Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 3 maj 2017

Oförtjänt snorrik och med löjlig frisyr


Det har gått några år sedan bloggen frågade om Johnny Depp var ett Djävulens instrument och det utan att egentligen ha läst värst mycket skvaller. Men AB-artikeln som talar om hans sjuka skrytighet och andra texter där han medgivit problem med sin ilska, övertygar.

Han har drabbats av samma åkomma som spenderaren och bråkmakaren Charlie Sheen (horoskop) och astrologiskt är det Oxen som saknar finess när det kommer till prylar och pengar. Den tar i så det knakar och överdriver något katastrofalt. Smidigheten hos Tvillingarna som gör tecknet i mångas ögon opålitligt, saknas ännu hos Oxen. Den är nästan pinsamt klumpig när nyckelordet "resurser" hakar upp sig, vilket skett hos båda de här skådespelarna.

Indisk astrologi säger det inte rakt ut, men mellan raderna kan man ändå läsa sig till det: Depp har Solen i 11e huset för ideal. Men om motsatta 5e är huset där Solen naturligen hör hemma och som representerar en som förfogar över sin själ, vad blir då Depp för något? En som försöker bli någon? Sig själv? Någon annan? Det här är kritiskt nog eftersom Oxen representerar personliga tillgångar. Risken är att vi har att göra med en idol som faktiskt inte är just mer begåvad än den Edward Scissorhands som en gång vann kvinnornas hjärtan! Ett nu överårigt spädbarn.

En annan källa till problem är förstås att både intellektet och Oxens härskare Venus ligger på rät linje med Satans stjärna Algol som  här uppenbarligen tar gestalt som en FRESTARE SOM LEDER SJÄLEN I FALL GENOM NJUTNINGSLYSTNAD. Pengar och fagra kvinnor - och prylar. Depp hade aldrig någon chans sedan han blev upptäckt och stora summor började rinna in. Han kan vara Hollywoods mest omogna människa.

Ilskeproblematiken verkar ha att göra med att ascendenthärskaren är en irrationella och instinktiva Månen och att denna halkat in i det olyckliga fiendskapshuset. En mindre stabil vän än Depp är svår att föreställa sig, hans ständigt druckne pirat Jack Sparrow är mer honom själv än man kanske kunnat ana...

Men Jupiter - den stora framgångens planet - gynnar honom något enormt på den låga och ständigt hungrande Vegetativa Nivån. Jupiter i hemmaläge i Vatten välsignar hans feminint tilltalande yttre (ja i en tid före AB:s foto med den parodiska frisyer, halv-nazi och halv-punk). Att få utseende gratis och Jupiter i den universella dharmans hus är en toppindikation på en av de stora nöjesartisterna. Hans katastrofalt dåliga omdöme vad gäller ekonomin är förstås den omoraliska Mars i 2a ekonomihuset och som dessutom angriper de stora pengarnas Jupiter som för att visa vilket lätt byte för girighetens dödssynd han föddes som. Nästan så man anar ett så självdestruktivt horoskop som kan sluta i tragedi när ingen längre suktar efter Johnny Depp....

Horoskopet är intressant också som exempel på hur den goda karmans femte hus ibland tyder på "trasig karma". Det är Mars som tillfälligtvis äger huset och via Mars-i-andra indikerar att han har pengar på ingång som del av detta livsöde. Men Mars tycks drabbas av övermod och angriper ännu större pengars Jupiter - "mycket vill ha mer" och här korrumperas horoskopet. Depps hade stålar att utkvittera från ett tidigare liv och nu kom de. Men till vilken nytta när han bara blev en vårdslös skitstövel av framgången? Han har inte fattat vem han är ännu - Solen (integritet) är bara ett ideal som han misstolkat som att den som skrävlar mest och bränner pengar visar att man blivit Någon. Patetiskt.


Charlie Sheen hade inte riktigt samma problem, men Ox-ascendenten gjorde även honom till en hedonist och givet Venus i 5e kreativitets- och nöjeshuset, ligger nöjen med prostituerade aldrig långt borta från en så tydlig sensualist som Oxen. Dessutom ser hans 12e sorgligt ut om man läser det som "sängkammarens hemliga nöjen". Dess härskare är råa och oförfinade lustans Mars men den höjer sig i Vågen till en estetisk nivå (åtrå till vackra kvinnor) men attackerar 12e huset och befinner sig själv i (köns-)sjukdomarnas och allmänna fiendskapens 6e hus. Sheen meddelade för något år sedan att han var HIV-positiv efter ett liv av skörlevnad.

Sheen är en naturlig komiker till skillnad från den vanvettigt tråkiga Depp och mycket har Sheen sin Sol OCH Måne i lättsam ELD att tacka för det. Jag skrattar alltid när jag läser om hans bisarrerier och jag tror oftast han själv också är medveten om hur ohejdbar hans animaliska Sol-Lejon är. I fjärde huset för instinktiv dragning till trygghet och komfort i hemmet väljer det här Lejonet att jobba hemifrån i två tv-serien på raken... Den andra hette Anger Management och det är bara att notera samma hemska humör hos Sheen (Mars i 6e) som tydligen Johnny Depp har bortom kameran. 

Att Sheen söker göra sig själv till ett varumärke syns tydligt på oppositionen Solen och formplaneten Saturnus uppe i 10e offentliga huset. Hans karaktär i båda tv-serierna hette "Charlie". Studera Sheens triangel i Luft - en humaniserande och förfinad kombination som aldrig skulle sänka sig till Depps fåniga skrävel. När Sheen gör sig till är det alltid något lätt och luftigt över hans knaserirer - han har i stora stycken andeväsendets distans till sin rollinsats på jorden, men även ett sinnelag (Månen) som ser märkligt ut i opposition med sin egen disponent och i det onda och attitydlåsta 8e för gammal dålig karma. En till med låsning till rikedomens snara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar