Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 30 juni 2017

AKB och Sveriges pågående ledarskris

Jag tycker Politism sammanfattar Anna Kinberg Batras bleka utsikter att överleva hösten som moderat partiledare, men noterar som vanligt att svenska medier och kanske befolkningen inte klarar att hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt. I samma andetag som AKB dryftas får man inte glömma det ohämmade elände som folket serverats genom regeringen Löfven med närighetsministern Damberg och andra av samma kaliber. Rena skämt, jämfört med den ideala bilden av en stark och insiktsfull ledare.

Samtidigt slår det mig att AKB till skillnad från parodin Löfven (en blek knähund i händerna på de onda kapitalisterna) ändå är huvudnumret. Hennes fall från nåd rimmar väl med den faktiskt högerprägel Sverigehoroskopet från 1974 uppvisar. Mitt under "brinnande Palme-epoken" berättar kartan i själva verket om en elit av privilegierade ledare som berikar sig själva på folkflertalets bekostnad. En demokrati som är en chimär, ett horribelt riggat spel. Att lyssna på kapitalisternas kverulerande om höga skattetryck är att missa hur fenomenalt korrupt det här landet varit i årtionden, något som jag inte fattade förrän jag såg strömhoppet av högersossar in i närighetslivet...

När bloggen därför nyligen såg att Sveriges planetära cykel fr.o.m. i våras och ett år framför tecknas av Solen - ledarskiktet - så är det svårt att missa kopplingen till alla blodtörstigas dräglande över hur många månader kvar AKB har i sin roll som det onda och ojämlika kapitalismkramande Sveriges ansikte...

Se: En midsommarnatts mardröm för en diskussion om den årslånga undercykeln i Solens regi.Flörten med SD den 19 januari som folk reagerade så illa på ligger visserligen flera månader före den nationella solcykelns start men det är ändå intressant att studera AKB:s extremt problematiska Sol (strypt av en fallen Saturnus i Väduren för just den klena profil och brist på visionär spänst som är så tydlig för henne). 

Dagen för öppningen mot SD står Solen i makthungriga Stenbocken medan sinnelagets Måne minglar med den hoppfulla expansionsplaneten Jupiter, i det mycket kritiska tecknet Jungfrun, ett tecken som synes ha med främlingsfientlighet och räknenissementalitet att göra.

Den som vill tolka horoskopet till bristningsgränsen ser hur AKB:s sinnelagskarta nu överväger en allians med en SOL i 7e partnerhuset. Tyvärr avslöjar den rasmedvetna och taxonomiskt lagda Stenbockens härskare Saturnus vad det är för nivå på denna partner! Saturnus befinner sig i schismens, fiendskapens och olyckans 6e hus, den diskriminerande Jungfruns "normal" hus. Vi har därför två oberoende indikationer i samma transithoroskop på att det är främlingsfientliga kortet som föresvävar AKB som en väg till ökad makt och stabilitet för egen del.

Har sagt det förr: med sådana här inhemska politiker behöver vi ha ryssen som inbillad fiende. Vårt eget folk är mer än kapabelt att gräva oss en massgrav genom sina övergrepp mot demokratin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar