Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 9 april 2017

Stockholmsterrorn - våra egna gjorde det!

Okej, jag hade inte pratat klart om terrordådet i Stockholm... Om man skulle fokusera kartan i så pass många minuter att den uppenbart signifikanta oppositionen från den rättmätiga konungen av Guds nåde mot Sverigehoroskopets onda rika ledarskapscirkel ("cabal")  klarnar.

I efterhand verkar det så tydligt att det här var en tid att förbereda sig på terror. Så varför varslade ingen? Därför att landet är fyllt av sekulära dårar i ledande ställning och den här bloggaren tidigt förklarade att astrologiska prognoser inte roar honom det minsta. Dels är de svåra att göra och även de bästa astrologerna misslyckas rätt ofta grovt i sina förutsägelser. 

Men framför allt för att hela tilltaget mest ser ut som ett patetiskt försök från människan att säga, "se jag har kontroll, jag vet vad fader Kronos har i görningen". Men det är bara mänsklig hybris. Astrologins funktion för mig är att bjuda på suggestiva symboler så att man efter fullbordat faktum kan studera himlavalvets eventuella symboliska korrespondenser med det inträffade.

Det första att tänka på utifrån bloggens duttande med hinduiska metoder är att Sverige mellan 2002 och 2020 är i klorna på girighetens och ambitionens demon Rahu. Det var nästan det första jag konstaterade när jag började undersöka den här metoden att studera en varelses (eller ett lands) formkurvor. 

Natalt placerad i tredje huset är nu Rahu inte enbart ansvarig för landets kommunikationskris (skolorna, sviktande lönsamhet för medierna till följd av papperstidningens död). Tredje huset står också för transportfordon (DN noterade att Stockholmsterrorn var fjärde instansen av terror via kommunikations- eller färdmedel i Europa) och, än mer centralt, för handel (för vilka varutransport är a och o).

Nu är Saturnus, även känd som Liemannen eller "här är vad ditt liv var värt" retrograd i Skytten och man kan fråga sig varför terrorattentatet inte inträffade redan när den i direkt rörelse första gången strök förbi landets medfödda Rahu och så att säga lade sordin på den svenska obalansen.

I tidigare fall har jag resonerat att en enskild position inte är avgörande utan ett komplext samspel av faktorer som tecknar en motsvarande händelse när var och en av faktorerna står så exakt som det är möjligt, hänsyn taget till helheten. I så fall finns det något mer akut och kritiskt på "terrorhimlen" än när Saturnus nådde Skyttens 2a grad första veckan i februari.

Vad om de transiterande månnoderna själva? Då Saturnus nådde landets Rahu i andra graden av Skytten den 7 februari hade nodaxeln i sin evigt retrograda rörelse kontakt med 11e graden av Lejonet/Vattumannen. "Bestraffningens" södra månnod (där Rahus tidigare hybris åtgärdas av gudarna som inte accepterar demoners försök att förhäva sig själva). Nodaxeln i transit har helt klart nått in i den gröt av budskap som gäller Sveriges lilla rikemanselit (Solen/ledaren, Merkurius/krämarna och Jupiter/de stormrika kapitalisterna) i det privilegierade femte huset. 

Rykande färskt exempel på den onda svenska krämaren och dennes horribla medvetenhetsnivå - inte förrän folket rasar hör girigbuken sig själv:Det är värt att notera hur såväl den verksamt onda som den verksamt onda Solen mellan sig bäddar in den verksamt goda Merkurius så att svenska handelsmän i grunden korrumperas av griller om att tjäna storkovan och bli som kungar själva. Jag kan inte yppa min verksamhetsgren där jag slavar på en halvtid under fattigdomsgränsen utan att förlora jobbet, men kan skriva under på att åtminstone en del nischer är giriga som Fan själv. Och så har man ju läst om ICA som tillskansat sig en närmast monopolliknande ställning i Sverige och som nu bytt ut så många andra varor mot egna ICA-produkter de säkert har ännu bättre marginal på, att jag undviker att handla hos dem. T.o.m. COOPs mjöliga äpplen och snabbmöglande paprikor är att föredra framför den kontroll av prisbilden ICA skaffat sig.

De transiterande månnoderna utlöste heller ingen terror redan då de i slutet av oktober förra året nuddade vid landets Sol i Vattumannens 16e grad. Återigen enligt min hypotes därför att det var för tidigt, och nu var det Liemannen/Saturnus som inte hunnit in i Skytten för att trycka på landets skadliga dasha-härskare Rahu . Händelser kring Rahu, landets gällande planetära cykel bör återspeglas i verkliga livet.)

Jag skulle kunna ägna många stycken till att beskriva hur än den ena och än den andra planeten saknar "det lilla" som behövs för en perfekta bild av en nationell incident, men jag hoppar över några logiska led då kartan här ovan säger mer än tusen ord.

Den retrograda södra månnoden Ketu (demonens halshuggna svansdel i och med "straffet" eller det giriga huvudets avskiljande) har nu rört sig förbi landets Sol (ledarna), dess handelsmän och kommunikatörer (Merkurius) och riktade nu in sig på den onda rika mannen (verksamt ond Jupiter) i 5e graden av etablissemangets femte hus. Ketu i 8e har som synes flera grader kvar, så det kan inte röra sig om regeln om "triggereffekten" som astrologen Charles Carter såg slå till när en planet hade en grad kvar till exaktitud. 

Men vi har i vilket fall nodaxeln positionerad mitt i rikemanssmeten i Sverigehoroskopet och då axelns "kväsande" eller bestraffande södra sida. Uppmärksamheten går nu till den onda rika elitens Jupiter som sådan. Har den något fuffens för sig på himlen just nu ur Sverigehoroskopets perspektiv? Tja, den passerar genom den världsliga förlustens 12e hus och, kanske värre, möter dagen för terrorattentatet en opposition från Lejonkungens egen planet Solen som hos svenskarna är en verksam illgörare - ett ledarskap vars aktiviteter när allt är sagt och gjort INTE gynnar landet. Vi är nog världens mest uppblåsta eller okunniga folk som inte ser vilka idioter vi väljer att sköta våra affärer - jag säger bara kapitalförstöraren Allra!

Det här är nu ett äkta triggeravstånd, Solen i 24e Fiskarna opposit Jupiter i 25e Jungfrun. Vi har alltså en transiterande opposition på himlen som involverar landets svagaste punkt, vår onda och välbärgade elit - inte konstigt att terrordådet riktades mot Stockholm. Missa inte att Solen i transit passerar det som i bloggens version av Sverigehoroskopet är vårt olycks- och fiendskapshus. En gräslig opposition som i början av 2017 föll i de sämsta tänkbara hus i Sverigehoroskopet!

Men man sa inte missa att halshuggandet vid Ketu finns där som en allmän bild i bakgrunden och med Sveriges intellektuella härdsmälta (Rahu i 3e under en Rahu-cykel) förvånar det mig lite att cykeln inte drog igång mer synkad med 11/9-terrorn som jag ser som triggern för vår nya svenska idiotmentalitet och den fullständigt sanslösa USA-propagandan i alla medier. "Krig mot terror" används i någon borgerlig tidning som svenskarnas nya sak direkt efter Stockholmsdådet. Här pågår något så självdestruktivt i landet att det aldrig kommer att sluta lyckligt. Jag skulle kunna ta fram datum för nästa och betydligt värre terrorattentat, men gör det inte. Landet behöver tydligen jämnas med marken förrän det förmår omvärdera sitt svansande efter rovkapitalisten USA.

Som jag noterade vid några flygkrascher för flera år sedan tycks pricken över i vara Månen i rollen som flyktig sekundvisare. Och terrordådets Måne befinner sig naturligtvis i just en sådan position man kunde misstänka, tajt länkad till Rahu för en återkoppling till landets planetära cykel och den obegåvade hybris som fyller de giriga kapitalisterna och som gjort att vi tappat position i västvärlden inom alla områden. Den transiterande Månen i Lejonet agerar som en förstoringsglas och lyfter här fram Lejonhärskaren Solens förehavanden i Sveriges 6e olycks- och fiendskapshus. Månen just i Lejonet knyter därför ihop säcken perfekt och påminner om var skulden till döda och skadade shoppare ligger: i den svenska elitens 5e huse för giriga vinstjägare. 

Detta är, exakt som jag före den här analysen underströk i flera åtföljande inlägg inte en tid att brösta sig och säga att vi minsann står pall mot terrorismen. Det är en tid att rikta anklagelserna mot landets elit vars kapitalistiska politik fört oss in i rollen av en "fiende till Gud", för att använda arkaiskt språk. Och den som gjort sig till en inhuman Guds fiende kan räkna med att vedergällare slår upp som svampar ur jorden. De kommer från alla håll. 

I ETC säger ledarskribenten Gustavsson att "terrornätverkens logik är att det pågår ett krig mellan civilisationer." Detta är trams, det är inte någon unik logik för terrornätverket, det logik punkt slut. Gustavssons sätt att söka distansera sig från sin egen roll i helheten är som en förhärdad brottslings moraliska förtvining eller hur någon helt utan sjukdomsinsikt beter sig.  

Terrorns måltavla är givetvis Sverighehoroskopets sällsynt onda typ av kapitalism (Merkurius belägrad mellan ond Jupiter och ond Sol) är i princip ett renodlat budskap om den onda kapitalistiska civilisationstypen. Läs mer om vad den är villig till i ETC:s debattartikel från LO om "hyvlingen" som i stor skala pågår på den svenska arbetsmarknaden. Tjuvarna i ledande ställningen fullständigt forcerar folk ner i låglönegetton just nu!

Godnatt, sekulära Sverige. Den yppersta eliten har redan blivit global och lämnat landet, de handfallna medlöparna som stannat kvar blir de som får betala den här springnotan också. Och Löfven, vad är detta för inbäddad högermänniska? En svikare utan ett ord till de arbetandes försvar? Reinfeldt och nu denna man - två landsförrädare och kapitalkramare på rad. Förstå hur det ledande etablissemanget styrt och ställt redan före valen. Plutokraterna tillåter ingen verklig demokrati och folket är grundlurat i sin "valfrihet".

3 kommentarer:

 1. Det ligger nära till hands att anta att Åhlénsterroristen egentligen avsåg att bli Riksdagshusterroristen. Värdetransportören Santiago Cueva avvärjde lastbilens framfart genom att köra sin skåpbil som stod parkerad utanför Åhléns rakt mot Akilovs färdriktning. Hade han inte gjort det hade med största sannolikhet fler dödats och skadats, då det är en bra bit kvar av Drottninggatan fram till Rosenbad. Och så hade han någon form av anordning med sig i bilen, vilken aldrig utlöstes.

  1989-10-23

  Solen i Rättvisans vågskålar, med disponenten i Skorpionen. Cueva har Saturnus i just Skytten, 15:e eller 16:e graden. Då lägger Begränsaren i snabba resors tecken sin trekvartsvarvsaspekt mot kommunikationens Merkurius samt Mars i Jungfrun. (Och gradexakt eller nästintill mot Akilovs Rahu, om man nu kan lägga en 270-gradersaspekt mot noderna. Vid användning av "mean node" i onlineprogrammet på astro.com, vill säga. "True node" eller inget val alls lägger Akilovs Rahu på 14:e graden Jungfrun. Jag vet inte vilket alternativ som är mest korrekt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör det antika sättet att beräkna noderna eftersom PC-programmet ZET Lite hade det som grundinställning. Någon verkligt tajt koincidens med Sverigehoroskopet gav utdelning på den antika positionen men har inte undersökt skillnaderna närmare... Jag tror i vilket fall de spelar en "suddig" roll, precis som Saturnus och Jupiter. Det är planeterna närmare jorden som preciserar den allmänt mörka (eller ljusa) bild som hela systemet tillsammans bygger upp (och det är förstås observatören som själv ser mönster eller missar uppenbara formationer...)

   Radera
 2. Om du prövar www.galacticcenter.org/chart-calculator/ istället? Just med tanke på Rahu/Ketu. Då får du förvisso en sydindisk karta. Krånglig att läsa men egentligen (och det är väl en vana) är den ju trogen den sideriskt korekta stjärnhimlen. Sedan ger ju den västerländska kartan ett lättförståeligare intryck framför allt vad gäller påsynen av de stora guna-korsen. Men hörnhus etc. syns inte som i de indiska varianterna. En tanke bara.

  SvaraRadera