Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 10 maj 2017

Almega-chefen och den lika onda parallellen


För den som hann läsa blogginlägget om huliganliknande arbetsgivarorganisationen Almega innan jag gjorde ett litet tillägg, upprepar jag det här. 

Äras den som ska äras bör, och någon klocka ringde i bakhuvudet när jag i samma Aftonbladet som innehöll debattartikeln om Almegas djävulstyg såg polismördaren Tony på bild. Den mördaren saknade jag i horoskopsamlingen och det visar sig att han föddes med exakt samma horoskop som Almega vd:n Anna-Karin Hatt. Någon gång under de två åtföljande dygn då Månen passerar demoniskt hungriga Rahu i Skytten, samtidigt som Solen utkämpar en underlig kamp med sin fiende Saturnus.AB tecknar situation Tony: "Risk för att polismördaren återfaller i allvarlig brottslighet ... sitter placerad på anstalt med högsta grad av övervakning."

Där hör uppenbarligen även Hatt hemma - hon är en risk för alla landets hårt arbetande människor inom tjänstesektorn!

"Frenologiskt" - för astrologin har ju en gren som sysslar med stjärnorna och deras förmodade eko i fysiologiska egenheter - tycker jag mig se exakt samma typ av näsa på båda två, samt ovanligt stora och fladdriga öron. Möjligen är även ögonhålorna snarlikt utformade men jag gav inte fallet många sekunder, tog första bästa bild efter googling.

Skulle sedan - men det kräver extraordinära spaningsinsatser - båda två visa sig vara födda med samma ascendenttecken, då klarnar mycket! Debattörerna i AB hittade precis rätt beskrivning på det Hatt och hennes organisation ägnar sig åt: huliganism snarlik Tony Olsson - som ju var och troligen alltjämt är nynazist. 

Minns Hitlersympatierna hos var och varannan svensk direktör i Stockholmsstadsdelen Östermalm en gång i tiden. Det är dessa monsters barn och barnbarn som ärvt chefspositionerna som nu senast Anna-Karin Hatt betjänar.

Det kanske inte är så underligt att det revolutionära blodet svallar hos bloggaren bara han tänker på den grupp kallhamrat kriminella i dyra kostymer som håller 90% av Sveriges befolkning i fångenskap - låt vara att merparten är så sprängfyllda av Etablissemangets propaganda och invaggade i sömn att de inte inser vilka offer de är och hur lite de faktiskt får ut för sitt slit.

Världen behöver en helt ny post-kapitalistisk ordning och det innebär att klicken på toppen kommer att falla. De kan antingen börja planera för en ny bättre värld baserad på nya axiom eller som Almega gör, hålla emot tills hela helvetet brakar lös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar