Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 8 mars 2017

Scarlett Johanssons Skorpionascendent

Bloggen uppgav i sin begynnelse ett rent hypotetiskt födelseklockslag för aktrisen Scarlett Johansson och fick en motiverad läsarfråga om källan till denna tidpunkt. När kvinnan nu skiljer sig från någon fransos som hon inte dragit jämnt med trots sin europeiska air på senare år (AB), kastade jag en ny blick på AstroDatabank men där alltjämt samma vaga och C-rankade angivelse står att läsa, sju på morgonen utifrån en väldigt vag tidningsnotis som bara uppgav "morgonen" men inget klockslag. 

Hur astrologen som preciserade till 7.00 kommit fram till detta framgår inte, men jag måste säga att jag köper en Skorpionascendent, särskilt som det finns tydliga paralleller mellan Scarlett Johansson och den här kvinnan som definitivt föddes siderisk Fisk och med Skorpionen stigande i öster. Lustigt nog är hennes förstanamn identiskt med Johanssons mellannamn!


Med "look-alike" innefattar jag också hur den inneboende själen drar i trådarna och styr sin yttre dockvarelse och de här två använder sin muskulatur runt munnen väldigt snarlikt och avslöjar ett liknande garnityr. Båda har en lätt kälkbacksnäsa som slutar i en liten plopp och den anonyma är något av en femme fatale som kan uppbåda en ansenlig mörk energi i sin blick.

Detta var ett av de tidiga fall som fick mig att inse att den sideriska zodiaken stämmer - inte för Skorpionascendenten som i just detta fall är densamma även enligt tropisk zodiak, men för Solen som kvinnan vill ha kvar i den tropiska Väduren som hon alltid varit van vid. Men sanningen är att Fiskarna stämmer vansinnigt mycket bättre på en formbar och impressionabel natur, en tystlåtenhet och lyhördhet som Solen i Väduren knappast är känd för.

Det hypotetiska sjuslaget för Scarlett ger en närmast perfekt matchning mellan aktrisens Måne i Skorpionens första grad och den anonyma kvinnans ascendent i Skorpionens första grad!
  
Det vore nog befängt att räkna med identiska "enäggstvillingar" i samband med exakta astrologiska paralleller, men jag köper gärna astrologins lärosatser utifrån den allmänna "vibb" som jag får av båda ansiktena. 

Argumentation utifrån enbart mötet i Skorpionens första grad lär snart resultera i exempel på folk som ser helt olika ut, så jag måste snabbt tillägga att båda kvinnorna också har Jupiter i positivt härskarläge i Skytten och att båda har energiplaneten Mars i Jord, vilket betonar det naturliga och sexuella hos dem. Scarletts Mars har en stark placering i Stenbocken och är samtidigt ascendenthärskaren (en saturniskt kontrollerad Mars kan förklara varför hon kan upplevas som rätt stel och begränsad i sin rollgestaltning och likt Barack "Saturnus-i-Stenbocken-i-öster" Obama tenderar att staka sig när hon talar. Det är censorn Saturnus som är inne och stör det spontana flödet från själen/intelligensen och "grammatik- och pk-kontrollerar" allt som personen söker uttrycka. Resultetet blir en viss ojämnhet i kommunikationen. 

Scarlett tycks också sitta fast i klichéer (formalistiska Stenbocken), inte minst den om henne själv. Den anonyma har istället sin jornära Mars i Oxen, opposit ascendenten. Rollspel/utseende får sig en slev av denna energiplanet som dock är rätt loj i Oxen - det finns paralleller mellan Mona Sahlins Mars-Måne i Oxen och den anonyma, inte minst en tendens till en impulsivitet som lämnar planeringen i bakhasorna.

Ska något gott sägas om positionen är att det finns ett lugn över Mars i Oxen som ger trivsel. Bara när den stressas förvandlas den till skenande och råmande boskap. Det är också viktigt att minnas att Skorpionen i öster naturligtvis har Mars på sin sida, som en "verksam välgörare" och den anonyma har, så vitt jag vet tur i kärleken och en viss företagsamhet i uppsökandet av tänkbara partners. Det är typiskt Mars att vilja bestämma själv även om positionen i Oxen som sagt är lågmäld och inte uppenbart gåpåig. Här är det mat och dryck som gäller för att uttrycka favorisering. Scarlett Johanssons Mars-Stenbock indikerar istället en alltigenom statusmedveten kvinna.

Det är intressant att se hur besvärad hon är av sina yppiga kvinnliga former: Venus och lyckobringande expansionsplaneten Jupiter (i matglädjens andra hus) tenderar till klassiska kvinnliga former men se hur formalistiska Saturnus drar sig in i vedermödornas 12e hus samtidigt som den är "ägd" av denna kvinnornas kvinna (Jupiter-Venus).  

Att sedan libidoplaneten Mars ägs av denna Saturnus tecknar en konventionell och ganska strikt moral - alla Skorpioner är inte alls sexualfixerade djur! Frigida Saturnus i 12e sägs enligt indisk astrologi vara en bra placering för att ta udden av de förluster som hotar där, men samtidigt måste man ju undra lite eftersom 12e enligt samma tradition är sexlivets sektor, sedesamt formulerat som "sängkammarens hemliga nöjen". Behöver Scarlett redskap och utstyrslar - formalistisk rekvisita - för att gå igång? Saturnus är en verksam illgörare för för den otyglade lidelsens Skorpion - detta är naturens punkt för reproduktion av arterna - och naturen känner ingen hackordning sådan som Saturnus introducerar. Jag tänker inte gräva djupare i Scarletts hemliga preferenser här!

Ett är säkert. Horoskopet ligger hårt koncentrerat runt hennes ego/ascendent och kvinnan ger heller inget intryck av att vara speciellt beläst eller bildad eller ens skarptänkt. Det är Jupiter-Venus som gav henne en sådan handfull "kvinna" att ta ställning till i detta liv, att mycket annat inte hinns med.

2 kommentarer:

 1. Om vi ändå är inne på Scarlett Johanssons sexualitet så borde nog filmen "Under The Skin" nämnas. Där spelar Johansson en alien som förför män vilka blir konsumerade av henne. Hon är dock inte kapabel till att ha vanligt mänskligt sex vilket hon så småningom upptäcker. En väldigt originell och kuslig film.

  Trailer:
  https://youtu.be/NoSWbyvdhHw

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant koppling till "liemannen" (Saturnus) i 12e - om man tar det i bemärkelsen berövanden och världsliga förluster! Den solitära stengeten som huserar sexplaneten och ägs av förlustbringande Saturnus är lika intressant. Kan det vara så att valde rollen för att hon kunde identifiera sig med den? Annars var min gissning om Saturnus i 12e mer i linje med att "binda och piska" - sex i en sjuklig kompination med frihetsberövande och maktmänniskans övergrepp mot den utsatte...

   I termer av 12e huset som platsen att rena sig från sina synder och även (vad jag läst) _närmast_ föregående liv, skulle man kunna misstänka ett tidigare liv som tortyrmästare eller något annat ruskigt livsverk! Men med sig i detta fick S.J. också en hysteriskt lyckosam position för kvinnlig skönhet, vilket är så långt som de flesta orkar blickar...

   Radera