Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 18 april 2017

Aftonbluddret skrävlar och råkar bidra till astrologin

Aftonbluddret skryter om sin förträfflighet genom att bryta ner den egna bevakningen av Stockholmsterrorn i hårda siffror. Siffror är viktigt när de ska försöka pungslå sina annonsörer på högre avgifter. Vanliga läsare står bara frågande inför denna underliga artikel från tidningens olson-olson publisher, men skälet är alltså att hon likt galningen på Expressen, Mattson, skriver över huvudet på folk. Det är branschen som pratar med sig själv här.

En särskild eloge ger olson-olson till tidningens nyhetsredaktör Maria Carron som beskriver jobbet med att särskilja fakta från substanslösa påståenden (vilket ingen tidning gjorde särskilt bra - minns larmrapporterna om skottlossning både här och var i Stockholm). Carron säger att det var som att "stå mitt i ett vattenfall". 

Där har vi nu en utsaga som astrologin skulle kunna verifiera till sin fördel. Det finns bara två stycken på birthday.se med det här ovanliga efternamnet och en av dem är bara sexton. Den andra har rätt ålder för en chefsposition och bor exakt i den journalistinfesterade smeten söder om Stockholm där denna underart bildar en egen Vatikanstat varifrån den enda sanna religionen, den samhällsbevarande propagandan, utgår.

Merkuirius har här rollen av "den onda daimonen" och stiger själv
fram ur 12e och fyller det egna och folkets psyke (båda Månen)Det behövs bara en kort blick på det mest troliga horoskopet för att hitta det där vattenfallet Maria Carron talade om. Håll med om att det är märkligt. Och att en faktabesatt människan antingen är född i Tvillingarna eller Jungfrun (båda merkuriala) bekräftas också eftersom den ettriga Mars i Vatten just hällregnar småspik över den kritiska Solen i Tvillingarna, medan Merkurius själv typiskt nog degraderar sig till den sämsta sortens medvetande: den som enbart lever för ögonblickets sensationer i passionerade Vattentecknet Kräftan! 

Missa heller inte utvärderandet av nyheter - en klassiker i axeln Kräftan/Stenbocken är att den senare - överheten - bestämmer vad den låga sinnesfixerade pöbeln (Kräftan) ska få sig till livs. Nyhetsvärdering som hackordningstänkande, en hierarki som Stenbocken råder över i zodiaken. Notera särskilt att det är frågan om vilken nyhet som ger mest framgång (Jupiter) som styr den här infama tidningens arbete. Nog verkar den här dagen vara ämnad åt en nyhetssorterare... 

Det är inte alls förvånande att de anställda på ett eller annat sätt återklingar av en kapitalistisk och vinstjagande tidnings primära målsättning. Hade olson-olson hade någon som helst heder i kroppen skulle hon aldrig ha värvat kapitalism-kramarna Johan Norberg (ärkeliberal) och Petryz - jag minns aldrig namnet. Hon som startade Sveriges första horhus på nätet och uppenbarligen älskar att tjäna pengar på att låta andra rasera sina relationer i jakt på en kortsiktig kick. Det är därför den här bloggen ibland råkar stava fel och kalla tidningen för Aftonhoran. Nu har verkligheten kommit ifatt dikten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar