Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 10 mars 2017

Den oförvitliga Stefan Löfven i blåsväder
Vågade svenska medier dreva mot och knäcka ytterligare en socialdemokratisk partiledare? Då skulle det kunna osa bränt för Stefan Löfven, som inte bryr sig om höger eller vänster utan bara klirret i statskassan när landets teknokrater skeppar ut gods "Made in Sweden".

Var han eller var han inte en påtryckare och mellanhand när JAS-avtalet med Brasilien roddes ibland av SAAB i nära samarbete med svenska staten? (DN).  Löfven slår ifrån sig på det sluggeraktiga sätt som man lärt känna hans tankehöjd genom.

Just när Månen går in i ledartecknet Lejonet publicerar DN nyheten om att Brasiliens ex-president vill kalla Löfven som vittne för att rentvå sig, men Löfven vägrar åka. Med Månens inträde i Lejonet råder en fullmåne eftersom Solen står i Sverigehoroskopets eget tecken Vattumannen. Den här axeln aktiverar direkt frågan om folket har värdiga ledare!

Intressant nog har omoralens och metallindustrins planet Mars nyligen nått sitt positiva härskarläge i Väduren varifrån den attackerar hemmaplanens tecken Kräften. Olyckligt nog föddes Löfven med Mars i Kräftan som ägare till hans Måne i Väduren. Så det är inte förvånande att det hettar till om öronen på honom just nu, under denna fullmåne!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar