Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 16 februari 2017

Galne Hundens ultimatum till Europa: beskatta medborgarna hårdare för fortsatt USA-indoktrinering

Såsom i rubriken kan man parafrasera James Mattis (horoskop här) uttalande till svekfulle ex-sossen Jens Stollenberg, numera NATO-pamp i Europa (SvD).

Galne hunden kräver alltså 2% högre i skatt från EU-medborgarna - pengar som direkt ska gå till mord- och vapenindustrin (snart det sista USA excellerar i). Om inte, så kommer USA inte längre att vilja delta lika fanatiskt i den kapitalistiska propagandan i dessa länder.

Så skönt! Då kanske svenska språket skulle återvända till våra tungor. Stirrade häromdagen klentroget i närlivset på en ny chipssmak från Estrella där det stod tryckt NEW NEW NEW med stora bokstäver. Det är bara en tidsfråga innan baksidans beskrivning om hur innehållet "närproducerats i Göteborg" också skrivs på engelska. För att hjälpa alla engelsktalande teknokratkonsulter som företagen hämtar från utlandet och som bildar en högre stånd i Sveriges storstäder idag, ungefär som när Lortsverige en gång tog in fransoser för att rädda kungahuset.

Svenska folket behandlas numera som skräp och Löfvens kapitalistkryperi gör att han nu med äran axlat Reinfeldts mantel som landsförrädare, oavsett en och annan mindre utfästelse vad gäller lappning av den sönderfallna svenska välfärden. Men man måste höja blicken över det lilla, för det är i de stora frågorna man ser Syndaren agera på sitt karaktäristiskt omoraliska sätt. I Löfvens och Dambergs flackande över hela världen för att sälja svenska mördarvapen! 

Den dag Sverige sluter sig (för en tid) och börjar bygga något att på lokal nivå vara stolt över, kommer landet åter att ha en chans i det fortsatta historiska dramat. "Öppna gränser" för kapital och lycksökare enligt rovkapitalismens modell är en död policy, men de flesta har inte förstått det än. Med skygglapparna på stressar ordinärt folk runt och tror att det här Systemet går att rädda. 

De som ser, vet redan att det dog med en fet käftsmäll. Vi som ser, väntar utanför tiden på att Liemannen ska befria slavarna från deras USA-indoktrinering och alltigenom falska världsbild.

4 kommentarer:

 1. Tänkte bara tipsa om att Kajsa Ekis Ekman (som varit uppe tidigare på bloggen) pratar om just kapitalismen i senaste programmet av Idévärlden på SVT och går att se här: http://www.svtplay.se/video/12352418/idevarlden/idevarlden-sasong-1-avsnitt-5

  I ett tidigare program har även en filosof kritiserat arbetarsamhället: http://www.svtplay.se/video/11933730/idevarlden/idevarlden-sasong-1-avsnitt-1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Ekman mötte massivt ideologiskt motstånd i programmet (även från programledaren) och nationalekonomen gjorde en horribelt pinsam ämnesflykt när Ekman förde på tal ett latinamerikanskt exempel på hur kapitalismen skapat extrema klasskillnader och började pladdra om ämnet miljö istället! Ekman var (som så ofta) sund i tänkandet och uppmärksammade flera gånger den banala ämnetsglidningen "men titta på Sovjet" jämfört med det tema hon bjudits in till. Det är inte alls nödvändigt att diskutera alla tänkbara system bara för att kapitalismen ligger under luppen. Pålästa i sin sak men ändå pinsamt simpla deltagare, de övriga.

   Radera
 2. Roland Paulsens karta har diskuterats två gånger på bloggen faktiskt. En mycket stringent herre. Han påpekar att Kejsaren saknar kläder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodar att Roland Paulsen här associerar till Ekmans vision i Idévärlden om en bättre värld utan 9-5-slaveri. Och ja, astrologiskt finns en tonvikt på illuminationens Eld i båda horoskopen - förmågan till "visioner" som Reinfeldt tyckte var så farligt! :-)

   Radera