Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 17 maj 2017

Den osmakliga norska riskkapitalisten


När arrogansen snörper på mun

Kräftans tecken är symbol för den av anden ännu inte förlösta och därför blott naturliga varelsens protektionistiska instinkt. Minns detta vid läsning av norska riskkapitalisten Christer Ager-Hanssens bisarra och yvigt fäktande försvar i SvD av sitt och skälmen Mats Qvibergs köp av gratistidningen Metro och deras delat hatiska inställning (väldigt Trump-liknande) till kritisk medierapportering.Den norska profithungrarens horoskop är så omoget och outvecklat att jag inte ens tänker försöka beskriva det pedagogiskt. Det får efter analysen av inspirerade somaliska debattörens födelsedag (se föregående inlägg) räcka med en punktlisting och kortkommentar av alla de svaga horoskoppunkter som gör Ager-Hanssen till just bara en sketen riskkapitalist.


  • Hungerns Rahu kopplar till den dagaktiva Solen i Kräftan som ständigt när en tyst oro för om nästa kvartsutdelning ska bli så fet som man blivit van vid...
  • Hackordningsplaneten Saturnus vill hålla oppositionen nere! Missa inte norrmannens paranoia inför vad han upplever som en "häxjakt" mot sitt och Qvibergs politiserande schackdrag.
  • Ur solascendentens perspektiv tappar mannen kontakten med Solens basis i Månen och ur den "onda daimonens" 12e och förlustbringande hus lever han tydligen med en ständig skräck för att förlora. En indikation om psykopati...
  • Jupiter eller välviljan med alla har en potentiellt fin placering 1962 i kollektivistiska Vattumannens tecken. (En lyxprylsfixerad polare - se detta inlägg - har samma välmågans Jupiter men där gör den nytta eftersom Vågascendenten harmonierar med Jupiter-i-Luft - människan har socialt patos OCH en dragning åt det lätta och bekväma Jupiter-liv som överklass traditionellt haft ensamrätt på.)
    Norrmannens Sol-Kräfta ser dock inte helheten eftersom Jupiter burats in i det onda 8e huset för korruption och slutlig död. Likt Fredrik Reinfeldts snarlika horoskop, betraktar den här egotripparen folkets rätt som sin livshotande förlust.
    Förstå nu hur hans polare Qviberg ljög så det sjöng i väggarna när man försökte omdefiniera sitt bruk av ordet "stalinist" i en ursäkt häromdagen. Naturligtvis hatar han socialism av hela sitt hjärta precis som den här olyckliga importen från Norge!
  • Andra huset för "min plånbok" är överhettat eftersom överflödets Eld bottnar i underskottets Vatten (men eldiga Solen driver på underskottsrädslans princip Kräftan). Denna sammanbindning mellan 1a egohuset och 2a huset för egna resurser skapar de mest primitiva människor som går att beskåda, de når sällan högre i medvetenhet än till kapitalismens spelplan, den som serverades dem med modersmjölken.
  • Välviljans Jupiter utslagen i norrmannens handlingsliv innebär att hans Venus bestrålas av en märkligt förvrängd välfärds-Jupiter och då Venus är av onda för Kräftan som bara tänker på sin egen säkerhet först och främst vanställs balansen ytterligare i norrmannens 2a ekonomihus.

Den här kartan innehåller en kedjereaktion av kosmiska obalanser som stavas "riskkapitalist" när de formar sig till ett människoöde. Den saknar varje anstymmelse till högre ambition och tillhör den sorts människor som morgondagens rättvisa civilisationssystem kommer att ta avsides och ge speciell uppfostran och skolning för att skynda på deras personliga "evolution".

I dagens kapitalistiska system föds de in med extrem benägenhet till korruption och anammar därför med lätthet de sjuka värderingar som regeringen Löfven torgför som landets enda väg in i framtiden.


PS. I den nya Metrotrojkan ingår också en viss Staffan Erfors som den här bloggen redan 2012 avfärdade som en mediamänniska som degenererat till skvallerkärringens nivå. "Visa mig dina vänner och jag ska säga dig vem du är."
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar