Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 4 februari 2017

David Beckhams förstörda personlighetAvdelningen kändisskvaller. Jag har alltid tyckt intensivt illa om paret Beckhams nyrikedom som inte ett ögonblick förmår dölja två själsligt fattiga strebers, och deras misslyckade försök att bli ett celebritetspar i USA - på det amerikanska viset. 

Nu visar sig David Beckham mycket riktigt ha burit på anlagen till en verklig skitstövel enligt en läckt mejlkommunikation - en präktig skandal och stor skada för hans anseende (AB).

Hans alla psykproblem som är knutna till kroppen, hygienmani och beröringsskräck och allt vad det nu är, kopplad till bokstavsdiagnos OCD (Obsessive-Compulsive Disorder), visar sig stämma perfekt med hans extremt störda 1a egohus. 

AstroDatabank har uppgifter om exakt klockslag via födelsecertifikat återgivet i en biografi om Beckham men klassar ändå bara uppgiften som "B-rankad". Men med siderisk zodiak och i synnerhet bloggens introduktion av Djävulens och korruptionens stjärna Algol kan det inte råda några tvivel om att vi har en riktig sjuk individ, som dock lyckats dölja vilket elände han är genom det ohyggligt starka tionde huset för den officiella sida man visar upp i det offentliga.

Den här offentliga fasaden kan t.ex. skötas av kändisens PR-agenter och medier där kändisen kräver att få se alla frågorna i förväg för att ge en intervju - det finns många sätt för rika kräk att sminka upp sin verkliga och inte särskilt imponerande personlighet.Ja, att kalla det 10e ett starkt hus är en sanning med modifikation. Visserligen finns Mars häri, men som fotbollsspelare och därtill lagkapten är det rätt naturligt att hitta den atletiska Mars i ett det firade och viktiga 10e. Mars i grupptecknet Vattumannen och i makthavarens hus, passar också bra med att han varit lagkapten i många år.

Men samtidigt är Mars en "verksam illgörare" - den är ägare till det onda 12e huset för saker man gör till sitt förfång (förluster) och fånge i detta hus är hans egen Sol, symbolen för intelligensen. Det är med andra ord något med hans förstånd som länge varit känt eftersom disponenten klivit upp i offentlighetens 10e och jag misstänker att det är hans psykologiska fixeringar som ju är väl kända.

Men troligtvis samverkar både Mars och ascendenttecknet Oxen med det som händer däri för den här mannens problematiska personlighet. Visserligen är Merkurius i Oxen en stark placering fast den mer lutar åt kroppslig koordination än åt rent intellektuella övningar. Bra för en idrottsman. Men se hur den onda stjärnan Algol GRADEXAKT söker korrumpera hans intellekt och redbarhet! 

Den onda djävulsstjärnan står bara alltför bra till för att lyckas med detta i öster eftersom Oxen stigande tyvärr inte har sin egen härskare Venus med sig. Jämför skämtet om att välta kor (som sover stående, vad jag förstår) Venus är balanssinnets planet och Oxen måste tydligen hålla sig i ständig rörelse för att inte börja ackumulera den ondska som tillhör denna världens herre Djävulen. 

Vrede och dåligt språk ger Beckman tydliga exempel på i breven som AB citerar från. Här är den allra värsta sortens Oxe, en låg best med fruktansvärt uselt humör, så nära en demon man kan komma. 

Se även:

Drevets psykologi och antikens tolv tempel, och
Dansken påvisar Moder Sveas inre våld

Eftersom ascendenthärskaren ligger i första huset finns det ingen räddning - hela Beckhams kroppshydda är som en isolerad ö, ett ormbo där den onda Djävulen sökt ta över sedan den dag barnet föddes. Inte undra på att han odlat fobier kring sin kropp! AstroDatabank är mer än lovligt banal som punktar upp tecken för den här kändisen:
 • Traits : Body : Appearance gorgeous
 • Traits : Body : Hair (Many hairstyles)
 • Traits : Personality : Hard worker

"Läcker kropp" - måste ha varit en kvinna som antecknade detta. Hans "många" och skiftande frisyrer är måhända en följd av att balansen är så bräcklig med Oxen i öster, eller på att hårets planet Saturnus står i ombytliga Tvillingarna. Välj själv. Men AstroDatabanks typ av västerländsk astrologi missar helt att kommentera hans extrema ego-problemetik, även om den skymtar förbi i "lovligt" sammanhang, nämligen i stridens hetta på fotbollsplan: 

"Hans prestationer på planen överskuggades vid några tillfällen av uppvisningar i dåligt humör. Ett utbrott 1998 kostade möjligen England världscupssegern efter att Beckham visats av banan för att ha sparkat en ur motståndarlaget."

Om man ändå är ute och letar fel, är 9e samvetshuset visserligen tekniskt okej med Saturnus som verksam välgörare för Ox-ascendenten ("hårt arbete" är bästa medicin för Oxen med den defekta Venus som tenderar till lättja och letargi). Men...när sedan samvetets signifikator går in till Helvetets Portal (hus 2), vad blir då kvar, givet att detta är vägen ner till dödsriket och dess pengar? 

Det här är dessutom ett fantastiskt horoskop som exempel på en tanke jag framfört då och då: att 9e huset inte spelar någon roll om individen har ett så stört ego att individen i praktiken är ett haveri som inte klarar att tysta sitt inre sinne och höra vad som är rätt. 

Beckhams vansinne över att inte få bli en "Sir" som alla andra fjantar drottningen tycker ha tjänat Storbritanniens intressen, detta vansinne syns helt klart i 1a huset som är en ogenomtränglig vägg. Denna kropp ägs av Satan och korruptionens krafter bryter sönder honom - han är därför pga. dålig medfödd karma förhindrad att komma i kontakt med det 9e samvetshuset (tillika Guds hus - som om nu Gud kunde lokaliseras...) Född rötägg eller svagt psykiskt virke som inte kunnat hantera framgång? 

För psyket, granska den statusorienterade Månen-i-Stenbocken, ägd av Saturnus med de reservationer man kan ha över dess placering i andra huset (resurser och även porten ner i mörkret). 

Men går man ner på tredje nivån i disponentkedjan skiter sig 2a ekonomihuset rejält eftersom förstahusplacerade (viktiga!) Merkurius fullständigt ÄGS av korruptionens Djävul och av en penning-Venus som sköter sig illa. Han och hans korkade hustru är perversa penningdyrkare. Materialister av värsta sort. 

Efter pengarna var det bara adelstiteln kvar för Beckham att erövra, men nu blir det som alltid för den som säljer sin själ till Djävulen. I sista ögonblicket lurar Den Onde sitt förtappade offer på konfekten. Ondskan själv såg till att smussla ut den sanna historien om Beckhams låga karaktär.

2 kommentarer:

 1. Det var intressant och nästan kusligt att se Beckhams horoskop och få veta att han lider av OCD. Jag känner nämligen en person som lider av svår OCD (KBT verkningslöst, ska få elektroder inopererade i hjärnan) och som också har oxen stigande tillsammans med Venus. Han har omvända noder, alltså Rahu i oxen, och ist f merkusius har han även jupiter i oxen. (Och, inte så förvånande, stark övervikt, till skillnad från Beckham.) Asc är inte konjunkt Algol i det fallet, däremot Venus. Solen står i väduren, likt Bechkam. Men mars står i motsatt tecken -lejonet (istället är Saturnus i Vattumannen) och även hans måne är i motsatt tecken - kräftan. Den här personen lider även av andra hälsoproblem, liksom personliga sorger, vilka jag lämnar därhän här. Men jag kan nämna att han lätt hamnar i konflikt med "överheten", lite av rättshaverist. Och det finns ju en viss likhet med Beckham där också, med tanke på hans ilska över att inte bli adlad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och Jupiter för en Oxe i 1a blir ju också en verksam illgörare - tecknet har många prövningar att övervinna, tydligen.

   Jag har ett fall av Ox-ascendent utan planeter i 1a men där flickebarnet föddes med någon deformation av benen (lederna?) men som kunde opereras tidigt så att benen gick att gå på. Har fanns en historia av mentala störningar i tonåren (och en tids institutionalisering). Vissa paranoida tendenser även i vuxen ålder.

   Här är det viktigt att notera att den verksamt onda ascendenthärskaren stod prominent i 10e vilket ju befrämjar fullt synlig manifestation av vad saken än gäller. Då jag talat med henne vet jag att det fanns mycket social osäkerhet (Venus i Vattumannen i 10e) och en överkompensation i beteendet. Ditt fall är förstås mycket mer exakt, med t.o.m. samma bokstavsdiagnos.

   Radera