Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 april 2017

Det självförbrännande väst sett genom dess it-diktatur

Ett av bloggens intermittenta teknikgnäll utan koppling till astrologi. 

Windows XP Pro lanserat 2001 på en Dell-dator
köpt 2006 och med potential att köra i årtionden.
Dödad av en bransch för att tvinga fram nyförsäljning.
Var finns den av kapitalister omhuldade "valfriheten" i detta?


Istället för den vanliga nerladdningssidan ser nu användare som söker uppdatera sina operativsystem ett felmeddelande: "Din PC använder en processor som designades för den senaste versionen av Windows."

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/windows-7-update-microsoft-81-download-windows-10-software-a7684256.html

Så har flera industrier - operativsystem och annan mjukvara samt datorhårdvara - slagit sig samman för att tvinga fram en allt snabbare konsumtionstakt.

Efter att 2003 ha köpt ett datorljudkort av professionell kvalitet blev jag bedrövad att se att tillverkaren redan 2005 slutade uppdatera drivrutinerna till kortet som tydligen funnits på marknaden cirka 5 år. Därmed tvingade det tyska företaget indirekt sina kunder (i huvudsak ljudstudios) att kasta perfekt elektronik i soporna och köpa i princip samma produkt (under ny modellbeteckning) en gång till.

Jag vägrade anamma detta sjuka beteende och lyckades få ut 11 år ur ljudkortet genom att förbli med det utmärkta Windows XP ända till 2014. Då tvingade en svensk djävulsfirma som ligger bakom BankID fram ett nytt datorköp eftersom de dansar efter Microsofts pipa. Köpsvaga människor tvingas byta ut dyr elektronik långt innan det borde vara nödvändigt. Är västerlandet värt att fortsätta som civilisation när grundattityden är så här rutten och destruktiv? Det är som det sitter en galen uppfinnare vid rodret i den här båten. När medierna ibland skriver om någon person som hamnat i kläm i teknikhelvetet, brukar det alltid sluta med att man tar parti för vansinnet och att det nog ändå är den enskilda användaren som är en bakåtsträvare eller i otakt med samtiden. Aldrig en antydan till verklig sjukdomsinsikt i de här artiklarna.

Även utan säkerhetsuppdateringar från Microsoft har min XP-maskin fortsatt fungera perfekt som musikdator och som öppning ut mot internet, vilket den sedan delar ut till ett andra nätverkskort jag installerade så att andra datorer i hemmet skulle kunna använda samma bredbandsförbindelse.  Jag vet inte hur många år det här arrangemanget i princip skulle kunna fungera. Mig veterligen har inte Microsoft byggt in någon tidsinställd bomb i sitt XP. Det blir väl hårdvaran som först klappar ihop.


Så här bra produkter som XP råkade bli är naturligtvis döden för dataindustrin. För att inte tala om kvaliteten på den DELL-dator som ännu 2006 såldes med XP -  min två år gamla Kina-DELL är smörja i jämförelsen och trots det inte billigare än föregångaren, som gissningvis tillverkades i skatteparadiset Irland. (Det var före DELL flyttade tillverkningen till Kina som alla andra onda kapitalister.)

Det nya är att alla nischer gaddat ihop sig extremt väl för att samstämmigt krympa livslängden på sina produkter, allt under att någon anonym kommunikatör på Microsoft ljuger sig blå och lovar att man har "omsorg om kunderna".

Eftersom jag köpte ny dator så sent som våren 2015 och Microsoft nu aviserar begränsad support fram till 2023 för det Windows 8.1 som ingick, kanske man inte ska klaga. Förutsatt att inget går sönder i datorn eftersom inga reservdelar längre tillverkas till utgångna datormodeller. Förutsatt att DELL-datorn från Kina håller fick det här datorköpet lov att leva 8 år. Marknadskrafterna är ren ondska och alla som applåderar dem barn av ett människosläktet som redan har tagit kål på sig själv ur oss, framtidens själar, och det vi sett av nästa profitbefriade värld.

Microsoft representerar perfekt västerlandets vansinne. Det är datateknikens rovkapitalistiska natur som bäst förklarar varför hela samhället håller på att gå åt helvete. IT-fascisterna har satt agendan och tempot även inom otaliga andra områden. Se bara reduktionen av välfärdsarbetare till överstressade slavar som ränner runt med IT-kontrollerade tidmätare i sina smartfånar - eller är det Stockholma medelklassjoggare och deras "uppkopplade" stegräknare jag tänker på? Dem har jag ett särskilt horn i sidan till eftersom de är en kollektiv vy som visar hur ynklig en människan utan kontakt med sin individualitet blir, en flockvarelse som inte bidrar med något alls förutom då kanske som "person" i umgängeskretsen.

Hur obegåvad kan en människa få bli och fortfarande ha rätten att kalla sig något mer än djur? Se förra inlägget om Google-chefen, mördad i joggingspåret där hon säkert var uppkopplad till "molnet", från vilket intresserade parter som t.ex. försäkringsbolaget kunde förse sig med hennes fysiska mätdata, uppladdade i realtid, och därifrån kontinuerligt räkna på risken att behöva betala en ersättning till försäkringstagaren och därmed premiens storlek eller om joggaren ens ska få fortsätta som försäkringskund.

Välkomna till helvetet, västerlänningar! Ni anslöt er frivilligt för att ni var så rädda för er inre individualitet och vad den hade att säga om "komforten" era sämre jag åtrådde...

De flesta är som sagt så obegåvade att de inte fattar något förrän de är hopplöst snärjda i skiten. Mjölkkossor som dussintals parasiter mjölkar från dag till natt via "appar" och hela "smarta, uppkopplade hem". Den västerländska människans värdighet är död sedan länge, hon är nu bara ett litet bihang till det MONSTER teknokraterna skapat i sin avbild, en gudlös spegling av dem själva och deras fartblinda och söndriga själar. Inte konstigt att terrorliknande vålnader nu kastar sig över folk och fä! Det är en civilisations död vi genomlever på första parkett.

Så ... Än en gång hoppar jag av Microsoftdiktaturen och kör Windows 8.1 så långt bortom supportens slutdatum 2023 som det går. Men då kommer förstås BankID att ögonblickligen tvinga mig tillbaka till slit-och-släng-världen som de gjorde för två år sedan. Med mindre än att BankID i sin symbios med de onda bankerna har kriminaliserats genom ett folkets otippade uppvaknande och en ny regering som vågar förstatliga banksektorn och få ett slut på den ringdansen kring guldkalven / penningen. Fet chans. I väst gäller "konsumera tills du dör" - till det bittra slutet. Några andra religioner tillåts helt enkelt inte här längre, vilket senast regeringen Löfven i sin fåvitskhet inskärpt.


Post script/överkurs


Jag brottades för ett par veckor sedan i dagarna tre med två "smaker" av det alternativa operativsystemet Linux - för dem som fått nog av Microsoft och deras Windows. Men tyvärr är den största och mest publikvänliga versionen, Ubuntu, bara ett fattigmannens Windows. Från första sekund anade jag oråd inför Linux-världens lillebrorskomplex: de "förpliktar" sig att stödja varje "stabil" version av Linux i fem år.

Om nu Microsoft sökt gömma Windows tekniska inställningar genom att kleta lager på lager av skärmbilder lagom för treåringar, så har Ubuntu stängt mer avancerade användare helt ute från alla justeringar av systemet. Med mindre de redan är proffs som kan hantera Linux djupare insida via ett terminalfönster och ett kärvt kommandospråk.


På jakt efter ett mellanting installerade jag istället Linux Mint, som visade sig närmast identiskt men åtminstone inte släpade in Amazon-reklam på skrivbordet - akuta tecken på Ubuntus förestående kommersialisering och anammande av Microsofts ondska. Linux Mint gav dessutom användaren åtkomst till systemmappen via motsvarigheten till Windows Utforskare. Genom systemmappen kunde man själv göra en del djupare systemjusteringar och utvidga systemets hantering av externa hårdvara.

Men problemen hopade sig direkt med XP-maskinen (Linux installerad på en extra hårddisk). Det var problem med precis allt utöver standardinstallationen, de två nätverkskorten, uppgiften att sätta upp ett hemnätverk med en Linux omgiven av Windows-maskiner, att få det gamla studioljudkortet att fungera (trots att jag såg att systemet noterat kortets namn). T.o.m. att få en välkänd HP-skrivare att fungera var en övermäktigt uppgift, trots att Linux-miljön hade tre hela olika drivrutiner att välja mellan och där ingen fungerade. (Jag hittade en besviken användare på nätet som upplevt detsamma.) 


Efter tre hela dagars studier och experimenterande hade inget av dessa problem löst sig och jag tappade helt lusten för Linux. Det här är bara för luspanka grabbar som gjort det till sport att dissa Microsoft och självplågande problemlösare. Det blir inte bättre av att Linux-världen på nätet är ett kaos av dokumentation där merparten inte ens gäller längre eftersom den är så gammal. Det här kostade mer än det smakade. Om tio år, kanske...

Inga kommentarer: