Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 maj 2017

Häslohets ett uttryck för Ondskans imperium

Om bl.a. företaget som söker lura dig att köpa dyra saker för att ta dig från punkt A till punkt B. 


Ute på en välgörande morgonpromenad i ett soligt Stockholm har tiggarna redan vid nio satt sig till rätta på sina stråk. Efter fyra stycken på mindre än 200 meter på gatan där Olof Palme sköts börjar jag tappa söndagshumöret och viker av på en skuggig smågata. Om kapitalismen kräver detta, då röstar jag för ett annat system. Men var är partiet för en ny världsordning???

Dessförinnan har jag förundrat beskådat ovanstående slogan i ett skyltfönster. Jag tänker förundrat, "varför har ingen reagerat?" Sällan har jag sett Överheten tala över huvudet på vanligt folk på det här sättet. Det är lätt att läsa in ren cynism i tanken att "ge folket sport" att sysselsätta sig med. 

På så sätt rasar "folk" av sig och gör frustrationen i det framväxande skitsamhället till en fråga om personlig fitness. Ett hårt träningspass gör att "folk" aldrig ens når tanken att sluta sig samman och störta de onda rika härskarna som är det verkliga skälet till folkets ohälsa. Så behåller Överheten makten genom att fragmentera människor så att var och en bara håller på med sitt eget fysiologiska kroppsprojekt. 

För att inte tala om den hycklande staten som ser sparade pengar i ett folk som avlastar sjukvården - Sveriges koppling till hälsofascism och uppfattningen om att vara ett bättre folk har gamla anor: svensk rasbiologi i kombination med nazihat mot underlägsna kroppar och förment debila psykiska tillstånd. (Av dessa följer sidospåret med den svenska överhetens hat mot psykologiskt frigörande naturläkemedel som cannabis. Maktens organ Aftonbladet gjorde 1979 ett memorabelt drev mot cannabis, nu legaliserad i många länder och amerikanska delstater, och kallade temaserien "Dödsknarket". Så långt från sanningen det gick att komma - även vid den här tiden.

(Utfransning. Alltid metodisk läste jag forskarstudier som visade hur vansinnigt usel Aftonbladets propaganda var. Sedan rökte på för första gången och kom nästan omedelbart i medveten kontakt med min energikropp som sträckte sig säkerligen 30 cm ovanför hjässan. Sedan fanns det ingen återvändo. Den som öppnat sina sinnen ser via klar intuition hur Makten håller människorna små och obetydliga, just för att var och en på den här planeten tjänar sina egna syften. Den dag kooperationen som idé föds i ditt hjärta är du i princip klar med det här helveteshålet. Några stannar kvar på övertid och söker plantera idén hos några fler, men som helhet är Jorden fördömd.)

Är det med den osanna propaganda medierna alltid serverat konstigt ätt världen betraktat svenskarna som "lite dumma"? Att vi nu också börjat tappa svenska språket och låter som tafatta wanna be-amerikaner höjer knappast vårt anseende. Jag såg åtminstone någon journalist som övergivit termen fake news och återerövrat det fullgoda svenska "falska nyheter". Man får tydligen vara tacksam för det lilla i det här landet.

Jag blev nyfiken på vad detta Intersport var som så nedlåtande talar förbi folk i reklam adresserad till folk. Mycket typiskt visar det sig vara varuimportörer i tio länder som 1968 i Paris - året då västvärldens studenter stormade mot det onda kapitalistiska samhället - kom samman för att bilda en kartell för ökad dominans på marknaden. Vilket patetiskt projekt ett år då medborgarrättskämpen Martin Luther King mördades av en vit rasist för att han tänkte nobla tankar.

Typiskt nog, givet överhetens intresse att låta folk enbart ha makt över sina kroppar men kräva all annan makt, nämns hälsofascistiska Sverige i uppräkningen. Samma härskare kräver nu att jag ska hålla god min och t.o.m. älska den storskaliga importen av tiggare. Det är ju perfekt att svenskarna får ett påtagligt annorlunda patrask att ömma får, så de slipper tänka på vad de gör med de fattigaste av sina egna. Det skulle kanske göra för ont och leda till krav på radikala förändringar av samhällsmodellen. Nej, tiggarna sitter där som de nyttiga idioter de är för att vi har ledare som Stefan Löfven och Marknadsfolket - folkets verkliga fiender.

Ge dem inte sport, give 'em hell - dags att rikta Bofors kanoner mot nya mål!


 
Västdekadensen i sin prydno




Se hälsofascismen som ännu ett uttryck för agendan som kan förklara förståsigpåarna om onani och vrede.

Inga kommentarer: