Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 14 februari 2017

Den osäkrade säkerhetsrådgivaren Flynn

...eller "Horoskopet som nästan var".


En mördares blick...

Trumps islamofobiske säkerhetschef har tvingats avgå efter bara några veckor pga. certifierad instabilitet. Fatta! Presidenten tillsätter en säkerhetschef som är en akut nationell säkerhetsrisk. USA har reducerat sig själv till en clown på världsarenan. En galen clown.

Åsa Linderborg låter i sin senaste krönika ovanligt lik den här bloggen som finner Trump nyttig för världen men samtidigt en amerikansk milstolpe som drar världen mot "något vi aldrig tidigare sett".  Den här bloggen går nu inte som katten kring het gröt utan drar till med bibliska uttrycket Harmageddon. 

Det utmärkande för västcivilisationens undergång eller Harmageddon är ju att ingen kan uppleva den mer än en gång (Konfucius: "du kan aldrig nedstiga i samma flod två gånger"), så det är ingen tvekan om att Linderborgs "aldrig tidigare sedda" i princip bygger på samma undergångstanke. Hon reserverar sig även mot den här bloggens favoritentitet, den ontologiska Ondskan, "men", säger hon och medger begreppets tillämplighet.

Som bloggen redan noterat med överbetalda företagsledare är det normalt att de bevakar sina gränser stenhårt och inte bara födelsedagen utan t.o.m. födelseåret är i många fall rena gissningar. Det här beror väl på att födelsenumret inte är lika viktigt i USA som teknokratiska fascistlandet Sverige och därför kräver långt mer arbete för journalister och en intresserad allmänhet att få tag på. För f.d. säkerhetschefen Michael Flynn har Wikipedia ingen närmare uppgift än december 1958. 

Den sideriska zodiaken ser i vår tid Solen byta tecken ungefär halvvägs genom en månad och ritar man upp en karta för halvvägs genom december (analogt med hur bloggen väljer lunchtid för alla de fall där födelsetimman är okänd), så får man direkt en tydlig indikation på galenskap - OM man antar en födelse under månadens första hälft och Solen i Skorpionen.Skippar man Månen som det inte ens är meningsfullt att gissa kring och koncentrerar sig på den råa kognitiva kapacitetens Sol som utgångspunkt, händer något olyckligt enligt den hinduiska astrologins riktlinjer.

Solens disponent - här Skorpionhärskaren Mars (omoralens och krigets herre) - angriper sitt eget hem och skapar därmed en våldsam säkerhetsrisk för Solens egen kognitiva kapacitet. "Fiynn facts" - mannen är en ormgrop av galna föreställningar och har en klar tendens att tappa grepp om verkligheten! Inte minst eftersom Skorpionen under press utlöser sitt nyckelord "dödsskräck" vilket också har "terror" som en synonym. 

De rabiat islamofobiska svenskarna på högerkanten är så, inte för att de är kristna och lever kvar i vågsvallet efter gamla historiska skärmytslingar mellan kristna och saracener utan för att de är sekulariserade odågor och i brist på religion (sammanlänkning med sin själ), extremt sårbara inför Skorpionen eller Terrorns arketyp och effekt! Fundera på denna sanning!

Som tidigare nämnt representerar 6e sektorn "olyckor" och "fiender" och dess hussignifikator är just Mars (signifikatorn anses besläktad med huset eftersom de delar liknande egenskaper). Men när Skorpionen intar 1a huset uppstår problemet att Mars äger både 1a och 6e och enligt hinduisk aspektlära kastar sin "dödande blick" på 210 grader tillbaka mot 1a om krigaren, som i Flynns fall, står i 6e. Se bara mannens mordiska blick! 

Amerikanske siaren Edgar Cayce (1877-1945) gjorde några föredrag om astrologin i hypnotiserat tillstånd och ut flödade en annan sorts astrologi än den normala västerländska. Han kallade Mars en symbol för ilska och klargjorde att detta var ett sinnessjukt tillstånd. 

Jag har en god vän vars ettriga Mars i ungdomligt härskarläge i Väduren (som i fallet Flynn) angriper hans Vågascendent via 180-gradersaspekten. För att umgås med den människan måste man acceptera en viss "sinnessjukdom" och själv kompensera för denna! Det man själv säger i gammal hederlig mejlkonversation kommer ett par replikskiften senare att ha förvanskats bortom igenkännelighet. 

Senast var jag "lugn med" ett visst förhållande, men blev två mejlturer senare anklagad för att vara "arg" i samma fråga! (Vederbörande har även den kognitiva kapacitetens Sol instängd i 8e huset för korruption och död och dålig karma - vad en människa gjort i ett tidigare liv för att återfödas under ett sånt här horoskop ska man troligen inte rota i. Typiskt utmärker sig detta fall för en total förnekelse i frågor om religion, livets mening, liv efter döden och liknande.)  Det är på denna nivå av förblindad dårskap man kan anta att "säkerhetschefen" Flynn verkade!

Med den impulsiva och korttänkta Väduren är det lönlöst att bedriva en resonlig diskussion (vilket motpolen Vågen representerar). Det är hets och oneliners och ögonblickets rusning som gäller. Inte konstigt att Väduren placerats som bara det första av själens 12 steg mot avgiftning från denna världens besmittelse!

Missa inte hur Mars-Vädurens angrepp mot Skorpionen här träffar Flynns faktaplanet Merkurius. Googla begreppet "Flynn facts" för en insikt om hur degraderad logikens Merkurius kan bli när Eld och Vatten i fradgande strid utgör dess närmiljö. Flynn föddes enligt Wikipedia in i en militärfamilj men här är tydligen där det arvet tar slut i ren och skär dårskap där islamofobin naturligtvis bara är ett uttryck för en degenererad hjärna och bakomliggande själ. 

Frågan om själen kan ta skada av upprepade återfödelser på jorden så att dess räddning blir alltmer osäker, var en viktig fråga i Platons akademi under senantiken. Den som studerar horoskop ur det metafysiska antagandet om själens existens och återkomster kan mycket väl ställa sig samma fråga när man ser anhopningarna av problem i vissa horoskop.

Förhoppningsvis kan bloggen återkomma till ämnet om själens immunitet mot världen längre fram. Det har varit trögt med bokläsning en längre tid men en av få akademiska studier av nyplatonisten Plotinus efterföljare Proclus (400-talet) ligger högt upp i "att läsa"-högen sedan snart ett år.Titeln kom 2012 och upplagan är nu slut. Läromedel är alltid avskräckande dyra men jag grabbade ett restexemplar på nätet i grevens tid. Världen är numera sinnessjuk av kapitalismens girighet - kolla gärna boklådor online vad handlare vill ha betalt för den här - och i princip alla titlar från den dag förlaget aviserar att de utgår ur sortimentet. 

Så här var det inte för bara tio år sedan. Då sålde handlarna ut sina sista restexemplar som något man ville bli kvitt för att bereda plats för nytt. Nu har närigheten drabbat alla och envar och då sjunger kapitalismen banne mig på sista versen!

3 kommentarer:

 1. Bortom den individuella kartan, förstås: Det Flynn har gjort är ju faktiskt en skitsak (som vanligt var det hjärnsläppet att ljuga om det som var problemet). Det större perspektivet är att det militärindustriella komplexet givetvis inte accepterar avspänning mellan USA och Ryssland (då behövs ju inte NATO). Den nya administrationen är således under attack inifrån ("mjuk statskupp").

  David Petraeus ("betray us"), globalist och därför godkänd av Djupstaten, kan bli Flynns permanenta ersättare. Sol-Våg, också där Skorpion-anknytning med soldisponenten och Merkurius i tecknet. Mars långa aspekt är (förmodligen) också inblandad, fast där angriper den Månen.

  Som du noterade i inlägget om Petraeus fick han avgå som CIA-chef den 9 nov 2012 i samband med en utomäktenskaplig affär. Det råkar också vara den f d älskarinnans/levnadstecknerskans födelsedag. Även hon Sol-Våg.

  http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/11/10/article-2231141-15F553E7000005DC-897_634x506.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotnot: Den krigshetsande retoriken som Etablissemanget utövar mot Ryssland finns självklart också hos Flynn, men riktad mot Iran.

   Eftersom Saturnus nu transiterar Skytten så har den pensionerade generallöjtnantens andra Saturnusretur inletts, vilket väl snarare indikerar livets nitlotter än vinstdito. Man skulle ju kunna tänka sig en Sol precis i början av Skytten för ännu tydligare förloraromen via en nära gradexakt konjunktion med den transiterande Begränsaren, men Flynn är sannolikt lite för Skorpionisk för att enkom ha Merkurius i tecknet och följaktligen ett treplanetsstellium i Skytten disponerad av Jupiter i Vågen. Såvida födelsen inte skedde under månadens fyra sista dygn, i vilket fall nämnda disponent gått in i Skorpionen.

   Märk väl att vid en födelse i början av månaden blir transiterande Saturnus konjunktion med Saturnus (vid tidpunkten för avskedet) näst intill gradexakt, men under 1:a till 4:e december byter Merkurius och Venus tecken med varandra jämfört med kartan ovan. Därefter tillbringar Merkurius och Venus (och Solen) tre dagar i Skorpionen, varpå Månen äntrar tecknet. Så varför inte en födelse den 9 december? :-)

   Radera
  2. Saknade nät hela dagen igår (switch hos ISP:n trasig och tog lång tid att byta ut) - såg detta först sedan USA hotar krympa sina NATO-insatser om inte Europa vässar sina huggtänder bättre!

   "Enemy within the gates" - Flynns egen Sol under attack från dess egen härskare Mars (i 6e sektorn för fiender, "djupstatliga" kan noteras eftersom 6e symboliserar första stationen i Underjorden efter solnedgången).

   Flynns återvändande Saturnus är ett givet! Verkar egentligen alltid vara problem med den här karaktären, hur välplacerad den än är. Under senasete fullmånen har ett gäng elektronik gått sönder i hemmet (förstärkare, en extern backup-hårddisk, och strul med datorn vilket krävde ominstallation av Windows 8.1 och en repris av alla inbyggda buggar och felmeddelanden jag upplevde för 1½ år och hoppades aldrig behöva se igen - har ägnat flera dygn egentid åt tekniken, denna nya farsot).

   Och som slutkläm, när visst gått i soporna, annat lämnats in till reparation, sagda switch-haveri som drabbade 23 hushåll i hyreshuset. Och då är Saturnus ännu inte framme vid exakt konjunktion med dess position vid min födelse! Kanske doktinen måste revideras, kanske hinduerna har rätt att Saturnus ingress i "rätt" tecken får själva urgrunden att skälva!

   Radera