Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 16 maj 2017

Återbesök: Jimmie Åkesson och Satans stjärna

Det här skrevs måndagen den 15 maj men tisdagens nyhet i DN, att hackare gisslantagit Disneys senaste Johnny Depp-film - piraten som vanligt, trygga och säkra pengar är det som gäller för dem som tappat all stolthet - och kräver en lösensumma, passar så väl in att jag infogar ytterligare en tråd i ett inlägg som råkade hamna precis rätt i tiden. Filmstölden meddelades nämligen på måndagen, samma dygn som Solen rörde sig genom Oxens första grad och med detta närmade sig sammangåendet med den onda stjärnan Algol som händelsevis också infekterar hela Johnny Depps (och många andras) liv.
*****
*****
*****När de persiska vise männen säger om det nyfödda jesusbarnet, att "vi har sett hans stjärna stiga i öster" är det en iöongenfallande tydlig allusion till astrologin som kristendomen inte har låtsats om, sedan den tid Kyrkan hade makt att bannlysa stjärntydningen. Snacka om i ond tro behålla astrologiska referenser när de lovar gott om sin egen Idol.

När Daniel Swedin för femtielfte gången påminner om vilken ynkrygg och kräk Jimmie Åkesson är, "politikern" som kovände i vårdvinstfrågor efter en lyxig lunch med Svenskt Näringsliv, och detta efter en synnerligen falsk uppvisning från Sverigedemokraterna i en partiledardebatt, då kan man påminna sig att Åkesson föddes under ett potentiellt horribelt omen som är det diametralt motsatta till den utvalde konungen Jesus (en något förhastad prognos skulle visa sig sedan romarna lyckades döda honom ganska omedelbart efter starten på hans värvningskampanj för "Rikets sak", dvs ett land fritt från romersk ockupation, motsvarande kapitalismens förtryck av de små människorna i västerlandet idag).

Ända bort i Kina fanns det traditioner om stjärnan Algols ondska, så det är inte så konstigt att den ur judiskt perspektiv kopplades till deras föreställning om Satan, den falska och substanslösa som ömsom agerar som anklagare och ömsom som materialistisk frestare. Åkesson är den enda av de svenska "politikerna" som fötts med Solen på exakt rät linje med judarnas Rosh ha-Satan och det är honom som bäst kan studeras efter tecken på en ihålig och tom själ som lämnat plats för Satans falska röst!

Men han är inte den enda. En god vän är född när Solen redan med sex grader passerat Rosh ha-Satan i skyn men som likväl vanemässigt intar en fejkad motposition vad än frågan gäller och gör det lika smart som Djävulen, som sägs vara en smula dummare än folk i gemen - han är ju den främste bland demonerna så det är rätt självklart. 

Jämför pinfärska skandalen med Trump som försökt förmå FBI att sluta peta i presidentens förehavanden:

Jennifer Rubin, konservativ kolumnist i Washington Post, skriver: “Det är lockande att förundras över Trumps själva dumhet i övertygelsen att han inte bara kunde sparka FBI-chefen utan även förödmjuka honom utan konsekvenser”.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/martin-gelin-oron-tilltar-bland-trumps-medarbetare/ 

Trump har ingen planet på rät linje med Algol men väl Solen i Oxen i en fullmåneopposition till den fallna Luna i Skorpionen. Solen förstärks av "zoomlinsen" Rahu, det demoniska Drakhuvudet. Astrologin förefaller ha flera sätt att säga ungefär samma sak och den här axeln har bloggen titulerat "den sataniska axeln".

I den indiska skapelseordningen är demoner på botten, följda av människor där åtminstone en del har förmågan att skilja rätt från fel. Över båda dessa bottennivåer existerar devas eller änglar och bortom dem gudarna. Inte ens gudarna är odödliga men verkar så, till följd av deras enorma livslängder (med människans mått). 

Bara den översta delen av människans själ är besläktad med gudarnas essens, rotad i och uttryck för den tidlösa evigheten och därmed sant odödliga. Den här toppen på isberget människan är människan inte ens själv medveten om i sitt liv, med mindre hon blir en andlig bergsklättrare istället för materiell streber, som Åkesson.

Eftersom traditionen om den onda stjärnan är utdöd och den här bloggen fiskat upp och fokuserat de små fragment om att den en gång existerade, är det omöjligt att säga om de judiska stjärntydarna vid tiden för Jesus födelse - säkert i nära kulturell kontakt med de persiska "vise männen" - såg Algol som en fatalistisk och direkt styrande influens eller som ett omen om att Satan valt ut och försökte besätta människan ifråga. 

Fragmentet ur de judiska Dödahavsrullarna om någon född i början av Oxen som en "ond man" tyder på att de var fatalister och valde bort alla födda vid denna tid. Åkesson hade med andra ord inte ens kunnat aspirera på medlemskap i esséernas kommunistiska samfund där alla delade allt välstånd gemensamt. Man tycks ha ansett att dessa själar alltför svaga för samfundets disciplinerade och högsinta leverne då de fötts i det tecken som de avfälliga judarna under uttåget ur slavlivet i Egypten började dansa runt som ett gudabeläte (Oxen = guldkalven). 

Istället för att låta ett dåligt äpple sprida sin materialistiska orientering till andra förbundsmedlemmar valde man att helt enkelt sortera bort dem från början. Många passager i Nya testamentet tyder på att Jesus som vuxen vände sig emot denna stelbenta föreställning.

På den här bloggen har jag spekulativt föreslagit att man betraktar den onda stjärnan Algols förmåga att skada och äta sig in i individen - Djävulens förmåga att besätta och vanställa den egna utblicken - på samma sätt som hinduisk astrologi betraktar demonerna Rahu och Ketu (Drakhuvudet och Draksvansen). Nämligen utifrån styrkan och beteendet hos deras disponent eller värdtecknets härskare. För Algol är det alltid Oxens härskare Venus som är ägaren och detta är intressant eftersom Venus i härskarläge i Luft kan ses som en symbol för själen i dess passionerade vacklande mellan det himmelska och det låga jordiska. Själens orientering mot det himmelska gör den gudalik men när den låter sig snärjas i sinnevrlden och det materialla blir Venus lik en fallen kvinna, en prostituerad med penningbegäret lysande ur ögonen som en svart glöd.

Vad då säga om Venus i sitt negativa härskarläge i Guldkalvens tecken Oxen? Här synes själsindikatorn redan ha valt att blicka ner och Oxen tillhör såväl det täta Jordelementet som Mörkrets kvalitet (Tamas gunas). Faktum är att indierna klassificerar Venus som en verksam illgörare när dess eget negativa tecken Oxen stiger i öster. Kontemplera nu en födelse när Oxen stiger i öster har planeter i tecknet på rät linje med Satans huvud! Skulle inte detta av alla horoskoptyper vara det som löper den största risken att bli besatta av den låga jordande som Djävulen är, denna världens herre som alla penning- och maktsträvande människor i allmänhet väljer? 

Det är inte konstigt att ledarskapets Sol i Åkessons horoskop står gradexakt på linje med denna symbol, och han händelsevis råkar vara den korkade djävulsdyrkare som inför alla som förstår det minsta lilla pratar falska och tomma ord medan partiets faktiska förslag lägger sig på de onda människornas sida. Sällan har svensk politik haft Djävulens advokat så tydligt förkroppsligad i en av sina egna. Hans ascendent är visserligen okänd men rimligen bör det stigande tecknet vara något av dem som presenterar Solen som en verksam illgörare, eller Venus. Då blir den onda stjärnan ett verkligt problem.

Nämnde vän med Solen på väg att frigöra sig från Algols inflytande har ett stråk av materialistiska stropp i personligheten, söker markera någon slags nivå inför sig själv genom köp av onödigt dyra prylar. Uppenbarligen kan även en svag konjunktion mellan stjärna och Sol korrumpera, och den onda åttonde huspositionen för denna Sol/Algol spelar säkert in. Personen kallar sig socialdemokrat men bor privilegierat (gift sig med en kvinna vars familj är välbeställd och som han levt på ett helt liv). Arv på arv har på senare år fallit ut vilket lett till frosseri i vågor av lyxprylar - det är en stilstudie i underklassen som kommer upp sig några pinnhål men inte har några visioner förutom att markera sin slumpartade framgång genom konsumtion. Ateist så klart. 

I det här fallet stiger visserligen Vågen i öster vilket gör Venus till en verksamt god planet och möjligen är detta varför jag uppskattar denna materialistiska vän. Men Solen med Algol i 8e huset för korruption och död sänker IQ-nivån till det anskrämliga och logiken sviktar ofta betydligt. Han kompenserar genom att spela stöddig och ger många anledningar att både skratta med och åt - inte helt olikt Johnny Depps obegåvade pirat - en filmfigur som den här åldrande mannen faktiskt uppskattar vilket säger något om en solär utveckling som i 8e huset kommit av sig. Pga. sekundära och goda inflytanden har Satans stjärna reducerat människan till ett harmlöst skämt - en som lever sina dagar via det åttonde huset som ju inte bara står för korruption och död utan också för "lånta fjädrar", dvs. ärvda pengar!

Nu gick min stereoförstärkare sönder i februari och jag lämnade in den till en reparatör i Stockholm som efter tre hela månader fortfarande inte åtgärdat det enkla felet. Påstötningar i telefon slutar i vaga och underliga svar. Min snobbiga vän hade just fått en ny men redan trasig skrytapparat för 100.000 kronor snabbreparerad av samma firma eftersom de också skötte garantiåtaganden, och förstörda in i själen som Satans barn är tog han genast företagets parti bara för att HAN hade en positiv reparationsupplevelse. Att företaget har åtskillig negativ feedback på nätet för senfärdighet och arrogans bekymrar inte dem Djävulen lurat i att de tillhör de utvalda bara för att de dignar under lyxgrejer.

Det slog mig att bara att när lyxhungrande vännen fick förtur i gräddfilen så blev firman genast hans vän och något han ville försvara, precis som när kappvändaren Åkesson bara behövde bjudas på lunch av Svenskt Näringsliv (i vars horoskop Djävulens stjärna lyser starkt) för att plötsligt bli förespråkare för vårdvinstprofitörerna. Oxen är ett personligt tecken och detta är problemet - om DE upplevt något tillfredsställande så är det också slutet på deras världsbild. Att horder av problem objektivt existerar spelar inte dem någon roll eftersom de inte bryr sig ett dugg om vad som händer utanför deras lilla hage. 

Mona Sahlin hade omoralens och den mörka passionens Mars på rak linje med stjärnan Algol och till sist gick det inte längre. Även detta ett fall som kan leda tankarna till att vissa är predestinerade att gräva sin egen grav av ren och skär dumhet - och dumheten kommer från Djävulen eller den korttänkta och sinnliga materialismen.

Det är ingen slump att Solen nu nästan är framme vid sin årliga återträff med Satans huvud i Oxens tredje grad - Åkessons födelsedag. Därav AB:s klarsynta opinionsartikel mot folkförrädaren Jimmie Åkesson. Och därmed också den spektakulära nyheten att Johnny Depp - han som enbart är i filmbranschen för att fylla bankvalvet - får tidningsrubriker i hela världen sedan han och Disney fått äkta pirater på sig.

*****

Efterord

Idag, med Solen i Oxens andra grad gick jag resolut till serviceverkstaden och krävde tillbaka min apparat. Det var exakt på dagen tre månader sedan jag lämnade in den. I efterhand ser man vilket uselt ögonblick det var att starta något. Oxen (naturligtvis) stiger i öster och med detta en ond Venus. Därtill är Mars såväl den "lilla illgöraren" och för Oxen i öster dessutom en verksam illgörare. När nu dessa två onda går samman i 11e idealhuset (förutom ytterligare sekundära problem), då ser man verkligen ett ögonblick fylld av låg själviskhet och svekfullhet. Missa inte hur ansvarsplaneten Saturnus står pissdåligt till, ineffektiv i det 8e huset för korruption och död. Den här apparatöversynen hade aldrig någon chans. Med lämpliga metoder (som bloggen aldrig diskuterat) skulle man kunna betrakta serviceåtagandet som ett barn som föddes svårt skadat och avled utan att ha fått växa till sig...


Jag kunde knappt tro mina ögon när jag fann apparaten i samma noggranna paketering som jag körde dit den i. Ingen hade ens öppnat byltet och sökt felet på hela denna tid! (I ett av samtalen "såg" någon hur den stod på ett arbetsbord och gissade att jobbet dröjde för att reservdelar var beställda... Det var en osanning, insåg jag direkt.

En annan butik med verkstad, bara en kvarts promenad med femtonkilosklumpen, visade en helt annan nivå i bemötandet och om felet är så trivialt som vi alla trodde är den klar inom fjorton dagar. Bloggaren noterar att han föddes med senfärdiga Saturnus i sitt 7e hus för allianser och även affärsåtaganden. Saturnus har nu återvänt till samma plats och en värre massdöd av elektriska prylar än årets första fem månader har jag aldrig varit med om. Bloggarens horoskop är starkt "merkuriskt" vilket gör att kommunikationsverktyg är viktigt för honom och till dessa hör förstås apparatur för ljudåtergivning.

På nätet kan läsas skräckhistorier om apparater som hållits gisslan av den dåliga verkstaden ett halvår eller t.o.m. ett år. Den som inte agerar på ett helt år inför senfärdigheten måste dock vara så konflikträdd att han/hon får skylla sig själva. Ödet kommer att presentera dem med fler hinder tills de lär sig stå upp för sin rätt! 

Eftersom Solen gått in i Oxen insåg jag snabbt den psykologiska förklaringen: ägaren och chefsreparatören tar mer apparater i gisslan än han klarar att fixa inom rimlig tid eftersom det representerar tryggad försörjning för honom att se månader av köbildning i sina hyllor. Det är ett distinkt "Ox-proglem" som anas här. Minns att Oxen representerar spädbarnets orala fas, ett tecken som kan berätta om en grundläggande trygghet eller problem med densamma... 

Min olycksdrabbade salig far hade själv Mars på rät linje med Algol och korrumperades precis som Mona Sahlin (med samma aspekt). Han favoriserade vissa återförsäljare i fick lämna sitt chefskontor omgående, för att hindra att han tog med sig företagsuppgifter som kundregister. En mindre familjeskandal som ingen velat tala om eftersom den här bloggaren var den enda som trots "dåliga gener" lyckats växa i medvetande bortom den kapitalistiska modellen och har sett dess godtycklighet

Min karaktärssvaga fars problem med Mars och Algol liknar Sahlins grumliga etiska medvetenhet när hon förfalskar uppgifter om vilka pengar livvakten förfogade över (i syfte att köpa bostad i prestigeområde). Omoralens Mars med Algol i pengarnas och njutningsinstinktens (Toblerone) Oxen tycks vara en verklig stötesten för svaga själar.

Nyfiken på dagsläget sökte jag upp alla bland mina 1700 horoskop med känd födelsetid som har någon planet, vilken som helst, exakt rät linje med Algol. Det blev ett mindre antal, lagom att detaljstudera. Är det t.ex. någon skillnad på utfallet i livet om man föds med Algol tillsammans med en naturlig välgörare, naturlig illgörare, verksam välgörare eller verksam illgörare? För Oxen stigande i öster är t.ex. dess egen härskare en verksam illgörare trots att den kallas den "lilla välgöraren". 

Det ser ut som om den indiska astrologin uttrycker samma misstro till det tecken där identifikationen med det materiella är som starkast som man också kan skönja hos den romerska filosofen Plotinus, för vilken materia ibland kommer väldigt nära att vara något helt annat, något som inte Gud överhuvudtaget står som arkitekt till. Vid andra tidpunkter intar Plotinus en annan ståndpunkt och ser att begreppslig eller noetisk materia faktiskt finns även i det gudomliga Intellektet, vilket då räddar hans monism från att falla sönder i ett Gud mot Djävulen-spektakel. Att man så tydligt känner igen kristendomens dilemma inför "denna världen" beror på att den religionen är en enda lång serie idéstölder från sin bildade hellenistiska omvärld. Kristendomen har troligen bara bevarat en liten del av vad än Jesus lärde ut, den delen som passade för export till Romarriket.

Jag ska återkomma med studien av de 29 celebriteterna (mestadels) som föddes med någon planet (eller månnod) på exakt rät linje med Rosh ha-Satan, Satanshuvudet. Möjligen kommer något nytt och spännande att visa sig.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar