Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 3 mars 2017

Fröken Präktig har talat

"Att svartmåla medierna och rättsstaten är sådant som Donald Trump, Silvio Berlusconi och Marine Le Pen gjort sig kända för att ägna sig åt. Demokratiskt sinnade folkvalda inom det anständiga höger-vänster-spektrat bör hålla sig för goda för den typen av paranoida inlagor."

/Johanna Frändén i Aftonblödningen

Nå, hon kommer i vilket fall sanningen så nära som till att erkänna att medierna är ett sjavigt pack som rusar som hungriga vargar på kändisar och politiker om det verkar ligga Pengar i ärendet. Hon medger alltså att branschen är värd allt det förakt som allmogen någonsin kan uppbåda. 

Snyft, ingen älskar mej. Sånt är priset för att sälla sig till en bransch som underdånigt och tanklöst basunerar ut varje vink från den Högsta Kasten. utan att ha något eget kurage eller vilja att ens uppfylla den journalistiska uppgiften att kritiskt skärskåda det skämt till rättsstat som Frändén tycker det är "rättshaveristiskt" att klandra. Brukar inte AB själva i sina få men bättre stunder ge sig på Sveriges gravt dysfunktionella rättsstat?

9 kommentarer:

 1. Tidigare har du yttrat dig mycket positivare om Frändén :-)

  Men det intressanta här tycker jag inte är hon el det hon skriver, utan den hon skriver om: Francois Fillon. Kollade in hans horoskop häromdagen (känd ascendent) och maken till otursamt horoskop... han är uppenbarligen helt rökt som presidentkandidat. Nästan allt ligger i 6:e fiendehuset, dessutom attackerat av skorpionmars. (Källa: astrotheme)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag minns en tidigare kommentar, det är fler än en offentlig person som utlöst olika åsikter beroende vad saken gällt. Var inte så statisk. Oxens stabilitet är bara en illusion med avsändare Djävulen (denna världens herre).
   :-)

   Radera
  2. PS. Har inte följd nyheten om Fillon, men det är förstås den självtjänande Jungfruascendenten och dess härskare i 6e huset (inkl. Mars attack) som avslöjar den själviska profitmentaliteten (avlönad hustru utan att hon gjorde något jobb, tyckte jag mig se). Jungfruns antika bild av den själviska åkerbrukaren och dennes ovillhet att betala in tionde till staden (staten) som han inte känner någon gemenskap med, går igen i så många horoskop för främlingsfientliga - och denne Fillon. Skälet till främlingsfientligheten tycks antingen vara att "de kostar mig som skattebetalare" eller också den klassiska ungmön Kores (Persephone) som drabbar samma med mörkrets herre Hades (och fina svenska flicka våldtas av den mörke - läs utlänningen).

   Radera
  3. Tro inte att jag är så statisk att jag inte själv kan tycka olika från gång till gång om folk och vad de säger el skriver. Men det är kul att skoja med folk som yttrar sig så kategoriskt om andra.

   Kollade Fillons hustru också, och hon är lika stark kräfta som han är vattuman. (31/7 1955 asc okänd). Månen i skytten - hon är inflyttad från Wales, så där har vi utlandet :-) Med Fillons jungfruascendent kan hon sägas vara hans näriga ideal!

   Radera
  4. Ja där hittade du ett litet symboliskt universum som de två himlarna - och personerna - utvecklar tillsammans!
   :-) Två personer som tillsammans bildar en Fredrik Reinfeldt-typ. :-) (Har noterat två uppgifter i medierna om vem han egentligen jobbar för numera. Är det Bank of America eller Bank of United States?

   Radera
  5. Spelar det någon roll? Bank som bank och USA som USA...

   Radera
  6. Tja, för att jämföra Reinfeldts horoskop med bankchefens kan det ju vara bra att veta vilken av bankerna... :-)

   Radera
 2. burgundy blue3 mars 2017 20:04

  Konstigt att journalister inte använder sin potential i politikernas tidigare karriärer. Det är bättre att mota Olle i grind. Alltid.
  Fillon anställde hustrun, Sahlin anställde (älskaren). Att han får behålla jobbet antyder hur det ser ut på insidan av Polismyndigheten. Kriminella rättskipare är OK, så länge man är sosse. Vilka hållhakar har paret?
  På vilka grunder? Utövar de beskyddarverksamhet - åt vilka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det Frändén menar att journalisterna gör - men bara när det ser ut att ligga pengar i "grävet". Därav det här inläggets kommentar vid "Nå, hon..."

   Radera