Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 25 maj 2017

Bolagsprodukten Ariana Grande slagträ i kriget om tankehöjden
När jag såg foto på den mig okända amerikanska popidol som fick sin själ ärrad för livet av terrordådet vid hennes spelning i England, tänkte jag direkt "Barbie-docka, en typisk amerikansk Idol-produkt framtagen av åldrade cyniker för masskonsumtion". Kravet för karriär är och förblir med få undantag fotomodellskönhet, hon är bara ett råmaterial för det koncept som den fula musikindustrin upprepar gång på gång. Inte ens namnet kan vara äkta, hur låter Grande i dina öron? Vilken hybrisdrabbad släkt tar sig namnet "Den Storslagna"? Det är som att be hämndänglarna komma för att justera tillbaka nivån till rimliga proportioner!

Och förnamnet är tyvärr lite väl likt grillerna om den ariska rasens överhöghet gentemot andra folkslag: Ariana, är den feminina böjningsformen av engelska Aryan, på svenska "arier"). Det skulle vara intressant att titta närmare på de affärsmän/stylister som skapade den här produkten. Kommer man att hitta tyska namn på bolagsnivån?

Kan det ha varit liknande iakttagelser som fick "terroristerna" att välja henne som en mycket passande måltavla för ett politiskt statement?

Astrotheme.fr har hennes födelsedag komplett med födelseminut och det är sannerligen ett horoskop förutbestämt för en kvardröjande korruption som kommer att slås upp i det publika. Som representant för den kapitalistiska nöjesindustrin var hennes "event" lovligt byte. Studera den ömsesidiga receptionen mellan 8e korruptionshuset och 10e publika och notera att det är närighetsminister Dambergs kombination av materialistisk vinningslystnad som här kopplas till röta och offentlighet! Problemet med kombinationen av hungriga Kräftan och nytto- och förstjänstorienterade Jungfrun är inte deras flit. Problemet är med vilken aningslöshet de sätter åstad och producerar som ett kanske orättfärdigt systems nyttiga och flitiga idioter! (Se Fredrik Reinfelts horoskop för en sådan grovt perspektivlös kombination av Jungfrun och Kräftan.)

Ariana Grande har uppenbarligen redan gått flera steg som industrins nyttiga idiot. Av Dambergs urskillningslösa "sälj, sälj" av vad som helst, tycks det därför inte spela så stor roll genom vilka hus kombinationen av Kräfta och Jungfru kanaliseras, men det är möjligt att också hans kompletta horoskop är kopplat till mörka regioner där omedvetenhet stavas Synd eller Skuld. De "onda husen" är de sektorer där själen har onda arbeten i tidigare liv att befria sig från i detta. 

Tyvärr kommer ofta karmiska kallduschar genom dessa hus i flicksnärtans fall är det påtagligt att det är en megakalldusch! Den väldiga Jupiter är involverad i 10 publika huset och förmedlar 8e husets bud om korruption och dålig karma från tidigare liv rakt till första personliga huset, vars härskare just är Jupiter. Här är med andra ord Jupiter en god planet men kommer ändå att kanalisera det onda.Dessutom: bombplaneten Mars är här en välgörande kraft i hennes 9e hus som kopplar den enskilda individen till ett öde större än hennes egen lilla ambition att bli Någon... "Terroristerna" använde således henne som en kanal för att uttrycka något om den västerländska kapitalismens ondska, något som uppenbarligen inte en enda svensk journalist förmår se. Visst är det enligt våra mått vidrigt att attackera ett evenemang där barn ingår. 

Men se det istället som en attack mot ett evenemang som representerar västkapitalismens helt sanslösa ambition att förstöra barn för en sekulär och obegåvad konsumtionsmentalitet. Hela it-industrins fokus är ju på att sabotera barn och göra dem internetberoende redan från två års ålder. "Terrorattacken" markerade helt enkelt mot nästa logiska steg, att få de växande barnen att identifiera sig med den häpnadsväckande fördumning som den nya tidens idoler representerar. Skyltdockor med en skrämmande plastig framtoning - konsumtionssmörja skapad av kapitalisterna för att skjuta folkets uppvaknande framåt på obestämd tid.

Det är i samband med terrordåd man finner att Väst verkligen inte är mer än vad Aristoteles kallade en "amöba" eller en entelechi, en slags svampig livsform som vid kris sluter sina led för att söka överleva, vilken styggelse livsformen än må representera ur det större och mänskligare perspektivet. Väst som trampar och förnedrar sina medborgare med den skräpmat som väller fram dygnets alla timmar, skränar nu och försvarar entelechins - denna vampyr! - rätt att förbruka människoliv för sina egna syften.

Med entelechi menar bloggen den här gången närighetssjälen, den Vegetativa Själen, den Irrationella Själen, Hydran, spin-offs på Vattenelementet i samma ögonblick det väljer horans väg och betonar världen framför originalet, det himmelska, det intelligenta, den Rationella själen och ytterst det gudomliga Intellekt som ligger bakom hela denna kamp mellan missriktade sekularister och deras därför lika vanvettiga karikatörer och skuggor, "terroristerna". 

Terrorn kommer aldrig att upphöra förrän Väst går ned på knä och bekänner att den lever genom pur Ondska, genom renodlat materialistiska myter! Men frågan är om den här svampiga livsformen har förmågan att ta sig i kragen och se sig själv utifrån... Svenska journalister verkar definitivt inte skickade att se nyktert på det historiska ödesdrama som vi nu står mitt inne i. Små ambitioner hos en nation skapar också små människor.

2 kommentarer:

 1. Inget fejk med namnet. Hon är född Ariana Grande-Butera och båda föräldrarna härstammar från syditalien.

  Hennes musik är så in i helsike outhärdlig. En av alla dessa nasala, manierade, wailande, digitalt utslätade röster helt renons på individualitet och själsdjup. Bakgrundsskval för det sovande folk som konsumerar nyheter genom att scrolla nerför Aftonbladet.se och titta på rubrikerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå, Mussolini och Hitler samarbetade så spåren leder ändå tillbaka till det onda Västimperiets bakre rum. En gång hette det Rom, nu den globala marknadskapitalismen.

   Har inget hört men det ante mig att det var just sådan musik. Det står generisk bolagsprodukt skrivet över hela uppenbarelsen... Hon var med om detta avbräck i sin karriär just som Jupiter åter var tillbaka i födelseläget i 10e huset. Jupiter och osunda bubblor som spricker?

   Radera