Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 23 april 2017

Bedövningsmedlet Spotifys grundare anses tillhöra världens viktigaste
Tidskriften Time har i sin lista över förra årets 100 viktigaste inkluderat Spotify-grundaren. Enda svensk för övrigt, men den detaljen raderade Aftonblödningen strax bort i sin länk till SvD/Näringsliv. Det såg väl för ynkligt ut att svensk innovationsförmåga inte står sig bättre i världen än denna skitprodukt på relativt låg verkshöjd.

För vad är det egentligen kapitalisterna applåderar om inte Karl Marx gamla sanning att kristen religion är ett folkens opium men överfört till musik som ett bedövande bakgrundsorl som dövar själssmärtan att vara en löneslav? 

Spotify är det perfekta verktyget för att pacificera människor och få dem introverta och lätt styrda! Musik är en drog.

Åtskilliga år före Spotify satt jag några år på ett ledande it-kontor i Stockholm. Naturligtvis tillverkade grabbarna på företaget en intern nätverksjukebox som alla kom samman kring. Med generisk popmusik i kontorslandskapet kunde vi alla glömma vilka substanslösa skitliv vi egentligen levde om man bara såg igenom de flotta lokalerna...


I brist på födelseklockslag för Daniel Ek passar en solascendent (Surya lagna) bra i sökandet på bekräftelser på storhet i världens ögon. Året 1983 var det bästa år man kan tänka sig för en födelse under Solen i Vattumannen eftersom ascendenthärskaren Saturnus står "upphöjd" i välbehagsorienterade Vågen och dessutom i det lyckosamma 9e huset för "universell dharma". I sitt dagaktiva liv och som celebritet (båda "Solen") har Ek perfekt samklang med "världens gång" (eller hela universums). Det är en klassisk svensk ingenjörstyp vi ser i kartan. Det blå Luftelementet tenderar mot organisation och blåkartor som visar hur saker fungerar.

Däremot ger jag inte ett skit för den näriga sidan hos honom som också är den som hyllas. Saturnus står slirigt då den disponeras av lyckoplaneten Saturnus i den fanatiskt vinstorienterade Skorpionen, ett Vattentecken som här kopplar till ett av de tre artha-husen, materiella resurshus. Det lyckosamma näringslivet i Eks låga själsnivåer förstärks av den ömsesidiga receptionen mellan Jupiter och Mars, och till den senare knyts också Venus, ägaren till Saturnus i Vågen. Mars och Venus står också i ett av de materiella resurshusen (hus 2) och receptionen ger alltså en perfekt kombination av Jord och Vatten som förenar egna plånboken och officiell makt eller status (hus 10).

Det är inte mycket att säga om detta, förutom att hans uppfinning som sagt är till för att träbinda massorna: folkens planet Måne ställs under hans egen närighet - jämför den lodräta "sataniska axeln" i horoskopet för Svenskt Näringsliv. Hos den här rikemansorganisationen kombineras stora förmögenhetens Jupiter i 10e makthuset med den snåla och dominanta Saturnus i ren och skär diktatorsposition (jfr Napoleons och Hitlers horoskop). Ek nöjer sig med den mer behagliga Jupiter eftersom it-folket bara berikar sig själva - deras verksamheter skapar oändligt få arbetstillfällen så "Saturnus" - arbetsledaren - behöver inte vara ett lika prominent inslag.

Ek har varit driven "entreprenör" sedan han var fjorton, en intressant ålder eftersom det är då Venus kickar in, efter den intellektuella mognaden under Merkurius. Här startar alltså den "horbocksenergi" Venus med Mars ibland tecknar, men utifrån Solens karriärperspektiv läggs all amorös kraft på att få den egna plånboken (hus 2) att växa via lyckosam expansion uppåt i samhällets hackordning (hus 10). Det är en snuskigt lyckligt lottad stjärnhimmel ur rent karriärklättrar- och supermaterialistiskt perspektiv!

Faktum är att dessa omen är så entydiga att jag får känslan av en makalöst tråkig människa som till fullo insupit och blivit ett med västerlandets döende kapitalism. Det är rätt typiskt ingenjörstyper att sakna humanisternas bredd och klokhet. En ren makt- och penningmaskin, det är vad man tycker sig utläsa här. "Receptionen" mellan de två Vattentecknen (Näringssjälen) är enormt viktig ur solperspektivet.

Eks horoskop har tidigare kommenterats, men då ur Chandra lagna-perspektivet, med Månen som sinnelagsascendent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar