Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 4 februari 2017

Gränser, paranoida och rimliga

Lyssnar till P1 Konflikt om "hårdnande gränser". Visst gnällde skåningarna ganska omgående över att näringslivet led skada av kontrollerna vid Öresundsbron. Men det är ändå typiskt att det är nu, sedan gränsdragaren Saturnus lämnat den terrororienterade Skorpionen och gått in i vidsynta Skytten, som ett helt program ägnas åt ämnet gränser. 

Först i frihetens tecken - i visionens element Eld - kan man se och diskutera gränserna på ett annat sätt än i det tillstånd av instinktiv motivation som Skorpionen och Vatten representerar.Det är intressant att se hur den naturliga zodiaken likställer Skytten med total och vidsträckt öppenhet - detta är tecknet som expanderar och representerar universell expansion. Saturnus i Skytten blir således ett tecken om "var går gränsen för universum". Svaret ges för närvarande av den hårresande småaktiga placeringen i olyckans tecken Jungfrun för Skyttens härskare Jupiter. I den naturliga zodiaken betecknar Jungfruns sektor olyckor och fiender, så att ett horoskop för årets början baserat på bara dessa två planeter perfekt illustrerar åtminstone Europas problem med "olycksalig gränsdragning" (som nu tydligen börjar kosta mer än den smakar).

Det ska bli intressant att se om något skifte i attityder eller åtgärder inträder i september i år. Jupiter lämnar nämligen den svaga placeringen i Jungfrun den 13/9 i år (ta och ge 24 timmar, programmet tog stickprov med dygnsintervaller). Det antika talesättet att "Jupiter fröjdar sig i Vågen", skulle kunna tyda på att den sociala jämviktens Vågskålar kickar in i höst så att gränsdragaren Saturnus därefter börjar operera utifrån en mer generös och mänsklig bas än den ängsliga och individualistiska Jungfrun (som motsvarar en närmast obefintlig vilja mellan de europeiska länderna att koordinera sitt arbete - alla tvärar och tänker bara på sitt).

Den nya generösa gränsdragningen inträffar inte omedelbart vid Jupiters entré i Vågen eftersom Saturnus går retrograd i år och runt midsommar backar tillbaka in i sitt dystra och pessimistiska läge i Skorpionen. Men den vänder snart och är den 27 oktober tillbaka i Skytten igen. Så låt oss revidera prognosen: i november bör Europa få igång ett fungerande samarbete kring gränserna.

Vad dessa astrologiska tecken sedan innebär för USA under den egendomlige Trumps befäl, det får bli ett annat inlägg. Man bör rimligen jämföra transiterna med nationalhoroskopen ett och ett (samt med vilket horoskopet för EU man nu upplever som det viktiga).


5 kommentarer:

 1. Vilket krig kan den nya administrationen i USA tänkas inleda? Den pensionerade generalen Wesley Clark berättade 2007 att han tio dagar efter elfte september besökte Pentagon och fick reda på att man bestämt sig för att inleda krig mot Irak. Några veckor senare vid ett nytt besök fick han ett memo om planerna på att störta sju länder på fem år: Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och till sist Iran.

  Förutom Libanon ingår alla de länderna i Trumps exekutiva order om inreseförbud.

  En attack mot Iran är s a s det som är kvar att bocka av på listan. Den entitet som har störst intresse av ett sådant krig är Israel. Donald Trump är extremt israelvänlig, bundis med Bibi Netanyahu och dessutom är minst tre av hans fyra barn gifta med judar. Men vem som sitter som galjonsfigur har som sagt föga betydelse, då de urstarka judiska intresseorganisationerna och lobbygrupperna (såsom AIPAC och Anti-Defamation League) har förgreningar ut i minsta facett av USA:s styrande toppskikt. Hillary Clinton sade:

  “I want the Iranians to know that if I’m president, we will attack Iran. In the next 10 years, during which they might foolishly consider launching an attack on Israel, we would be able to totally obliterate them.”

  Irans trogna allierade är USA-konkurrenten Kina och ett Ryssland med vilket åtminstone Trump själv vill ha tinade relationer och samarbete i kampen mot IS. Det blir en intressant tid framöver. Trump har nu fyllt träsket han lovade att dränera med idel träskmonster från Wall Street samt nyligen pensionerade militärer, som normalt inte brukar leda civildepartementen.

  Den 16 juni 2015 meddelade Donald Trump sitt deltagande som kandidat i presidentvalet. Detta skedde i lobbyn i Trump Tower på Manhattan kl 11 på förmiddagen. Jag upptäckte just att händelsen tilldrog sig en knapp timme efter exakt nymåne, så jag länkar horoskopet här. Se själv och notera en Lejon-AC samt elfte idealhusets likheter med siblykartans åttonde:

  https://s27.postimg.org/5pgsfnhpv/Trump_Tower.jpg

  Mars alltså på samma grad som i USA:s karta och en halv grad från horoskophärskaren Solen, i USA:s soltecken. "Make America Great Again".

  Trump Tower - 16:e trumfkortet i tarot = Tornet (Mars)
  Kungörelsen skedde en tisdag (Mars)
  Donald John Trump = vokalerna ger själstal 16

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källhänvisningar mottages tacksamt, även om googling direkt avslöjar många sajter som vidareförmedlar uppgiften uttalandet. Jag har inte tid att leta efter informationens upprinnelse men är det sant lyfts resonemanget ur det konspirationsteoretiska träsket där man kan tillbringa mycket tid. Jag lämnar med andra ord din retoriska fråga hängande i luften, och söker inte som Djävulen tro att jag har kontroll över hela världens gång. :-)

   Tittar dock kort på Googles högst rankade träff, sajten Global Research, och visst är det suggestivt att tänka sig hur USA:s imperialism verkligen ser ut som Ondskan själv i sitt långsiktiga ränksmidande! När jag nyligen tittade på strategen Bannons horoskop kunde jag inte bestämma mig för om han var redo att gå i krig, men frågan kanske fått sitt svar nu... Trump eller snarare USA som det Fallande Tornet (Guds vrede) är ju ett passande Harmageddon-scenario av den typ jag visualiserat här i lite grova tankekategorier, ett avgörande krig som kostar USA så mycket att dess kapitalism bryter samman för överskådlig framtid.

   Radera
  2. PS. Trumps kandidatur och nymånen var en höjdare! Ska läsa om stycket i Tetrabiblos om nymånens betydelse och kanske skriva några rader om det ("några rader" brukar bli lite mer...)

   Radera
  3. En liten korrigering, "Trumps fyra _vuxna_ barn". Han har ju en tioårig son med Melania också.

   Uppgiften om "sju länder på fem år" tog jag från den filmade intervjun med Wesley Clark (han var NATO:s högste befälhavare över styrkorna i Europa och mottog förutom alla militära utmärkelser också Amerikanska Presidentens Frihetsmedalj år 2000).

   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

   I det korta utdraget ovan berättar han historien om de sju länderna. Han säger också på slutet:

   "There's no question that the presence of petroleum throughout the region has sparked great power envolvement."

   Tar en snabbtitt på Clarks karta här, då. Storkors i Sattva: Solen/Merkurius/Ketu i Skytten, Månen i Fiskarna, Jupiter i Jungfrun, Saturnus/Rahu i Tvillingarna. Venus i Stenbocken, Mars i Skorpionen.

   Radera
  4. Av citatet verkar han således mest krasst konstatera att hans fosterland USA har svårt att hålla fingrarna från syltburken snarare än själv vara en krigsivrande hök? Stämmer bra med medvetenhetsorienterade Sattva... (Att jämföra med Trumps massiva indikationer i mörkets Tamas)

   Radera