Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 juni 2017

Atlasbergen, berberna och svensk hybris

Atlasbergen sträcker sig över Marocko,
Algeriet och Tunisien

Lustigt hur nyhetsflödet kan leda till samma ställe två gånger med bara några dagars mellanrum. För fyra dagar sedan den vite manmens 1700-talskarta över Nordvästafrika, så kallat "Barbarien" - en region som även idag genererar en betingad reflex i blekansikten som Brigitte Bardot som tycker livet i Sydfrankrike urratat pga inflödet av mörkhyade människor. 

Jag valde området för att alludera till den raskonflikt knuten till kolonialismen som ligger bakom terrorn i Väst just nu genom att koppla till vårt sätt att nedsättande kalla någon för "barbar" (primitiv och lågt stående) där historiskt  nordvästra Afrika var platsen för berberna, ett folk som vissa menat alltjämt har spår i sitt DNA av deras förfäder som nådde Atlantkusten från den nu försvunna kontinenten Atlantis. 

Och så skriver då Aftonbladet om nyheten i Nature, att forskare i Marocko hittat skelett av människoslag som i ett enda slag raserar hela korthuset av lösliga fantasier som kallats "Ut ur Afrika"-hypotesen - tanken att den moderna människan tågade upp ur Afrika och kom att tränga bort neandertalmänniskan i Europa. Men så då dessa mänskliga skelettdelar daterade 315.000 år tillbaka, långt tidigare än den förmodade tiden för uttåget ur Afrika!

I själva verket har ockultismen, via spiritistiska synska individer, länge talat om vågor av inflöden från Atlantis. Den mest synske av dem alla, amerikanen Edgar Cayce, talade om ett antal migrationsvågor, låt vara ingen så här långt tillbaka.

Extra roligt är det hur Aftonbladet oavsiktligt sticker hål på den dryga svenska uppblåstheten. Hos oss säger en svensk expert att "fyndet är, om inte sensationellt, så definitivt mycket oväntat." Inga höjda ögonbryn där, inte! Jämför chosefriheten och sanningshalten hos en amerikansk sakkunnig från Harvarduniversitetet, som i slutet av AB:s text utbrister: "Det finns ingen annan plats som denna, det är ett makalöst fynd!"

Amerikanen har rätt och svensken liknar mest en panikdrabbad människas försök att skadebegränsa sedan ofördelaktiga bevis dykt upp. Jag upprepar: detta är dråpslaget för hela västerlandets "Ut ur Afrika"-fantasi som fått utgöra en oomtvistade kärna runt vilken man sedan byggt sitt "case". Nu står den så kallade vetenskapen på ruta noll igen. 

Det här borde inte innebära en så avmätt ton som svensken producerar, med mindre man urartat och blivit en SCIENTIST. Sverige är proppfullt av dessa förkrympta människor som blivit tillfångatagna av sina egna tankar och nu tror dessa är verkligheten själv.

*****

Cosmos & Transcendence: Breaking Through the Barrier of Scientistic Belief var vetenskapsfilosofen Wolfgang Smiths första bok (1984). Den läste nog ingen i Sverige på den tid ateistsekten Humanisterna gjorde som mest väsen med sig och t.ex. kampanjade mot Guds existens i Stockholms tunnelbana.



När man några år senare tittar tillbaka, är det lätta att skaka på huvudet och undra om svenskarna är dumma i huvudet eller åtminstone en betydande del av dem som ägnar sig åt opinionsskapande. Tyvärr/lyckligtvis registreras sådana här attityder i "himmelen" (hinduerna säger "i akasha, i universums grundsubstrat") och Humanisterna med flera är moraliskt ansvariga för att Terrorn nu sökt sig till Sverige. 

Sedan man gjort sig till det intelligenta universums och därmed Guds fiende, står man i skuld, och i vår galna tid av den sena och förgrovade kapitalismen blir även skillingen varmed skulder regleras motsvarande förgrovad. I Platons skildring av Atlantis undergång "på en dag och en natt" framgår det att människorna (som vanligt) drabbats av hybris och att naturkatastrofen var gudarnas straff. En sliten historia som tycks repetera sig i cykler av olika tidsomfång.

I astrologin ligger hybris närmare den expansiva Jupiter än någon annan planet. En illa fungerande Jupiter ger bubblor som brister. Och hur skulle detta lilleputtland Sverige kunna ha något annat än ett akut hybrisdrabbat horoskop? Som bloggen sagt många gånger är landets själva identitet - Solen - kopplad till en "verksamt ond" Jupiter i 5e ledarskapshuset. Hela föreställningen om att vi skulle vara ett världsledande land är således bara ett utslag av hybris. 

Och det blir ännu värre eftersom symbolen utspelar sig i ett Lufttecken vilket gör landet till en nation av tänkare som helt gått överstyr - världens mest sekulära och gudsförnekande land - det är vad nationalhoroskopet varnar för. Eller i äldre och klokare kulturers språkbruk: ett land som gjort sig till Guds fiende. Och gissa vem ett sådant land inbjuder? Hämndänglarna! De kommer dolda vilka kroppar som helst, "pursvenska" eller "utländska". Poängen är ett det är skulder i akasha-krönikan som måste regleras och detta verkar ske på ett lagbundet sätt som astrologin möjligen kan förutsäga.

Om Storbritannien nu drabbats av upprepad terror under en bedrövlig planetär cykel som aktiverar deras verksamt onda hybris-Jupiter, vad kommer då att hända med Sverige som inom några få år går in i sin motsvarande ödescykel? Om det har jag spekulerat i ett och annat inlägg bland de f.n. 34 som taggats Sveriges planetära cykler.