Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 9 april 2017

Sekulära fanatiker ... och religiösa

Genom en vaken bloggläsare serveras här den korrigerade uppgiften om vem som egentligen utförde terrordådet utanför konsumtionstemplet i Stockholm.

Det visar sig än en gång att fanatiker för sekularismens sak lider av samma psykiska problem som de som representerar våld i religionens namn. Satanistsekten Humanisternas ordförande och samarkandiern som körde öltrucken rakt in i Åhléns har så remarkabla astrologiska korrespondenser att det kan vara värt en kort kommentar - om inte annat så för att kyla ner det här bisarra landets irrationella islamofobi. 

Exemplet visar att religionshatare sänkt sig till samma låga nivå som dem som missbrukar religion men eftersom religionshatarna inte ser skillnaden på bruk och missbruk av religion är dessa svenskar faktiskt ännu mer föraktansvärda!


Den hinduiska astrologins dräparinstinkt - Mars i sin
210-gradersvinkel. Motsvarar den kommande 8e-husdöd
barnet (1a huset) triggar genom sin blotta ankomst till världen.

Det faktum att båda männen har samma opposition mellan Lejonet och Vattumannen som i föregående inlägg förenade Sverigehoroskopet med terrorhoroskopet visar något djupare. Jag har vid något tillfälle på bloggen och i min engelskspråkiga bok kallat detta den kosmogoniska (eller möjligen kosmologiska) axeln. 

Det är ur Lejonet eller Centrum som varje kosmos föds (genesis) och Vattumannen - kallad "den Väldiga" i Babylonien blir då den rymd som är måttet på det universum som omger sitt nav. Därav Vattumannens härskare Saturnus som gränsdragaren och det yttersta måttet på allt och Solen som Lejonets härskare, alltings inre själsessens.

Jag har konstaterat att detta är berättelsens axel, eller narrativet som de allt mer pinsamma svenska journalisterna nyligen började kalla det i rak imitation av engelskan. Ytterst är vårt universum bara en "idé", en "historia" eller berättelse som pågår i Guds medvetande - så lyder den idealistiska filosofins bidrag till världsbilderna.

Efter att ha konstaterat detta är det lätt att förstå hur axeln på en låg och felbart mänsklig nivå kommer att bli en kamp om vilken Berättelse som ska gälla, och i det här avseendet påminner axeln om den kreativa författare som skapar en fiktiv värld som bokens läsare sjunker in i och upplever som verklig så länge drömmen - eller boken - varar. Satanistsekten Humanisterna producerar i den meningen en berättelse som inte har några som helst anspråk på att vara sannare än den världsreligionerna med vissa lokala variationer med en gemensam röst presenterar. Om någon av dem visar sig vara mer sann än den andra, det kommer var och en att få erfara när han eller hon lämnar kroppen eller dör.

Fanatismen i båda horoskopen är den osunda tendensen att gå för långt, sväva på målet, slira eller i största allmänhet tappa coolet eftersom känslorna halvt tar knäcken på intellektet. Den fallna Mars i Kräftan gör tyvärr skada för alla dem som råkar ha planeter i Vattumannen, hur svår skadan är beror på om invånarna i Vattumannen står i nämnvärd förbindelse med horoskopets personliga planeter. Vilka de personliga planeterna är, beror i sin tur på vilket tecken som stiger i öster och där tappar vi spåret för både bråkmakaren från Samarkant och den hatiske humanisten Sturmark. 

Utifrån den naturliga zodiaken med Väduren som 1a hus lider båda av en extrem hemmablindhet, Mars i Kräftan/Hemmet är en inre skada som gör så ont att individerna inte klarar smärtan i introspektion. I stället ger de någon extern ideologi eller idéuppsättning skiten de bär inom sig (i 4e) - Vattumannen är ju i någon mån analog med det 11e idealhuset, en sektor dit folk samlas under samma tankemodell.

Det är värt att notera att den uppenbart islamofobiska socialdemokratin har ett födelsehoroskop som involverar Kräftan (sårbarhet) och barnets ursinne via Väduren. Att sedan dess nuvarande ledare Löfven upprepar symbolerna visar att vi inte har något hopp om att den här regeringen kommer att kunna hantera frågan om stat och religion på ett intelligent sätt. Jag finner mig för första gången hålla med SvD:s Maria Ludvigsson - kors i taket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar