Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 18 februari 2017

Präktigt fall av dubbelgångare i sideriska Lejonets teckenAktris vid 18 och kompositör vid 42
uppenbart "skurna ur samma tygstycke"

Av och till sparar jag en bild på ögonblickets mediefavorit i tanken att den kanske kommer till användning i något sammanhang. 

Här inser jag att halvkändisen Hayden Panettiere (en aktris i en lägre division) och sångerskan Tori Amos är kusligt lika varandra, så lika att den förstnämnda rimligen måste vara Lejon. (Jag mindes att Amos tillhörde kattdjuren.)

Det är verkligen en fullträff. Det skiljer ett kvarts sekel mellan kvinnorna men de prickar de in sina födelser dagarna efter varandra, och givet att italienskättade Panettiere har en okänd födelsetid medan Amos är född 13.10 skulle en sen födelse för aktrisen, cirka 16.00 eller senare, placera henne i Lejonets 6e grad.

Det är samma grad där Tori Amos har sin Sol, GRADEXAKT mottagare till kungamakaren Regulus välvilliga inflytande. Om stjärnorna bidrar med "typer" vet jag inte, Regulus och Algol har bara inkluderats på den här bloggen av ren nyfikenhet.


"Naturlig zodiak" med Väduren som 1a tecken


Ansiktstypen är en lejontyp man ser regelbundet med ovanligt små ögon, sensuella läppar och kraftiga käklinjer. Tycket mig se en lång och lätt sluttande näsrygg som också kommer med den här typen. Ibland lätt sluttande och ibland väldigt brant och då gärna med en liten avslutande knyck nedtill.

Är vårt dna skrivet i himmelen och "strålas in" i fostret under moderns graviditet? Är vi alla egentligen barn till Världssjälen och först i andra hand till våra biologiska föräldrar? Mycket i de satanistiska samhällssystemen, kapitalistiska eller kommunistiska skulle ändras om vår verkliga natur fastslogs en gång för alla. 

Av det tjugotal horoskop som taggats för Sol på rät linje med Regulus ser jag att skandalkirurgen Machiarini var född samma dag som Tori Amos, men innebär förstås inte att Amos är en bluff i det hon gör. Ligger det något i tanken på att Regulus välsignar Solen spelar det ingen roll vad individen kan eller inte kan - skenet blir det av en "värdig ledare". Och så kom det sig att ärevördiga skivbolaget Deutsche Grammofon fick upp ögonen för Tori Amos - en ära som sannerligen sällan vederfars en vanlig popartist! 

Första albumet med tolkande omarbetningar av klassiska teman gjorde säkert inte bolagsdirektörerna besvikna men när hon sedan egocentriskt (Lejonets svaghet) valde att för nästa album spela in gamla låtar på nytt med rätt ointressanta symfoniska arrangemang, då blev det också det sista Deutsche Grammofon önskade sig av henne. Ordet "pretentiös" ligger aldrig långt borta från Tori Amos, men jag gillar ändå motvilligt den här artisten... Kanske är något med Regulus som slår dunster i ögonen på betraktaren...

Längre bak i listan av folk med Solen med Regulus hittar jag två kvinnor födda den 21 augusti, Hayden Panettieres födselsedag. Fast tänkandet i fasta födelsedagar är oriktigt eftersom den sideriska zodiaken kontinuerligt kryper bakåt relativt vår jordiska kalender...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar