Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 28 april 2017

Macron är ju Djävulen själv!

Franska AstroTheme har ett födelseklockslag för presidentkandidaten Macron och källhänvisningen är bara namnet på uppgiftslämnaren. Inte helt övertygande. Om man ändå använder uppgiften framtonar exakt de rysansvärda astrologiska omen som antyder en snarlik historia, skelett i garderoben som man alltid misstänker döljer sig hos de på ytan så fantastiskt välgroomade individerna. De är sjukare än de sjuka och det är just därför de bemödar sig med oklanderlig arsenal av politiskt korrekta floskler och de allra bästa kostymerna. 

Fränden i AB listar fransosens åsiktsmeny och är aningen mer på hugget än när jag senaste tyckte till om hennes tyckande, men passar sig noga för att säga att hon också föredrar Macaronin framför le Pen.

Att eländet Macron sedan är finanskapitalist och samtidigt pratar sköna ord om socialt fair play ringer uppenbarligen inga varningsklockor i den självförljugna svenska borgerligheten. Vissa ekvationer går bara inte ihop, något är hans sanna natur och något är falsarium.

DN tar rollen som skvallerkärring och låter oss veta att ryssen (den där som står för all ondska i väst förutom muslimerna) fått nys att Macrons välputsade yta döljer en perverterad homosexuell böjelse. 

http://www.dn.se/nyheter/varlden/macron-forbjuder-ryska-medier/

Även detta kan vagt bekräftas av horoskopets infernaliska tendens att lägga planeterna i de onda och vanställande husen 3, 6, 8 och 9. (Tredje intellektshuset dock ett "upachaya-hus" eftersom det amoraliska intellektet kan skolas och "förbättras".)


Det är inte var dag man hittar en födelse som aktiverar allt ont! Mannen är en levande kanal för all universums djävelskap! I synnerhet åttonde huset för sexualiteten som en blind reproduktionsdrift har totalhavererat via fixeringen Saturnus i manlighetens tecken Lejonet. Tolfte huset för "sängkammarens hemliga nöjen" enligt indisk astrologi tar vid där åttonde slutar och placerar manliga Solen och tillika åttondehusägaren här! 

För att späda på Macrons mentala sjukdomstillstånd kan man också peka på att sexualdriftens Mars står "fallen" i kvinnans tecken Kräftan och därtill prominent i sjunde partnerhuset. Han agerar alltså stjärtgossen som villigt tar vad än brutalbögar kör in i hans ändalykt. Så mycket för finanskapitalistens välputsade yttre - horoskopet passar lite väl bra in på ryktet om hans hemliga natur. 

Missa heller inte att denna fallna Mars är både en naturlig illgörare och här också en verksamt ond planet (och prominent!) och att den aggressivt riktar sig mot Venus/kvinnorna. En sjukare kvinnohatare har jag sällan sett, och det är konstigt att inget om detta blivit synligt! Missa inte att samma fallna Mars också äger hans psyke i Väduren. Det blir bara värre och värre, det astrologin avslöjar om detta tomma och kolsvarta ingenting som döljer sig bakom den ytliga masken.

Ska något gott sägas så är hans verksamt onda Jupiter en smula desarmerad eftersom den, precis som hos bloggaren, befinner sig i sjätte huset för ofärd och olyckor. Det är en svag position för överklassplaneten men eftersom den för Stenbocksascendenten är en verksam illgörare är det lika gott att den får representera Macaronins fiender eller möjligen "seger över olyckor och sjukdom" om sådana skulle drabba honom.

Men detta är nu inte riktigt sant. Bloggaren har ingen personlig kontakt med sin sjättehus-Jupiter och kan därför ärligt säga att dessa är hans fiender: de onda rika människorna, klipparna, de som älskar stora och lätta pengar. Men se på den här finanskapitalistens soltecken - denna fiende är ju hans egen solära disponent! Med ett märkligt dubbelt förklädnadstrick har denna lillsatan klätt ut sig till någon slags socialliberal figur som signalerar visst samhällsansvar, medan han i själva verket är roten till det onda i de västerländska kapitalistiska samhällena. Inget av detta förstår borgarna som andats denna förgiftade luft sedan de föddes och som vuxna inte längre skulle kunna acklimatisera sig till någon annan världsordning än den självförljugna ovanpåglidandarens.

Det blir ett passande slut på det dekadenta västerlandet om Frankrike - där allt det sjuka började med "Upplysningen" får en människa med ett sånt här horoskop som sin nästa president. Först Trump och sedan Macron. Världen är mot väg mot något slags bokslut...


Tillägg

Rubriken låter kanske melodramatisk, men bara tills man inser att Djävulen alltid kommer som en sällsynt välkammad figur! Närapå trevlig. Den hiskliga eldsprutande demonen tillhör fiktionens värld. Nej, det är när en själ mest består av tomrum och avsaknad av höga visioner som Den Lede hittar en ledig plats att fylla. Och sen börjar lögnerna rinna över läpparna. Allt låter så rimligt och sunt men det är ihåligt eftersom ingen är hemma!

 

30 kommentarer:

 1. Det intressanta med Macron (som människa alltså inte hans slätstrukna politik) är väl hans äktenskap med den 24 år äldre Brigitte. (Ryska skvallret är antagligen bara illvillig ryktesspridning - och nej, jag säger inte det här bara för att jag sen gammalt har en dragning till Frankrike - jag kan faktiskt se nyktert på landet). Inte nog med att hon är så mycket äldre, de träffades när han var 16 år och elev till henne. När det gäller ev perversion så är det väl just det faktumet att de var lärare-elev, och det gäller förstås i ännu högre grad för henne, som var vuxen och gift med tre barn. Men man kanske inte ska döma dem för hårt... när man granskar bådas horoskop ser man att de var ödesbestämda för varandra - hennes lejonascendent 2 gr från hans Saturnus. Och hennes mars dessutom 2 gr från hans måne. Signifikativt för hennes horoskop är dessutom att nästan allt finns i dolda 8:e huset (opponerat av Saturnus i 2:a). Det ödesbestämda kan väl också ses i att de trots omvärldens fördömanden (från både hans o hennes resp släkt) o den skandal som följde, har hållit fast vid varandra.

  Jag har förresten en släkting som är född samma dag (klockslag okänt). Var en bråkig och besvärlig unge men gängade sig tidigt och var väl tvungen att mogna tidigt också då han fick en utvecklingsstörd son vid 24 års ålder. Är snart 3-barnspappa och fortf gift med samma kvinna, så kvinnohat tror jag inte på i hans fall heller (Macron kan knappast vara det heller) men i hans fall är ju dess verksamma natur okänd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant med din synastri/jämförelse är att de möts på alla de värsta tänkbara sätt, just via de onda planeterna som ingen astrologisk äktenskapsrådgivare någonsin skulle förorda, med eller utan den uppbara modersstörning Macron lider av... Normala människor "fryser" när de känner Saturnus iskyla på sin ascendent, bankmannen upplever istället en ytlig "form" som verkar trygg och förtroendeingivande. Detta äktenskap är bara en formell fasad och under ytan pågår ett annat spel, vilket den pulserande Solen i 12e antyder.

   Fakta som du här fyller i, motsäger inte ryktet om hans hemliga preferens. Men "lika barn leker bäst" och hennes karta låter ju som om den överensstämmer med hans horoskop. Allmänt misstänker jag att dessa starka 8e-huskartor är just dålig karma, oavslutade affärer från tidigare liv som i detta liv ligger och pyr lågintensivt och håller tillbaka den normala utvecklingen. (Under gynnsamma dashas kan tydligen sådana här proppar i maskineriet släppa.)

   För Macron är detta ytterligt troligt eftersom det just är den ytliga fasadbyggarens Saturnus - hans kropp och självbild - som står fastbunden i 8e och vittnar om att hans avlägsna förslutna styr hans jagbild och upplevelser i nuet. Och Saturnus, som flera homosexuella horoskop visat, tycks starta vid den grundläggande frågan om "själens form" och i värsta fall leda till att man tappar sikt på om man är född man eller kvinna i detta liv!

   Förvånar inte det minsta att Macron passar på problemet med att bestämma sig genom att välja en ytlig relation med en auktoritetsgestalt istället för en kvinna i hans egen ålder!

   Jag tänker också på Elton Johns femåriga skenäktenskap med en kvinna för att inte tappa sin publik (kvinnliga Månen i 6e fiendehuset och sterila/känslolösa Saturnus i kvinnotecknet Kräftan, med mera). Eller varför inte Hollywoods propagandamaskin för att upprätthålla bilden av kassakon James Dean som en flickornas "heart throb" (samma sexualitetsascendent som Elton John och samma fallna Mars som Macron, opposit och undfallet lydande manliga Solen mittemot, med mera).

   Franska politiker är ju annars kända för sexuella avvikelser (hedonismens hemadress alltsedan "Upplysningen") - tänker på Frederic Mitterand och någon annan jag glömt...

   Beträffande det kvinnohat du ställer dig frågande till (genom ett snarlikt exempel) så menar jag att det finns hos Macron, men är så undertryckt att han projicerar det på partnern (7e). Partnern absorberar denna negativa energi och blir sjuk. Jag har ett exempel med en man som "gjorde" sin partner svårt mentalsjuk genom att inte ta ansvar för sin stirriga marsenergi utan lasta allt "på den andra" (7e huset).

   I Macrons fall, med ett skenäktenskap för att slippa bottna i sina problem, leder tankarna då till att det är hans 24 år äldre hustru som är en styggelse för andra kvinnor (Mars/7e angriper kvinnoplaneten Venus). Jag hade inte läst något om hans personliga förhållanden, men det här omaka äktenskapet ger verkligen ytterligare perspektiv på det genomunderliga horoskopet!

   Radera
  2. Det fanns ett speciellt skäl till att jag anförde ödet i min kommentar, utan att motivera närmare.
   Men det är så att i mitt eget äktenskap ligger min AC 2 gr från makens Saturnus, precis som i deras. (Och dessutom min Saturnus 2gr från hans måne.) Som jag har nämnt nån gång förr så träffades vi på ett lite speciellt sätt, genom att jag fick en ingivelse, en "order från högre ort" om att göra något som jag annars inte skulle ha gjort. (Och nej, jag "frös" inte när jag kände Saturnus iskyla...:-)) Jag ska inte gå in på detaljer, men helt klart är det frågan om att "bränna karma", och vi måste ha ett förflutet från tidigare liv.

   Därför tänkte jag att det kanske var något liknande med paret Macron. Och Saturnus har ju med ödet att göra. Du skriver själv om "dålig karma" i deras horoskop, och det kan jag gott tro. Däremot är jag är tveksam till om det verkligen är fråga om ett skenäktenskap - de har varit gifta i 10 år nu, och träffades alltså redan 1993. Att elever blir betuttade i sina lärare av motsatt kön (och vice versa) händer ju då och då, men hur många går så långt som till upplösande av äktenskap och giftermål? Om han vore homo och bara ville ha ett skenäktenskap skulle han väl ha valt någon mer konventionell och passande kvinna i hans egen ålder, kan man tycka. Verkar lite krångligt att välja sin gifta lärare, det tog ju hus i helvete hos bådas familjer när det hela uppdagades i småstaden. Men varken du el jag har ju insyn i deras privatliv, så osvuret är väl bäst, från båda håll...

   Radera
  3. Ja, på ett plan är ju Saturnus "principplaneten" och eftersom den enligt indierna är "vän" med Venus (och upphöjd i äktenskapets tecken Vågen) ska man nog inte demonisera den. För vissa fungerar den - du har ju Våg-AC och står därmed i gott förhållande till Saturnus. Macron har den som ascendenthärskare men dess husplacering är inte bra och tecknar uttryckligen en kvarvarande hang-up från tidigare liv (Saturnus = fördröjaren).

   Och skulle det vara en latent homosexualitet kan det mycket väl vara så att den aldrig kommer upp till ytan eftersom den här generationskomplexiteten blir det dominanta uttrycket. I efterföljande inlägg om en popartist fick jag likväl samma signaler av horoskopet, och tänka sig, den gången stämde det. (Saturnus som låsning till den yttre formen så att individen återkommer i nytt kön men fortfarande attraheras av den form som tillhör förra livscykelns psykologi.)

   Radera
  4. Foreignpolicy.com: "The English-speaking, German-loving, French politician Europe has been waiting for".

   https://s15.postimg.org/7q2txlvbf/Macron.jpg

   Tycker mest blicken verkar lika tom som hos Mr. Bean.

   Macron var faktiskt bara 15 år när han träffade 40-åringen som skulle bli hans framtida fru. Hennes dotter gick för övrigt i Macrons klass och föräldrarna trodde först att det var klasskamraten som fångat hans intresse. När sanningen uppdagades försökte Macrons föräldrar dela på paret genom att skicka iväg sonen till Paris för att slutföra studierna.

   På tal om Saturnus. Valdagen 7 maj står transiterande Rahu i gradexakt konjunktion med Macrons Saturnus, medan transiterande Saturnus befinner sig tre grader från Macrons Sol. Senaste nymånen var i Macrons eget måntecken Väduren. Om det nu har någon betydelse.

   Radera
  5. Val valda bilder!

   Jag håller med om att konjunktionen just på valdagen är väldigt träffsäker. "Zoomlinsen" på hans kontroll- och maktplanet.

   Tyvärr vet jag för lite om Rahu som sådan och i transit, men förstärker Rahu en stark och god disponent till Saturnus i födelsehoroskop, då tecknar Rahu god ambition snarare än den mytologiska demonens gränslösa och samtidigt förslagna hunger efter att få åtnjuta gudarnas privilegium.

   Rahu i tiden antyder alltså hur det saturniska elementet i Macrons liv lyfts under den sublunära dyngan och antar av svag avglans av gudarnas nivå. Om inte le Pen har något liknande kanske man kan misstänka Macrons seger, redan på denna hans horoskopets "långsammaste" och mest ödestyngda nivå?

   Via Saturnus som asc-härskare är hans själva person och yttre del av detta öde och Saturnus fångenskap i 8e tyder på ett ont öde, särskilt i förhållande till allierade och partners (8e-hus ägaren i 7e partnerhuset).

   Så vad slags Sol (solen i zenit = livets stora ögonblick) är då Macrons i i 12e? Hur färgar denna Sol natala Saturnus och Rahu? Eftersom Solen och Merkurius är konjunkta, verkar den transiterande Rahu SAMTIDIGT på Macrons natala Rahu i 9e huset för universell dharma - jo, nog har hans doldis-Sol/Merkurius kopplingar till "världsödet" om man knyter detta till 9e.

   Jag kan inte se något gott med både Saturnus och dess disponent Solen (och Merkurius) i onda hus och därtill är Sol och Saturnus ömsesidiga fiender (stöter bort varandra eller inverkar skadligt på varandras utstakade områden). Rahu-effekten måste därför vara den normala "demoniska" och teckna en tom och uppblåst karriärist!

   Men jag såg nyligen någon nätartikel som liknade Rahu vid kollektivets psykotiska "drev", så det är likafullt troligt att han ror hem segern i kraft av folkmassorna som ännu inte förstått att deras liberala böjelse är ännu en spik i kistan för västerlandet. Via liberalism (även marknads-) fortsätter samhällen att slitas sönder i de fattiga och de rika och liberalismen är ansvarig för det blodbad som väntar Europa en bit in i framtiden.

   Likt Reinfeldts vars delaktighet i den "universella dharman" (verksamt ond Jupiter i 9e i den personliga plånbokens tecken Oxen), verkar Macron vara ännu ett steg på den vägen. Macrons "personliga gud" eller "högsta goda" (9e) är istället Rahus hunger efter den privates välfärd (Jungfrun) med en märkligt olycksalig axel mellan Sol och Jupiter i opposition mellan två förlustskapande hus.

   Macrons horoskop är egentligen värt ett djupt studium eftersom hans privata liv (sexuellt inte minst - 12e) är extremt avvikande. Vid snabb anblick blir jag inte klok på om mannen egentligen vill något, givet att hans egen Sol (identitet) är hans egen fiende (Sol-disponenten Jupiter i 6e fiendehuset). Sista ordet får nog bli ditt, det är något tomt eller vakant ("ingen hemma") över den här figuren, ännu en hallucination på Västeuropas väg mot avgrunden.

   Radera
  6. Pretty vacant var ordet. Macron är enligt vad jag läst på nätet i grunden en substanslös "pretty boy" som gjort raketkarriär eftersom mäktiga personer bakom kulisserna drar i trådarna åt honom. Först genom att öppna dörrar in i finansvärlden (Rothschild) där han, trots bristande basala kunskaper på området, direkt hamnade i en mångmiljardaffär mellan Pfitzer och Nestlé vars provision gjorde Macron till miljonär. Frånvaron av tekniska kunskaper kompenserades av en förmåga att skapa kontakter.

   Financial Times: “He was the guy who would constantly say ‘thank you’,” a former colleague said. “He didn’t know what ebitda [earnings before interest, tax, depreciation and amortisation] was. He didn’t try to hide it. And instead of looking it up in a corporate finance book, he asked around, which was disarming.”

   Sedan har man groomat honom för politiken, där globalistoliogarkerna i bakgrunden använt den formbare f d statstjänstemannen för att föra fram sin agenda. En omvänd situation jämfört med USA-valet. Här är etablissemangets kandidat en politisk nykomling som aldrig innehaft ett offentligt ämbete. Medierna har hyllat honom förbehållslöst.

   Jag misstänker dock att glappet mellan Macron och Le Pen kommer att bli mindre än förväntat. Om Macron vinner som förmodat kanske vi i stället får vända blicken mot Italien för den sista spiken i EU-kistan.

   Radera
  7. Efter en video med franska presidenten President Emmanuel Macron och hans Kanadensiska motsvarighet Justin Trudeau blivit intima på G7 möte på Sicilien så måste det vara få som tvivlar på hans läggning.

   http://www.businessinsider.co.id/afp-macron-trudeau-bromance-fires-up-internet-2017-5/

   Radera
 2. @ Havsörnen: en video av Joni Patry (hon är vedisk astrolog men blandar olyckligtvis in transsaturnierna) som förutspår Macron som president. DOCK! LePen har Rahu i Frankrikes (Femte republikens) sjunde hus jämfört med Macron som lustigt nog har Ketu där. Både Macron och LePen är karmiskt förbundna tror jag; Nodal Inversion! Kan man inte se sjunde huset som folket? Ja vi får se...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler likheter: Macron har placeringar i alla Le Pens aktiva tecken, Väduren-Kräftan-Lejonet-Skytten, samt då Jungfrun/Fiskarna. Båda har också Saturnus i eldtecken i sjunde huset samt Mars i Kräftan. Le Pens Måne står tre grader från Macrons Sol i Skytten. Den är dessutom disponent till både hennes Sol och horoskophärskare.

   Le Pen står via soltecknet Kräftan i idealhuset för slutenhet och bakåtsträvande, medan Macron som Sol-Skytt representerar öppenhet och framåtblickande ("En Marche!"). Men denna Sol står i dold i tolfte och Macron har liksom Le Pen Månen i fjärde huset, vilket riktar uppmärksamheten på trygghet, hem och familj. Macrons måndisponent hittar vi dessutom i protektionistiska Kräftan.

   (Blogginlägget nämner inte i direkta ordalag de två ömsesidiga receptioner som Macrons karta har).

   Radera
 3. Jag glömde ju länken!

  https://www.youtube.com/watch?v=UfjPGfiw8YQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joni Patry har AC i Tvillingarna samt Solen och Merkurius (och Saturnus) i Vågen femte huset.

   Låter det bekant? ;-)

   Radera
 4. Var i hela svarta har du hittat detta? Du är grymmare än värst! ;) Ja, Soltvilling med både Venus och Merkurius där och Månen i Vågen opposit din som du kanske minns...

  Men vad tror du om LePens Rahu i sjunde för Frankrike som vän av "folket"? Jämfört med Macrons Ketu - en väldig skillnad! Det nämnde inte Joni någonting om. Jag menar Bernie Sanders borde ha vunnit men det blev Trump... Är jag ute och cyklar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, nja, jag tänkte på bloggarens karta där... :-)

   "Vän av folket", kanske det. Månen transiterar Jungfrun på valdagen. Tilltagande Måne anses god och den är vän med tecknets härskare Merkurius. Valdagens AC i Skorpionen (Paris) ger Kräftan i nionde och därmed Månen i främlingsfientliga Jungfrun som högsta goda.

   I USA-valet stod Saturnus i Skorpionen och lade sin trekvartsvarvsaspekt mot Lejonet, där Trump har AC och Mars. Nu transiterar Saturnus Skytten och lägger sin långa aspekt mot Jungfrun, där Le Pen har AC/Ketu och Frankrike har Solen/Merk./Venus/Rahu. Joni lägger mycket krut på att Macron har Rahu i Jungfrun, men räcker det? Han har i och för sig fler nära konjunktioner med transiterande planeter. Men kan man inte tänka sig att Begränsaren i Skytten lägger en hämsko på de öppna gränsernas politik? Transiterande Mars lägger också sin långa aspekt på Skytten.

   Macrons Merkurius är retrograd, till skillnad från Le Pens och Frankrikes. Transiterande Merkurius har idag avslutat sin retrograda rörelse om det nu har någon betydelse.

   Den enklaste tolkningen är ju att transiterande Jupiter ligger nästan gradexakt på Le Pens AC, vilket borde vara positivt. Men Macron är den givna vinnaren om vi bortser från astrologin.

   Jag förutspår att vi får svaret på söndag.

   Radera
  2. Det verkar sannerligen som att Saturnus och månnoderna utgör grundbultarna när det gäller ödesmättade händelser. Fick just reda på att en av mina favoriter gått bort.

   https://www.youtube.com/watch?v=613W7oasvf0

   Hon dog i onsdags, Merkurius dag, och som sagt samma dag som retrograda cykeln avslutades. Beskrevs en gång som "mercurial" av en kollega som naturligtvis inte var medveten om att födelsekartan har Solen, Merkurius, Venus, Mars (och kanske AC, Rodden rating C anger födelsetid "mellan 05:04 och 05:16") i sideriska Jungfrun. Med transiterande Saturnus i Skytten vid dödsögonblicket så attackeras ju hela kartan av dess trekvartsvarvsaspekt: Månen i Vågen, Saturnus i Oxen och Rahu i Lejonet disponeras från Jungfrun. Liemannen lägger tillika sin hämsko på sin disponent, transiterande Jupiter Rx i Jungfrun. Med eventuell Jungfru som AC står Saturnus i fjärde huset för livets utgång och attackeras till på köpet av transiterande Mars långa aspekt. Jungfru-AC innebär dessutom en transiterande Sol OCH Merkurius i åttonde huset.

   Transiterande Rahu vid Regulus tre grader från födelsekartans Rahu i Lejonet påminner om noderna som livets in- och utgång. Transiterande Månen hemma i Kräftan kan vi återigen koppla till livets utgång/modern/födelse-död.

   Rahu alltså i Lejonet. "Lavi" betyder ungt lejon på hebreiska och dess talvärde enligt Gematria är 43. I vanlig numerologi blir även namnet "Daliah Lavi" 43.

   Morföräldrarna och ett flertal andra släktingar dog i Förintelsen. Ödets nyck gjorde att den israeliska modellen och skådespelerskan (som gått på balettskola i Stockholm och gjorde sin första roll på film i "Hemsöborna" 1955) fick sin största framgång som popsångerska i Tyskland.

   Radera
  3. Om jag får återvända till det här inlägget och dess olika turer måste jag säga att denna Lavi hade ett underskönt ansikte och det första jag tänker vid googlande är hur häpnadsväckande lik en annan Jungfru hon är på flera 70-talsfoton: Britt Ekland. Båda "blänger" ofta med mörk intensiv blick.
   Och naturligtvis! En minnesuppfriskare visar att också Ekland har samma fyra planeter i Jungfrun, född knappt en vecka tidigare!

   Jag vet inte om jag hallucinerar men det här tecknet verkar producera med FYSIOLOGISK skönhet än något annat tecken, vilket kanske kan förklara varför Venus är FALLEN alternativt "nedstigen" i Jordelementet just här...

   Radera
  4. Jag har aldrig lagt märke till likheten, men sätter ihop ett vasst bildcollage nedan för att bekräfta din iakttagelse.

   Britt Ekland är så mycket mer skärrad och nervig till sättet. Men de har en gemensam nämnare till som förklarar Eklands sinnelag: Kräftan. Daliah Lavi har Jupiter i första graden Kräftan (Ekland i sista graden Tvillingarna) medan Britt har både AC och Månen i Kräftan. Lavis lugnare disposition förklaras av Månen i Vågen.

   Stämmer födelsetiden så dog Daliah Lavi med transiterande Saturnus graden intill födelsekartans IC.

   https://s2.postimg.org/akpsljant/Lavi_Ekland1.jpg

   https://s24.postimg.org/me1bpnr39/Ekland_Lavi.jpg

   Här är tandraderna är närmast identiska:

   https://s23.postimg.org/t9lnjupyz/Lavi_Ekland_Teeth.jpg

   Kräftans stirriga blick:

   https://s14.postimg.org/g7tpx74pt/Ekland_Jolie.jpg

   - - -

   Kronos som äter sina barn:

   https://s17.postimg.org/3yp15t27j/Pac-_Man.jpg

   Kom att tänka på Pac-Man som Saturnus trekvartsvarvsaspekt. Dataspelets skapare Toru Iwatani har Solen, Månen och Merkurius i Stenbocken. Saturnus hittar vi (nio tecken längre fram) i Vågen. Disponenten står i Dödens Skorpion, äter Jupiter i Kräftan. Första graden Kräftan, som hos Daliah Lavi.

   Radera
  5. Tandrader - ja tänk vad skickliga stjärnornas tandläkare blivit!
   :-)

   Kräftans stirriga blick - Daliah (om det här hon med krullade håret) ser mer introvert och smådyster ut än Ekland som förvisso stirrar (där hittade du ett perfekt foto). Angelina (det är hon, va?) har du valt i ett helt annat sinnestillstånd - fejkat förförisk sängkammarblick. Njae...

   Men de rena Britt/Daliah parallellerna du snokat upp är kusliga, långt tajtare än den ingivelse som fick mig att snabbt kolla Eklands data och sen google.

   Utifrån zodiaken skulle jag vilja föreslå att Jungfrun ligger bra till för den där blicken som avslöjar oro och rädsla men vänder taggarna utåt och spelar tuff.

   Tecknets gamla innebörd är ju "olycksoffer" och ingen i antiken kan ha missat kopplingen mellan att skära upp jungfruelig mark med en plog - Fåran (eller skåran) var ju det babyloniska namnet.

   De gamla grekerna fattade galoppen och knöt Hades våldtäkt på jordens unga flicka. Längs Skeppsbron i Stockholm har någon kunnig latinare döpt kvarteren så att kvarterna Hades, Prosperina (Jungfrun) och Luna hänger ihop. Historien om den oskuldsfulla (naiva) själens fall ner till den sublunära världen och fångenskap i detta "dödsrike"!

   Pacman: förmodar att det var en tanke att monstret slukar just tre på bilden, har aldrig spelat dataspel så jag kan inte turerna...

   Hinduiskt är Saturnus det 10e steget före de tre den disponerar över och således i "perfekt" position att dra efterslätrarna till sin egen nivå (om man föreställer sig zodiaken som någon slags evolutionsrunda). Från sitt upphöjda läge i Vågen, dessutom. Intressant herre.

   Stortrigon i Vatten visar att han likväl ägnar sig åt livet på den lägre nivån och det är typiskt att man får se en bild där han frossar i sig en pizza när man googlar hans namn! Ett Jord+Vatten-horoskop där även Saturnus i Luft till sist dras ner mot denna värld pga. Venus i Vatten. Vatten är en konsument av sinnesintryck (Eld givaren av uttrycken.)

   Radera
  6. https://s17.postimg.org/tlo41ft3j/pacman-pizza-eatting-salami-table-35159677.jpg

   :-)

   Det är Angelina även med med krullade håret. Poängen var att Daliah inte har någon kräftinfluens av betydelse. Men visst, hon kunde spela skärrad:

   https://s1.postimg.org/otrckg4un/pic29.jpg

   Radera
 5. Samtidigt har Joni en annan Ascendent för LePen än den Siwert har här. Har inte studerat vidare på hennes Dashas dock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joni har samma födelsetid för Le Pen, 11:20 och Jungfrun som AC.

   Radera
 6. Brigitte Bardot säger att man ser bristen på empati i hans kalla ögon. Tyckte det var en lustig detalj eftersom ögonen ser ut att vara kallt markerade på bilden. Vidare tror hon inte kvinnohataren är bra för djuren.

  http://www.breitbart.com/london/2017/05/03/brigitte-bardot-macron-lack-empathy-cold-steel-eyes/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag mixtrade med ögonen på bilden, men det verkar inte vara denna manipulation den för rashets dömda Bardot hänvisar till...

   Skrattar gott åt den senaste läsarkommentaren på den sajten - Macrons påfallande tomhet är tydligen ett tema även utomlands:

   "Macron är en biologisk robot byggda av EU... de fjärrstyr honom och har programmerat in hans ihåliga och repetitiva plattityder. Macron är inget ledarmaterial. Han är inte ens en karismatisk förrädare, utan enbart en förrädare."

   Radera
 7. "Valdagen 7 maj står transiterande Rahu i gradexakt konjunktion med Macrons Saturnus"

  För att jag använde sanna noden, ja. Med antika noden blir det graden intill, men framför allt blir det så att transiterande Rahu kommer i gradexakt konjunktion med Regulus. En kung ska väljas. Transiterande Rahus disponent Solen står för närvarande i nära konjunktion med Macrons Måne i Väduren. "Vem som än vinner blir det en kvinna, antingen jag eller Merkel", som Le Pen vitsade till det i sista debatten.

  Transiterande Månen kommer valdagen att passera den viktiga punkten 18 grader Jungfrun där kandidaternas noder möts. Transiterande Jupiter i samma tecken bildar en konjunktion med Le Pens AC och lägger trigonaspekten mot Macrons AC. Ja, vem vinner? Det blir med till visshet gränsande sannolikhet giljotinen/Ketu för Le Pen. Ruinfeldt hade också en förmodat gynnsam Jupiterkonjunktion i valet som han förlorade. Den stora välgöraren gjorde att han snabbt och bekvämt kunde slinka iväg till ett välbetalt rovbanksjobb.

  En MARChe!
  EmaNuel MACRon

  "Framåt!" är alltså det falska mottot för den biologiske roboten som har fyra retrograda planeter i sin födelsekarta.

  SvaraRadera
 8. SR: "Trots förlust en historisk seger för Nationella Fronten"

  Ja, det förklarar ju de tvetydiga transiterna!

  Vid nästa val om fem år kommer NF sannolikt fortsätta uppåt i opinionen. Då kommer ju arbetslösheten vara ännu större, fler terrordåd ha inträffat och Paris stadskärna kommer att se ännu mer ut som en sophög än vad det gör idag.

  Globalismen strikes back kommer inte att räcka till. EU är dödsdömt även med Macron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du märkte engagerade jag mig inte i ämnet. Alternativen (och valutgången) visar hur dödsdömd demokratin är. Bara ett ord och en omskrivning för global kapitalism. I "min" värld, i nästa värld har mänskligheten löst basförsörjningen. De med talanger kan öppna garageverkstad eller vad de nu är bra på och kreera till sin och andra glädje. De utan talang kan konsumera utan dåligt samvete. Vinning behöver inte figurera i ekvationen, men säg det till regeringen Löfven (en värre skara idioter har jag aldrig sett).
   :-)

   Radera
  2. För att citera Lars Ekborg ur monologen "Bunta ihop dom" (av Beppe Wolgers)

   "Vi hade en sån där skönhetstävling vi hemmavid, å varenda kärring i byn ställde upp på det där. Ingen vann!"

   Radera
 9. Det är svårt att läsa ut allt ur en rashi-karta. Här en video före valdagen av Sam Geppi där han i realtid dissekerar kartorna för LePen och Macron men framför allt lägger stor vikt på D10-kartorna;
  https://www.youtube.com/watch?v=TyaQ-86a-Zw

  SvaraRadera
 10. Jag får revidera mig själv - det går att läsa ut "allt" ur en rashi-karta. Det finns har jag upptäckt en enkel metod att räkna hus efter sin ålder (ett hus per år) och därmed kunna se vad som är det övergripande temat vid en specifik ålder...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara gratisprogrammet (PC enbart) Jagannatha Hora innehåller mer än 50 metoder för att beräkna planetära dasha-cykler, och jag gav redan efter några år upp ambitionen att bli vedisk astrolog i detta liv! För mycket information.

   Denna blogg har alltmer gått sin egen väg och ger (hoppas jag) okonventionella kommentarer _inspirerade_ av astrologiska tolkningsregler men inte underordnade några system. Plus logik för att hålla det värsta svamlandet borta.

   Flera av de gamla grekerna presenterade egentligen inget annat än förklädd hinduisk filosofi så metodvalen är inte helt fel. Metoden spelar mindre roll, den logiska stringensen är allt.

   Om metoden du nämner gäller samma sak, det finns så många bud om hur man kan bryta ner en livslinje och det ligger redan i grundnivån att planeterna äger vissa sträckor i människans livslopp och därmed kan studeras (dock inte år för år) för periodernas grundläggande karaktär.

   Men så generell är den "livsplanen" att jag inte ens brytt mig om den. Dasha-systemen (där jag på stickprovsvis provar det enklaste och mest populära, Vimshottari, då och då) ger tajtare besked, särskilt för undercyklerna vars start- och stoppdatum vid flera stickprov visat sig stämma märkvärdigt bra med att "nya vindar" börjat blåsa i mitt eller andras liv.

   Ofta hittar man väl en metod man gillar och sen "gör man astrologi" utifrån denna resten av livet...

   Radera