Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 1 mars 2017

Hör vem som snackar!


När Margot Wallström i den socialdemokratiska regeringen oroar sig över ett nytt kallt krig i världen, gnisslar det illa i öronen av det svenska hyckleriet! Det är mindre än två dygn sedan jag kommenterade att det här landet sett till folkmängden är världsbäst på att exportera krig och död med i princip alla slags tillhyggen utom just kärnvapen, och bara min realism räddar mig från inbillningen att Wallströmskan nu söker begränsa skadan mot "Sverigebilden" som en liten femtioöresblogg med få läsare orsakat. Hon gör sitt hycklande utspel i samband med en slentrianmässig och kraftlös årlig nedrustningskongress (AB).

Här är några glimtar (eller "flashbacks" som de natofierade svenskarna numera säger) från en inte alltför avlägsen forntid. 

DN 2011:Och hur många av de som var inblandade i Bofors produktion av landminor, inte minst den ökända Valmara 69 (innan vapentypen trots bl.a. USA:s högljudda protester förbjöds), hur många av dessa aktivt onda eller nyttiga idioter som deltagit i vapenproduktionen kommer att återfödas vanskapta eller råka ut för svåra och lemlästande olyckor i sitt nästa liv? DN kallade vid något tillfälle världens alla oröjda minfält ett "massmord i ultrarapid".


Frågan om vem som bär skulden till den svenska vapenindustrin (i Bofors månghundraårig!) har ett svar som dock beror på vilken tilltro man sätter till exceptionellt mediala människor (med vilket inte menas linslusar i medierna utan klärvoajanta individer). 

Under mer än 30 dokumenterade år producerade amerikanen Edgar Cayce (1877-1945) under trans läkekurer för människor läkarvetenskapen givit upp hoppet om, och i den stiftelse som upprättats till hans minne finns bevarade alla dokumentation inklusive sanningsintyganden ("affidavit") från allt från vanligt folk till USA:s elit som drogs som flugor till den klara ljuslågan sedan fenomenet Cayce fått en förstasida i en av de stora New York-tidningarna, typ "obildad man blir doktor under hypnos". 

Hans ordinationer fick bedrivas genom att de hjälpsökande formellt gick med i en förening för att undvika kvacksalverilagen och det var verkligen säregna men effektiva huskurer som strömmade ur "den sovande profetens" mun. En av de märkligaste incidenterna var när han förordade en medicin som den sjuke borde leta efter och som skulle fungera perfekt för åkomman, bara för att upptäcka att medicinen inte föreföll existera. Ytterligare en transsession avslöjade att medicinen visst fanns, men bara just var på väg att släppas på marknaden. Den lilla detaljen hade Cayces "transkälla" missat vid första ordinationen!

Utöver hälsodiagnoser under självinducerad hypnos gjorde Cayce också många föreläsningar följda av frågor och svar i djupare, metafysiska ämnen. Några tusen tidigare liv-analyser finns också bevarade bland de sista 30-talet år som bevarades genom att familjen Cayce nu hade en ständig stenograf vid hypnostillfällena.

Varför Bofors enkla montörer i Sydostasien av den svenska dödsminorna kommer att slippa syndfria från sitt eländiga arbete medan de svenska dödsarkitekterna troligen inte gör det, illustreras av två fall från det omfattande Cayce-material som funnits i tryck.

Exempel 1. Bödeln, som inte hade något val utan sattes att avrätta kriminella, kommer inte att dra på sig någon ytterligare karma inför kommande liv. Han är bara ett enkelt verktyg - förutsatt att han inte får "blodad tand" för det han gör!

Exempel 2. Det specifika fallet från Cayce-materialet med en kristen präst som i vuxen ålder alltjämt kissade på sig på sig, vilket förstås hämmade hans liv på alla sätt och vis. Om jag minns rätt kombinerades här de två typerna av transläsningar då den fysiska examinationen från Cayces slutna röntgenblick inte visade några problem med prästen. Det var vid genomgången av hans karmiska härva av tidigare liv som Cayce kom upp med ett nyligt liv i New England (återigen om jag minns rätt). Där hade han varit en av de mest pådrivande lokalborna i en pågående häxprocess. Den här mannen var en av dem som band fast de häxanklagade kvinnorna och sedan doppade dem i vatten.

(De som drunknade var tydligen oskyldiga - shit happens! - men skulle någon visa sig flyta på vattnet var det definitivt en häxa som man kunde göra processen kort med). 

I trans konstaterade Cayce med sin undermedvetna direktkontakt med prästens själ (och dess "långa minne") att mannen i New England under häxprocesserna arbetat upp en fanatisk glöd och faktiskt njöt av att dränka kvinnorna i vatten. Genom karmas oförutsägbara sätt att spegelvända saker  dränktes han själv i detta liv i egen urin som en slags bakvänd bild av den upphetsning som en gång kom över honom! 

Mötet med Cayce var också en "förprogrammerad" del av hans öde för detta liv. Han hade förblivit ett generat offer för sin urinering förutan den hypnotiserade mannens andliga diagnos och den fysiska huskur - "uppvärmd påse motorolja applicerad över solar plexus" i en viss intervall - som slutligen fick inkontinensen att släppa taget om prästens psyko-somatiska lägre själsnivå.

Men, invänder kanske någon sig, tänk om Bofors vapenarkitekter och aktieägare - och Margot Wallström - är verkliga iskalla psykopater, hårdnackade rationalister som förblir känslomässigt oberörda av den svenska vapenindustrin: "Det är bara affärer", "det här är bara en fråga om nationens ekonomi". I så fall undviker ju också dessa, fastän skyldiga som synden själv till tallösa dödsoffer och andras livslånga lidande, att trilla in i häxdopparens upphetsade tillstånd som angavs som triggern för hans intimproblem i detta liv.

Cayce fördjupade frågan om karma ytterligare i en och annan transläsning av rent metafysisk natur. Det är inte bara en fråga om den lägre själsnivåerna där affekter rumsterar som i en ormgrop. Det är också en fråga om det komplexa samspelet mellan känslor och individens KUNSKAPSNIVÅ. En idiot (som vi har många av i riksdagen) har mindre att stå till svars för när själen är naken på "andra sidan" och Vågskålarna tas fram. Den som var begåvad och visste vad som var det rätta men för simpel vinning gjorde det felaktiga kommer väver en tung mantel av negativ karma att axla som en fint materiell kropp i ett kommande liv. 

Astrologin talar egentligen inte om själen men söker beskriva just denna fint materiella kropp med dess dispositioner och det öde dessa bär på. I många fall ser dispositionerna så tydliga ut, att man kan börja fråga sig om den resulterande människovarelsen av kött och blod alls har någon fri vilja för det liv som ligger framför henne - friheten skars av redan på övervåningen, i det himmelska arkitektkontoret.

Så frågan är alltså: Vad sysslar egentligen landet Sverige med och vad tror medborgarna att de kommer att skörda. Ingen kan väl vara omedveten om av vi är mästare i att låta ANDRA folk dö, medan vi sitter i högan nord i våra lyxrenoverade hem. Skriv upp att merparten av nationen kommer att återfödas på en krigsskådeplats som slås till spillror, någonstans, någon gång. 

Varför? Jo, för att vi är så välinformerade. Aldrig i någon mänsklig tidsålder har det väl surrat så mycket information i luften och efter Internet är situationen helt abnorm. I Vattumannens tidsålder kommer alla att veta allt (i princip). Och i ett sådant klimat blir det än viktigare att hörsamma Cayces antydan om att relationen mellan det man VET och det man GÖR spelar in för den karma man tillverkar sig, från dag till dag, år till år.

*****

Svenska Bofors cynism och hycklande angående de landminor man sade sig  tillverka för att stoppa pansarfordon men i lika hög grad drabbade civila ses i namnet på deras skamfulla Valmara 69 (se bild ovan). Jag misstänkte att det var någon satan som tänkt ut namnet och eftersom "mara" är ett givet ("nattmara", "mardröm") funderade jag lite om "val" kunde syfta på det fornnordiska himmelriket Valhalla, dit de som stupat i krig kom.

Etymonline ger mer information: "Proto-Germanic *walaz (source also of Old English wæl "slaughter, bodies of the slain," Old High German wal "battlefield, slaughter"), from PIE root *wele- (2) "to strike, wound" (source also of Avestan vareta- "seized, prisoner," Latin veles "ghosts of the dead," Old Irish fuil "blood," Welsh gwel "wound"). "

Slår man nu ihop båda leden i Boforsvapnet, inser man plötsligt hur illvilligt och skruvat namnet är! För genom att knyta an "maran" är det inte längre en ärofull död på slagfältet och en garanti om att komma till himmelen som det fega och försåtliga vapnet tecknar. Nej, minan representerar "maran att dö på fältet".

Kort sagt: Sverige har i närtid ägnat sig åt att tillverka instrument för TERROR ("mara)" - skräckinstrument - och här framtonar ännu en anledning att svenska makthavare har all anledning att söka skydd under NATO:s vingar (USA som alltjämt hävdar det legitima i användandet av landminor), inte mindre än vårt hysteriska främlingshat. 

Det är i den svenska folksjälen den verkliga terroristen hukar och gömmer sig och skyldigt värjer sig när det strömmar hit krigsflyktingar - till vilkas lidande vi är kollektivt medansvariga - och för blir så med mindre vi gör något för att markera vårt avstånd. 

Svensk spelar hjälte i
amerikansk patriotisk krigsfilm

Varifrån tror ni det här landets abnorma intresse för krigsspel kommer (och tydligen också talang för att tillverka sådana)? Det är ingen slump att skådespelarklanen Skarsgård, producerat en Alexander som troligen förstört sin karriär för livet genom att villigt låta sig castas som amerikansk stridistyp en gång för mycket. Hans själ är säkerligen en av de amerikaner som stupade i något av den Stora Satans senaste krig mot småfolk och som återvänder till jorden med samma korkat oreflekterande patriotism.

Från "himlen" såg den här själen att blivande pappan Skarsgård hade starka kopplingar till USA och valde familjen som en genväg till fortsätta leka amerikansk hjälte. En tragedi är vad det är, och de låga gör det för enbart pengar och komfort. Inget Valhalla kommer att ta emot dessa själar när deras tid löpt ut. Tydligen är de som dör i strid så omtöcknade att de även på "andra sidan" gör dåliga val! Psykologen Gina Cerminara som upptäckte fenomenet Edgar Cayce efter hans död 1945, genomsökte Cayce-stiftelsens väldiga material på jakt efter reinkarnationens underliggande principer och redovisade dessa i tre böcker, varav den första är den bästa.

Many Mansions i senare amerikansk utgåva
från 1962 samt brittisk från 1976


"Many Mansions", en av ganska få texter om Cayce med akademiskt-kritisk prägel och samtidig öppenhet för det okända, blev en storsäljare i USA efter publiceringen 1950. Cerminara redovisar vissa mönster hon tyckt sig kunna skönja genom transföreläsningarna och ser bl.a. ett slags pendelsvängningens tema. Vissa själar hamnat i "självsvängning" som en kyrkklocka som klämtar och som kommer att ringa en bra stund efter tillslaget. 

Överfört på själen kan den "traumatiserade" självsvängningen kan ta flera jordeliv på sig att bedarra. Därför har inte alla människor ens på sin högre själsliga nivå fri vilja, själen kan vara så fångad av sina egna tidigare handlingar att dess öde är bestämt för flera liv framåt sett från här och nu! 

Edgar Cayce förutspådde t.ex. sin återfödelse in i en amerikansk guvernörsfamilj och ett kommande arbeta med att återuppbygga USA efter den gigantiska (och globala) kollaps han såg komma. Fria fantasier eller klarsyn in i ett 2000-tal vars manus mänskligheten genom sina handlingar redan hade skrivit klart på 1940-talet?

I termer av den mytologiskt svårgripbara berättelsen om den Goda Tankens eviga krig mot den Onda Tanken - en slags tillvarons grundläggande disposition - sorterar, tyvärr, Sverige på Mörkrets sida! Med individuella undantag förstås, men totalt sett äger Satan det här landet och det får man bekräftelse på varje dag genom att studera massmediernas vinklingar och brist på korrekt grundsyn.
2 kommentarer:

 1. De största demokratierna är de största vapenexportörerna - till diktaturer.

  USA, Sverige, GB, Israel. Brothers in crime.
  Diktaturen Ryssland räknas inte, för det är ingen riktig demokrati eftersom ledaren suttit för länge.

  Nu pratar man om kvinnors otrygghet på TV. Det är 15 år för sent. Vi "fascister" började varna för 25 år sedan. Nu låter vi er ta straffet. Grattis.
  Den hårda blicken i LiberalOhlsson säger något om fanatismen.

  Jag vill försvara minorna något. Att exportera vapen man utvecklat är ett sätt att dela utvecklingskostnaderna. Minor är oftast försvarsvapen och inte anfallsvapen. Världen har även ändrat sig över tid. Vad som förr var godkänt är det inte längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "dela utvecklingskonstnaderna"

   -Bloggens vidare kontext är förstås postkapitalistisk eller möjligtvis idealistisk-filosofiskt informerad kommunism, där medborgarna själva bestämmer vilka aktiviteter de som kollektiv ska ägna sig åt och vad man önskar fylla sina dagar med - detta i en tänkt kommande och närmast genomrobotiserad värld, där den styrande eliten förlorat makten över produktionskrafterna...

   Radera