Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 11 maj 2017

Macron - substanslös frontfigur för illvilliga krafter

Inför franska presidentvalet noterade jag hur substanslöst och tomt liberala kandidaten Macrons horoskop tycktes vara och lät sedan saken bero.

Men en aktuell kulturartikel i AB bekräftar faktiskt astrologin men via empirisk data:
2007 fångas det lovande stjärnskottet upp av Jacques Attali. Attali är bland annat styrelseordförande för Slate.fr och Mitterands gamla rådgivare. Han säger öppet: ”Emmanuel Macron? Det var jag som hittade honom. Det var till och med jag som uppfann honom.” 

Tala om vakant nickedocka med vilken den onda kapitalismen genomför sitt program! Störta in folkmassorna i prekariat och otrygghet - allt för att Elitens få ska skörda sina övervinster! 

Missa inte den kusligaste reportageserie jag läst i AB och som dessutom förtydligar det jag envisas med att kalla ren och skär it-fascism: Peder Kadhammar om de osäkra jobben. Skribenten behöver inte ta till kraftord, bara ett sakligt återberättande av den svenska jobbmarknadens helvetiska villkor är skrämmande. Blodig revolution kan bli enda lösningen på den gisslansituation Sverige hålls i till följd av borgarnas skygglappar och en kraftlös så kallad socialdemokratisk regering. Jämför kulturartikelns beskrivning av den allsmäktiga "extremist-centreringen" och den av Bilderberggruppen köpte Stefan Löfvens oförmåga att se skillnad på höger och vänster! Europa är på väg att störta samman i kapitalistisk diktatur (där har vi varit länge).


*****

Eftersom jag inte hade läst mer än en skvallerartikel om Emmanuel Macron innan jag snabbt rafsade ner en horoskopanalys blev det en, troligtvis, feltolkning. Jag tyckte mig se fog för den ryska tillvitelsen om garderobshomosexualitet i kartan. Kulturartikeln nämner dock att Macron var god vän med Yves Saint-Laurents homosexuella partner, så bisexualitet dröjer sig kvar som en möjlighet även sedan jag fått höra om den femtonåriga Macron och hans pedofila lärarinna som blev till ett äktenskap. Detta var initialt perversion på samma nivå, så något låg det i födelsehoroskopets eländiga sexindikationer med auktoritetsfiguren Saturnus som en viktig aktör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar