Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 3 februari 2017

Etablissemanget och deras utförare

Åsa Linderborg i AB ägnar sig åt lite lära om mängder och delmängder modell Fem myror är mer än fem elefanter, och visar hur man kan gruppera yrkesgrupper under de två stora kategorierna Etablissemanget och deras medskyldiga Utförare. Hon skriver inte stor bokstav eftersom hon inte är platoniker och förmodligen inte tror dessa levande väsen existerar annat än som tankens språkliga handtag. 

Få i det materiella väst vet numera att även tankar är Ting och svenskans gräsliga sätt att skriva gemener i början på nästan allt numera antyder en bakomliggande vilja göra folket dumma i förhållande till den härliga metafysiska värld som väntar när man väl börjar intressera sig för idéerna. 

De styrande vill inte att folk ska tänka alltför mycket kring sina existensvillkor, de ska vara produktiva i veckan och sedan under helgen spela bort alla pengarna på nätcasinon (vår tids totala förnedringsliv för dem som ramlar in denna värld för råttor gjord av råttor). IT-fascisterna som sitter i med sina offshore-bolag och leker "lura Staten", är de enda som vinner på den svenska intellektuella misär som uppenbarligen våra regeringar i deras alla "it-satsningar" för att behålla konkurrensen i det globala spelet omhuldar. IT-fascisterna benämns "teknokrater" i Linderborgs uppräkning av de 10% självförnedrare som är den dominanta procentens lakejer.

När det kommer till astrologin, den gamla och vördnadsvärda, gäller tyvärr inte talesättet att "en bild säger mer än tusen ord" eftersom ämnet kräver en massa förkunskaper. Alla kan därför inte skratta med undertecknad åt det humoristiska utfallet av en sökning i ett dataset efter politiker med de relevanta symbolerna. (Inte alla noterade politiker, setet omfattade bara dem med känd födelsetid.)

Komiken är lokal, jag hittade en enda politiker som i sin person omfattar både maktelit eller etablissemang och de 10% underhuggare (enligt Linderborg) som hämtas från den klass som inget hellre vill än komma upp sig en smula i samhället genom att bli en professionell, en expert av något slag. 

Expert blir man lättas genom att lära sig rabbla många och viktiga siffror och sakuppgifter - kunskap relaterad till materiella resurser - sådant som härskarnas öron älskar att höra eftersom "visioner är farligt" enligt räknenissen Fredrik Reinfeldt, mannen som rev ner samhällets olika kontrollsystem i samband med sina skattesänkningar för de bästa ställda så att historien aldrig skulle kunna skaffa fram tydliga uppgifter på exakt hur mycket skada de rika förorsakade landet under den här vansinneshögerns åtta regeringsår.)

Av ynkliga 1700 horoskop med känd födelsetid jag lyckats skrapa ihop fanns det bara ett som svarade på ordet "politiker" och som var född under både Etablissemanget och Underhuggarens symbol och som utifrån astrologins spelregler är en skamlig makthungrare och samhällsklättrare: sossepampen Göran Persson! Hur bra det här stämmer inser var och en som minns att han reminiscerade kring sin enkla barndom i den välbeställda Elitens jordbrukartrakter runt Mälardalen (te eller ge ett gäng mil) och hur han till sist inte hade tid att regera längre, allt för upptagen av att bygga sin egen herrgård, som ett av herrefolket han avundsjukt iakttagit som liten! 

Det är inte konstigt att mänskligheten aldrig rör sig framåt och att astrologin verkar antyda att bara enskilda själar eller individer han nå insikt och autonomi från kretsloppet. 

Folket i stort är dömt redan vid födelsen, särskilt i länder som Sverige där budskapet om att söka sin sanna individualitet i själen anses vara religiösa barnsaker som man passerat. För en själ att återfödas i Sverige är som att kasta bort ett århundrade. Har man inte nycklarna i sig redan så lär man inte få dem av det här landets Etablissemang. Och har man redan nycklarna, varför komma hit? Så varför sitter då en "pursvensk" som skriver dessa ord? Kanske pga. av lite tid över, tid att bränna. Kanske som "överloppsgärning" som Martin Luther kallade den övernaturliga dygden.

Tanken låter rimlig och stämmer med romerske tänkaren Plotinus förklaring att Den Ene är så överfull av skaparkraft att han-hon-den oavbrutet svämmar över och att världar uppstår ur denna emanation. Där har vi förlagan till "överloppsgärningen" (de tidiga kristna stal mycket från den hellenistiska filosofin i försöken att rationalisera att deras ledare avrättats som en simpel uppviglare mot Romarriket - den tidens Rovkapitalister). Synd bara att Luther var en sån rasistisk skitstövel som rövslickade godsägarna och tog de rikas sida när bönderna fått nog av sitt armod och reste sig mot överheten, en väg som inte alls föll Göran Persson, den typiska svensken, i smaken. 

Sen blev vi heller aldrig annat än ett bihang till det kraftfulla Tyskland. Varför brydde sig ens EU-drottningen Merkel om att besöka den tafatte och meningslöse Stefan Löfven härförleden? För att kontrollera att tyskkolonin alltjämt är osvikligt lojal mot den europeiska falangen av Rovkapitalismen, så klart. Sådana här inspektionsresor ut i per se ointressanta provinser gjorde redan kejsarna i det gamla Kina.

Så, med denna verbosa prelud avklarad. Tillåt mig presentera vårt svenska förkroppsligande - i en person av - Eliten och Underhuggarna:


Makeliten (10e huset) och dess kader av Trälar,
Teknokrater, Handläggare och andra servila fursteslickare.

När den här bloggen startade var jag inte medveten om att antiken såg på Jungfrun som ett olycksaligt tecken. Att Stenbocken älskade/representerade makt och beslutanderätten var ingen nyhet. Perssons livslinje (Månen till Solen) illustrerar begäret i Månen att återspegla och likna eller en härskare då
solplaceringen är det ljus Månen reflekterar. 


Att dramat utspelar sig i Jordelelementet tyder på en okomplicerad kopiering av materiella förebilder (bilder av framgång och makt). De stora himlaljusen förklarar inte ett dugg av Perssons jovialiska natur och skämtlynne, men födelsetidpunkten anger Skytten i öster - ett tecken behärskat av Jovve (Jupiter) och en lyck(o)sökare av rang. En "kul" och lättsam typ. 

När därför Persson ojade sig över statsmannaskapets bördor var det gnällspiken i det friktionsfyllda Jordelementet som talade, men det LÄT roligt eftersom det passerade blåsbälgen Skytten och lät skruvat, som om han skämtade kring sin egen arbetsbörda. Det vete fåglarna om han inte gjorde det också. Cirkus Persson i stan.

Den som läser Linderborgs text kommer att se hur närmast perfekt den illustrerar dessa två axiom ur astrologins verktygslåda. Stenbocken är "gamla pengar" och dem som lever på räntor eller den ultimata kontrollen över resurserna. (Se Riksbankens vd Stefan Ingves horoskop som är en intressant grundkurs i Jordelementet och Resurserna!)

När Linderborg pekar på Underhuggarna, elitens entourage, är det istället utbildningen som är deras biljett till bättre ting. Jungfruns tecken är visserligen slaveri och ofrihet till följd av Jordelementets materialism, men härskaren Merkurius och teckenkvaliteten Sattva guna borgar för kunskapshungern - fakta, siffror, mer siffror. Överheten tänker likadant eftersom denna värld är i Djävulens regi. Verkligheten är inte mätbar så onda människor inriktar sig på de platser där de kan inrätta hackordningar och lära ut att ett system är friskt och sunt när den ene sätter sig på den andre. Rovkapitalism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar