Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 6 februari 2017

Cat Woman och Lars Bern om rovkapitalismen


Cat Woman - knappt ens del av det växande
prekariatet, de rikas strykpojkar

Välmeriterade ingenjören Lars Bern på bloggen Antropocene som, tror jag, började med att skriva om hur han överlevt svår cancer trots Big Pharmas felaktiga behandling. En gammal vis man som ser och förstår och sammanfattar.

Ompublicering av hans funderingar över globalismens människosyn - slavhandlarens människosyn – i  alternativa NewsVoice. Tidningen har en distinkt känsla av amatörmässighet, men hej!, vi är i Sverige nu och får nöja oss med det lilla. Uppsåtet upplever jag som gott och jag har fått flera aha-upplevelser genom dess ämnesval:

http://newsvoice.se/2017/02/04/globalismen-nummerkarlar-useless-eaters/


***** 
  
Jag har en aning om att Sverige kommer att bli fascistiskt någon gång efter riksdagsvalet 2018 (inte över en natt, men gradvis). Förklaringen är, som Lars Bern säger, avsaknaden av vilja hos svenska politiker och massmedier att adressera de stora frågorna, de som direkt leder till resonemang bortom de krassa siffrorna om hur de rika ”could live so large and leave so little for the rest of us.”

Det redan klassiska citatet från Cat Woman till Bruce Wayne i filmen The Dark Knight Rises. Intressant nog spelades Cat Woman av en kvinna som föddes in i en välbärgad advokatfamilj men verkar ta massornas parti – hon gjorde också den distinkt bohemiska skribenten i Djävulen bär Pravda, där hon gav modeindustrin fingret, och har även gjort distinkt oglamorösa roller även om det typiskt nog började med en ”prinsessfilm”. Jo, Anne Hathaway är född i rättvisans tecken Vågen, enligt den ursprungliga zodiaken från Mellanöstern.

Massmedierna nöjer sig med att pliktskyldigt rapportera de sanslösa siffrorna men har sedan flera år tagit bort Folkets möjlighet att kommentera i online-tidningarna, så det blir aldrig någon fruktbar diskussion. Vart tar den jäsande upproriskheten vägen? Sverige bjuder på inga eller få alternativ eftersom staten historiskt gjort ett bra arbete med att strömlinjeforma folkets världsbild.

Mediernas brist på intelligent samtidsbevakning skapar en avpolitiserad övre medelklass– ”useless eaters” faktiskt – och därutöver en växande majoritet som kommer att välja Sverigedemokraterna som numera lämnat sina nynazistiska rötter och istället tagit parti för den rika eliten. Den korkade underklassen och lägre medelklassen kommer att rösta på dem eftersom de bara ser ”invandringshotet” och Donald Trumps valseger upprepas i Sverige.

Vilken dynamitkombination! Rasister och den numera fascistiska Storfinansen. Västerlandets hela system har ruttnat inifrån under 30 år av ”kapitalets fria rörlighet”. Inte konstigt att bilder av Harmageddon far genom huvudena på folk som fortfarande vet något om en äldre och kunskapsmässigt rikare tids kulturella arvegods… Samtidens barn är helt förlorade med sina smartphones som enda källa till desinformation. De kommer aldrig att förstå vad som hände när skiten far in i fläkten i verkliga världen.*****


Anne Hathaways horoskop i repris. Den oftast tillitsfulla Vågen ledde i hennes fall till en relation med en ekonomisk bedragare! Hon har också uttalat sig (flera gånger) om sin låga självkänsla, vilket inte enbart kan förklaras med att Solen (självtillräcklighet) anses "fallen" i Vågen och där behöver en samarbetspartner för att nå full lyskraft. Solen fängslas dessutom i 12e huset för samhällets olycksbarn (världsliga förluster och ibland frivilliga försakelser). 

Även Månen i Jungfrun har en släng av låg självkänsla eftersom tecknets orientering är mot kritik och söndring av det som dessförinnan var helt och därmed meningsbärande. (Atomisering = förlust av mening; materialismens fixering vid enskilda delar = en världsbild som dödar dess bärare.) 

Som en hinduistisk text säger: "psyket är en dråpare" - med vilket snarast avses det analytiska intellektets Merkurius som i Jungfruns tecken jobbar hårdare än någon annanstans i zodiaken. 

Tillsammans ger Anne Hathaways Sol och Måne indikationer om en rätt godtrogen och samtidigt osäker natur, just en sådan som skulle kunna attraheras av udda filmroller eller bli en hängiven rättvisekämpe. Psyket (Månen) drar dock mot mörker och saker hon gör till sin nackdel eftersom 11e idealhuset ägs av Merkurius som själv befinner sig i 12 förlusthuset. Den "onda daimonen" spelas därför lustigt nog av soldisponenten Venus! Ett egendomligt och komplext horoskop att förstå sig på.

Men kartan rimmar på något underligt vis med hennes livs roll (?); Hathaways Cat Woman är inledningsvis en klassisk sociopat - den antisociala Jungfrun och därtill med sociala Vågen djupt begravd i 12e huset. Hon är en tjuv som enbart jobbar för sig själv, utan någon integration med samhället - ungefär som Fredrik Reinfeldt ville att Sverige skulle arta sig. Läs nu Lars Berns ord om Reinfeldt - inte nådiga!

1 kommentar:

  1. "Djävulen bär _Pravda_"

    Lögnens fader bär Sanningen? ;-)

    SvaraRadera