fäster blicken på landets jupiteriska Sol...

Katastrof 3: Check! Som vid Fredrik Reinfeldts födelse med Jungfruascendent befinner sig nu den verksamt onda Jupiter i Oxen och aspekterar därifrån harmoniskt ascendenten: den själviska överhetens onda rikedom, dömd att spricka som en uppblåst bubbla! Detta fatala dygn för Londons allmänhet passerar den ansiktslösa massans planet Månen sitt eget tecken och tangerar således sig själv i N-läge inklusive den onda Jupiter! Detta år har vi dessutom Liemannen Saturnus i passage genom landets soltecken - rena antitesen till Solens innebörd av liv och hälsa och glädje.

Katastrof 4: Check! Som soltecknets ägare kastar Jupiter nu sin långa aspekt mot Skytten men från det åttonde dödshuset. Dessutom är Solen på sitt årliga varv närmast gradexakt med landets Jungfruascendent vilket leder oss tillbaka till Skytt-Solens verksamt onda ägare Jupiter. Jupiter själv i olustig kombination med Liemannen i åttonde dödshuset, vars ägare är olyckan Mars. Mars själv stryker just förbi Storbritanniens ascendenthärskare Merkurius! Jag har tappat räkningen - en kvadrupel check här?

Katastrof 5: Check. Jupiter står i Tvillingarna i prominenta 10e huset och opponerar landets soltecken, vilken den äger. T-Jupiters tillfälliga disponent är således landets ascendenthärskare Merkurius som är involverad i den kanske värsta sörja i Oxen jag någonsin sett. Här är Rahu och Ketu (hybris och halshuggning), här är Olyckan och Venus och jag tror absolut att Merkurius opposition till sitt natala läge drar med sig allt detta i en tågolycka - typiskt för färdmedlens eller kommunikationernas Merkurius.

Det här var inte alls någon uttömmande granskning och vad man strax inser är att astrologin alltid bjuder på många möjligheter att efterhandsförklara en större olycka. Säkerligen har snarlika problem tornat upp sig många gånger i landets historia utan att allmänheten strukit med eller skadats i stora nummer. 

Men det var inte det problemet jag avsåg lösa eller förklara. Det intressanta var om England vid VARJE tillfälle haft problem med Jupiter eller en Jupiter indirekt implicerad. Och jag tycker nog de här lägesbeskrivningarna, gjorda i all hast med kartor för små att titta på, tyder på det...

Den som orkar "svepa igenom" alla fem kartorna en andra gång skulle t.ex. kunna utvidga blickfånget till att också granska allmänhetens Måne lite närmare i samtliga fall, eller möjligen Liemannen Saturnus också. Men den senare är tekniskt sett en välgörare för Storbritannien och dessutom rätt undanskymd i 12e huset. Det här landet är mer sårbart via sin verksamt onda Jupiter, den rika och hycklande eliten och deras tomma uppblåsta inbilskhet - bubblor som brister...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar